Norway must win …

Η ώρα των εθνικών ομάδων έφτασε οπότε λογικό είναι τα φώτα να στρέφονται προς τις αναμετρήσεις αυτές. Η ”δικη μας” εθνική παίζει με τα Σκόπια εκτός έδρας με τον Εγκιλ ”Drillo” Ουλσεν να έχει τα πλάνα του έτοιμα.

 


Έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να αναλύει στην πράξη την δική του ποδοσφαιρική αλφάβητο στους παίκτες του ξεκινώντας από τα βασικά. Οι τοποθετήσεις των παικτών στο γήπεδο και τη αποστάσεις και οι χώροι που ο κάθε ένας θα πρέπει να καλύψει. Επικεντρώνεται κυρίως στις μάχες που θα δοθούν την μεσαία γραμμή της Νορβηγίας καθώς εκεί βρίσκετε και το δυνατό σημείο της αντιπάλου. Οι παίκτες που συναγωνίζονται για μια θέση στο κέντρο είναι πολλοί. Το κριτήριο είναι τα γρήγορα πόδια και η σωστές μεταβιβάσεις. Φρεντρικ Βισνες (Μπράν) με τον Χενινγκ Χάουγκερ της Σταμπεκ να διεκδικεί και αυτός θέση. Ο Drillo δίνει ευκαιρίες σε όλους ανεξαρτήτως ονόματος. Εναπομένει να δούμε εάν το σύστημα ζώνης που πρόκειται να παίξει η Νορβηγία θα αποδώσει αποτελέσματα.

 

Τώρα πίσω στην Νορβηγία έχουμε παιχνίδια της Αντεκολιγκαεν που είναι ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος μιας και το πρωτάθλημα αυτό ξεκίνησε αργότερα από της Τιπελιγκαεν. Εκεί όμως τα πράγματα είναι τρομακτικά. Όποιος είχε την δυνατότητα να δει τα γκολ των Σογκνταλ επί της Τρομσνταλεν και αυτό της Λεβ Χαμ με την Σκειντ στο Οσλο θα τραβούσε τα μαλλιά του!
Δεν θέλω με σιγουριά να πω ότι ήταν στημένες οι φάσεις έτσι ώστε να μπούν τα γκολ. Όμως να μπαίνουν τέτοια γκολ σε παιχνίδια δεύτερης εθνικής εγώ αρνούμαι να το δεχτώ και όχι αρνούμαι να το δεχτώ αλλά σκέφτομαι εάν πραγματικά αξίζει ο κόπος των αναλύσεων μας και του χρόνου που διαθέτουμε στο να βλέπουμε και να ψάχνουμε τα παιχνίδι αυτά.

Κύματα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της ομοσπονδίας να δεχτεί την αίτηση της Χαουγκεσουντ για αναβολή του παιχνιδιού με την Χένεφος, το οποιο παρεμπιπτόντως θα παιχτεί στις 24 Ιουνίου. Όμως κι άλλες ομάδες θα πράξουν το ίδιο στο μέλλον και πολλοί φοβούνται πως το θέμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και πως το κυρος του πρωτάθλημα θα διαστρεβλωθεί.

Η Μος έχει κάνει αίτηση αυτή τη βδομάδα να αναβάλει το παιχνίδι με την Σκειντ εντός έδρας καθώς έχει 8 τραυματίες και άλλους νεαρούς παίκτες που παίζουν με εθνικές ομάδες αλλά και άλλους πάλι που έχουν εξετάσεις. Η απόφαση της ομοσπονδίας είναι και επίσημα ΟΧΙ. Ετσι το ΔΙΠΛΟ της Σκειντ αποκτάει μεγάλη σημασία.

Τελικά η Μπρινε έχει και επίσημα νέο προπονητή. Ο Μονς Ιβαρ Μιέλντε ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε το 1991 σημειώνοντας και 12 γκολ σε 37 παιχνίδια τότε. Ο Μιέλντε είναι ο προπονητής που οδήγησε την Μπράν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εργάστηκε στον σύλλογο από το 2003. Τώρα αναλαμβάνει την Μπρινε με κυριότερο στόχο να την γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Το συμβόλαιο του θα διαρκέσει μέχρι τέλος της σαιζόν. Εν αναμονή των επιτυχιών λοιπόν …

Εκμυστηρεύσεις μέσα από την καρδιά του Μιρζα Ντουρακοβιτς (26) διαβάσαμε στη Χαμάρ Μπλαντ. Ο σουηδός αρχηγός(Βόσνιος στην καταγωγή) της Νιμπεργκσουντ που είναι και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μεταξύ άλλων εκμυστηρεύτηκε πως στα προηγούμενα χρονια και πριν έρθει στην Νορβηγία είχε ασχοληθεί με το στοίχημα, μικρές συμμορίες του Καρλσταντ (Σουηδία) και οδηγούσε τα ακριβότερα αυτοκίνητα αλλά ποτέ ναρκωτικά. Το χρέος από το στοίχημα είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που τελικά αναγκάστηκε να βαρέσει το κεφάλι του στον τοίχο για να μπορέσει να δει τον κόσμο με άλλο μάτι και να επανέλθει στον σωστό τον δρόμο. Ο ίδιος παραδέχεται πως θα άλλαζε τα πάντα που έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην ζωή για ανώτατη εκπαίδευση. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε και ο Μιρζα έχει μπει στο μάτι πολλών ομάδων της Τιπελιγκαεν και ο δρόμος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και την εθνική νέων των G15.

Λέμε και γράφουμε τόσο καιρό για μείωση αποδοχών σε παίκτες και ιθύνοντες στο νορβηγικό ποδόσφαιρο. Η πόρτα της Χένεφος χτύπησε για ακριβώς τον ίδιο λόγο αυτή τη φορά. 10% μείωση των αποδοχών παικτών, προπονητών και άλλων εμπλεκόμενων στην ομάδα. Αυτό είναι ένα οικονομικό πλάνο που θα εφαρμοστεί την ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε. Λόγο της μείωσης αυτής οι παίκτες κυρίως γίνονται αυτόματα σπόνσορες της ομάδας και αποκτούν μια θέση στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου με δικαίωμα ψήφου. Fair play από την διοίκηση θα μπορούσε κάποιος να πει. Να συμπληρώσω επίσης πως τα συμβόλαια 8 παικτών της Χένεφος λήγουν φέτος.

Υπόσχεται ρεβάνς ο αρχηγός της Κονγκσβινγκερ, Ρογκερ Ρισχολτ. Ενώ η ομάδα είναι σε καλο δρόμο και κερδίζει, έρχονται παιχνίδια όπως αυτό με την Σογκνταλ και την Νιμπεργκσουντ να μας χαλάσουν τα καλά σερί που έχουμε σαν ομάδα. Τα προσωπικά λάθη των αμυντικών της ομάδας έχουν ρίξει την Κονγκσβινγκερ στην δεύτερη θέση πλέον. Εκείνος τονίζει πως είναι ευχάριστο το γεγονός πως το επόμενο παιχνίδι είναι εντός έδρας με την Νοτοντεν και ότι η ομάδα είναι πανέτοιμοι να επιστρέψει στις επιτυχίες παίζοντας ταυτόχρονα καλή μπάλα.


Τώρα στα πονταρίσματα μας.

ΠΓΔΜ – Νορβηγια 2

Μος – Σκειντ 2
Κονγκσβινγκερ – Νοτοντεν 1
Τρουμσνταλεν – Χενεφος 2
Σταβανγκερ – Μπρινε 2
Σονγκνταλ – Νιμπεργκσουντ X
Χαμ Καμ – Χαουγκεσουντ 1

Προσοχη απο την Σουηδικη Σουπερταν

Βασαλουντς – Σιριους 1
Σιριανσκα – Σουντσβαλ 1

 

Επισης :Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *