Το Euro 2008 από την κάμερα του Gregy!

Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω.

Επέστρεψα στην βάση μου μετά από δέκα πανέμορφες μέρες στην Αυστρια. Ήταν μια εμπειρία που την ζεις λίγες φορες στην ζωή σου και πάντα είναι διαφορετική η μια από την προηγουμενη. Το ταξίδι ολόκληρο ήταν μια απόλαυση από μονο του. Οδήγηση διασχίζοντας μεγάλα τμήματα της Γερμανίας και Αυστρίας. Απίστευτα όμορφα μέρη και ειδικά οι ’Αλπεις… Μέσα σε όλη αυτή την εμπειρία-ταξίδι βρίσκετε και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα της εθνικής μας ομάδας.

Αλλα για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι δεν πιστεύω να περίμενε κάποιος να προκριθούμε και να το ξανασηκώσουμε. Αυτά γίνονται μια φορα στην ζωή, ειδικά όταν πρόκειται για μια μικρή ποδοσφαιρική όπως κακά τα ψέματα είμαστε. Αυτό που προσωπικά με ενόχλησε τρομερά πόλη είναι η εικόνα του πρώτου αγώνα. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως με μια τόσο κακή ομάδα όπως η Σουηδία κατάφεραν τα παιδιά να παρουσιάσουν τον χειρότερο τους εαυτό. Χωρίς δύναμη ψυχής, σε σύγκριση με την ομάδα του 2004, και χωρίς το αίσθημα του πρωταθλητή ευρώπης δεν μπορείς να νικήσεις ούτε την ομάδα, Mεγας Αλέξανδρος Πέλλας ! Με την Ρωσία και να μην ήταν ο Αντωνάκης θα ήταν ο Pavlychenko. Τόσο διαβασμένη ήταν η Ρωσία που πραγματικά υποκλίθηκα και ταυτόχρονα η κουβέντα με τον Peter πριν από δυο μήνες έβγαινε αληθινή. Είναι απίστευτα γρηγορη ομάδα και ΠΑΝΤΑ διαβασμένη. Τα είδατε οι περισσότεροι κόντρα σε Σουηδία και Ολλανδία.

Πίσω στα δικά μας πάλι. Πιστεύω ακράδαντα πως εάν οι παίκτες μας και φυσικά ο Ρεχάγκελ κατέβαιναν στα αλλα δυο παιχνίδια όπως κατέβηκαν με την Ρωσία τώρα η ομάδα θα ήταν στον επόμενο γύρο και θα πάλευε για τετράδα. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ούτε να σιχτιριασουμε αυτούς που μας έκαναν όλους υπερήφανους πριν τέσσερα χρονια, όμως μπορούμε και είναι δικαίωμα μας να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική. Η αλλαγή δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αποφευχθεί. Ο Oττο ελπίζουμε όλοι μας να πήρε το μάθημα του και με ψιλά το κεφάλι να μας οδηγήσει στην Νότια Αφρική. Εξάλλου ένα από τα συνθήματα στην εξέδρα ήταν : Ελλαδάρα δεν είμαι DOWN ραντεβού…ραντεβού στο Cape Town !

Το όλο κλίμα πάντως εκεί κάτω θυμίζει ένα πολύ μεγάλο party που δεν έχει τελειωμό… Απίστευτα μεγάλη κατανάλωση μπίρας και φυσικά schnitzel. Ένα από τα άσχημα της όλης διοργάνωσης είναι ότι οι αυστριακοί δεν μιλάνε αγγλικά και όταν οι συζητήσεις ξεκινούσαν να εμβαθύνονται τότε εκεί υπιρχε πρόβλημα … αλλα who cares την λύση την έδινε σχεδόν πάντα η Stiegl (τοπική μπίρα).

Τώρα για το ποιος θα το σηκώσει με τον Peter (εδώ να τονίσω είμαστε ίσως το μοναδικό site, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που μιλούσαμε πριν από δυο μήνες για επιτυχία της Ρωσίας) έχουμε καταλήξει και κατασταλάξει για το ποια ομάδα έχουμε ποντάρει επάνω της και προτείνει. Τελευταία στιγμή και εφόσον ξεπερασθεί το εμπόδιο της Ισπανίας, ίσως να γίνει κάλυψη για να έχουμε σίγουρο κέρδος.

Αυτά από μένα… ρίξτε μια στις photos που τράβηξα και σύντομα και στα videos που θα ανεβούν στην δικη μας γωνια στο YouTube.

Για τις photos click εδώ.

Φιλια σε όλους και καλά να περνάτε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *