NM Cup και Adeccoliagaen

Χωρίς αγώνες της Τιπελιγκαεν συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα στην Νορβηγία. Παιχνίδια κυπέλλου και φυσικά εκείνα από την Αντεκολιγκαεν. Όχι και καλο το αποτέλεσμα για τα προτεινόμενα σημεία αλλα η ζωή συνεχίζεται και εμείς δεν τα παρατάμε εύκολα. ’Αλλωστε τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πλέον και όσο πάει και το πράγμα γίνετε και πιο δύσκολο στην πρόβλεψη αποτελέσματος.

Στα του κυπελλου.

Οντ Γκρενλαντ και την Φρεντρικσταντ.

Οι δυο ομάδες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγοριες αλλα ένα τέτοιο παιχνίδι εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως παιχνίδι Τιπελγκαεν. Το λέω αυτό γιατί η Οντ φέτος στην Αντεκολιγκαεν κάνει ότι θέλει και είναι μια κλάση ανώτερη όλων των υπολοιπων ομάδων. Από την αλλη ομςως έχουμε την Φρεντρικσταντ που σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από την Οντ και σε καλύτερη αγωνιστική φορμα. Οι δυο ομάδες ξεπέρασαν τα εμπόδια των Σταρτ και Λεβ Χαμ. Η Οντ πέρασε από το Sør Arena γηπεδο με γκολ του αρχηγού της Τομυ Σβινταλ Λαρσεν στο 90 κερδίζοντας έτσι με 3-2. Η Φρεντρικσταντ πάλι έκανε μια καλή προθέρμανση με την Λέβ Χαμ κερδίζοντας με 5-2 αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο δωδέκατο λεπτό με 0-1.

Μερικά στατιστικά στοιχεια τα οποια είναι σημαντικά:

5 από τα τελευταία 20 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Η Οντ κερδίσει έχει 3 στα 3 στην έδρα της σε αυτόν τον θεσμό από το 2007.
Η Φρεντρικσταντ καταφέρνει τα τελευταία χρονια να πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον θεσμό και μάλιστα να φτάνει στην τελική 8αδα.
Η Φρεντρικσταντ έχει κερδίσει το κύπελλο 1 φορα από το 2000 και αυτό ήταν το 2006.
Η Οντ έχει παίξει στον τελικό 2 φορες από το 2000.
Η Φρεντρικσταντ έχει κερδίσει 5 από τα 9 παιχνίδια που έχει παίξει με ομάδες από την Αντεκολιγκαεν.

Στο Ούλεβολ Σταντιον την Κυριακή διεξάγεται άλλο ένα παιχνίδι κυπέλλου Αυτή την φορα είναι η Βολερενγκα με την Μπόυντε Γκλιμτ. Ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες καθώς η ισοπαλία έχει κάνει την εμφανιση της 17 φορες στα τελευταία 31 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων. Οι δυο ομάδες ξεπέρασαν τα εμπόδια των Τρουμσε (0-2 στο extra time) και Χαουγκεσουντ (3-1) αντίστοιχα. Η Γκλιμτ μπορεί ευκολα ανά χαρακτηριστεί ως ομάδα έδρας καθώς έχει πάρει 20 από τους 25 βαθμούς Aspmyra Στάντιον. Μάλιστα οι 24 από τους 25 βαθμούς έχουν κερδηθεί σε πλαστικό τάπητα. Ο ένας και μοναδικός βαθμός που πήραν φέτος σε φυσικό χορτάρι ήταν στην έδρα της αντιπαλου της. Μια μοναδική απουσία έχει η Βολερενγκα και αυτή είναι του ανασταλτικού μέσου Χρίστοφερ Χασταντ. Η Γκλιμτ κατεβαίνει πλήρης.

Μερικά στατιστικά:

Μόλις 2 από τα τελευταία 10 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων έχουν λήξει με νικη της γηπεδούχου.
Όταν η Γκλιμτ έχει σκοράρει πρώτη εκτος έδρας τότε έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια αυτά. 100% επιτυχία με αλλα λόγια όταν σκόραρε πρώτη.
Η Βολερενγκα εχει κερδίσει 5 από τα 7 εντός έδρας παιχνίδια σε αυτή την διοργάνωση από το 2003.
Η Γκλιμτ έχει 2 στα 2 όταν έχει φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού τα τελευταία 8 χρονια.
Η Βολερενγκα έχει παίξει σε έναν τελικό από το 2000.
Η Γκλιμτ έχει κερδίσει 4 από τα 10 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες της Τιπελιγκαεν.

Στο Ναντερουντ Στάντιον η Σταμπεκ περιμένει την Στερμσγκουντσετ.
Δεν μιλάγε κανένας για αυτό το παιχνίδι καθώς τα φώτα ηταν όλα στραμμένα στο παιχνίδι για το κύπελλο UEFA με την γαλλική Ρεν. Συνοπτικά να πω πως η δυο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνστική κατάσταση αυτόν τον καιρό. Ειδικά η ψυχολογία στην πολύ ανεβασμένη αγωνιστικά Σταμπεκ είναι στα ύψη καθώς ο κυριότερος στόχος που είναι το πρωτάθλημα βρίσκετε πλέον πολύ κοντά.

Εάν το δούμε στατιστικά το παιχνίδι αυτό:


10 από τα 17 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων τα κερδίζει η γηπεδούχος.
Η Σταμπεκ έχει κερδίσει 2 από τα 3 εντός έδρας παιχνίδια από το 2006 σε αυτόν τον θεσμό.
Η Στρεμσγκουντσετ καταφέρνει τα τελευταία 5 χρονια να φτάνει μέχρι τον τρίτο γύρο του κυπελλου.
Η Σταμπεκ έχει κερδίσει 3 από τα 4 παιχνίδια προημιτελικών από το 2000.
Η Στρεμσγκουντσετ έχει κερδίσει μόλις 1 από 6 παιχνίδια όταν αντιμετώπισε ομάδες της Τιπελιγακεν.

Στην Αντεκολιγκαεν τώρα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για το ποια ομάδα είναι το αφεντικό της κατηγοριας. Η Οντ έχει ξεφύγει βαθμολογικά και πλέον καταστρώνει τα πλανα για την Τιπελιγκαεν. Σταρτ, Σαντεφιουρ και Χενεφος θα παλέψουν για τις υπόλοιπες υπόλοιπες θέσεις της τετράδας. Η ομάδα την οποια εμπιστευτήκαμε την προηγουμενη βδομάδα … πραγματικά μας έβγαλε κυριολεκτικά offside χάνοντας μάλιστα 7-0. Πλέον το κλίμα στα αποδυτήρια της Μπρινέ είναι βαρυ και η αλλαγή τακτικής και ψυχολογίας και η επιτακτική. Θα είναι δύσκολο όμως να γυρίσει το κλίμα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Χενεφος. Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ της εάν φυσικά κάνει μια τέτοια νίκη και σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Η Σταρτ αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Σπαρτα Σαρπσμποργκ που παλεύει να γλιτώσει από του χάρου τα δόντια. Νιμπεργκσουντ και Κονγκσβινγκερ θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα μονο την Κονγκσβινγκερ. Προσέξτε το λοιπόν το παιχνίδι αυτό παρόλο που η Νιμπεργκσουντ παίζει καλά στα εντός έδρας. Επίσης προσοχή και στην Νοτοντεν που παρόλο που κέρδισε με 7-0 μπορεί εύκολα να την πατήσει και να βρεθεί στο άλλο άκρο…και να χάσει εύκολα.


Στοιχημαιτικα
θα βασιστουμε, εκτος απο τα πιο πανο παιχνιδια κυπελλου απο Αντεκολιγκαεν, θα σταθώ σε νίκες της Βολερενγκα καθώς είναι ένας θεσμός που της ταιριάζει φέτος και ο πιο εφικτός στόχος.

Προσοχή δώστε στο παιχνίδι του Ναντερουντ Στάντιον όπου η Σταμπεκ πάει φουλ για προταθλημα και γιατί όχι το UEFA. Δεν την ενδιαφέρει άμεσα το κύπελλο και πιστεύω και αυτό θα φανεί στο γήπεδο…

Ριξτε μια ματια και στην στηλη του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και την τριαδα που εχω ανεβασει !!!

Αυτα τα λιγα απο μενα …

Καλα μπανια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *