Κύπελλο Νορβηγίας – Μια γιορτή του ποδοσφαίρου

{youtube}6Vwkwk5C9qU{/youtube}

Ο τελικός του κυπέλλου στην Νορβηγία είναι ένας βαρυσήμαντος και πολυδιαφημισμένος θεσμός. Υψηλές προσωπικότητες, όπως ο ίδιος ο βασιλιάς της χώρας παραβρίσκονται στα επίσημα για να παρακολουθήσουν ίσως τον πιο σημαντικό αγώνα της ποδοσφαιρικής χρονιας. Ο βαθμός δημοσιότητας ενός τέτοιου αγώνα είναι άμεσα επηρεασμένος από την αγγλική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το νορβηγικό ποδόσφαιρο πως τα αγγλικά πρωταθλήματα είναι τα πιο αγαπημένα των νορβηγών και τα παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον.Τώρα στα του τελικού. Ο τελικός κυπέλλου φέτος είναι υπόθεση γειτόνων. Πολλοί πιστεύουν πως ο αγώνας ανάμεσα στις δυο αυτές ομάδες είναι σημαντικότερος και από ότι θα ήταν ένας αγώνας για παράδειγμα ανάμεσα στη Ρούσενμποργκ και την Μπράν. Η αντιπάθεια είναι μεγάλη αλλα πάντα σε γηπεδικά επίπεδα, όμως ένας τέτοιος αγώνας αντιμετωπίζεται και είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Οικογένειες και παρέες ετοιμάζονται από νωρίς, ξυπνώντας μάλιστα μετά από ολονύκτιο ξεφάντωμα για να πάρουν τα λεωφορεία και τα τράμ προς το Ούλεβολ Στάντιον. Δυστυχώς δεν είχα ποτε την ευκαιρία να νιώσω από κοντά την χαρά ενός τελικού κυπέλλου Νορβηγίας, ας ελπίσω πως θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Τώρα στα αγωνιστικά. Ο Ρέκα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες του, μετά από πόλη καιρό. Από ότι φαίνεται η τακτική της Όλεσουντ θα είναι “σκοράρουμε πρώτοι και παίρνουμε το παιχνίδι”. Τώρα το ότι η Μόλντε είναι πιο πλήρης και καλύτερη ομάδα με βάση τα όσα έχουμε δει φέτος και σε βάθος χρόνου, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Όμως θα πρέπει να μην παραμερίσουμε το γεγονός ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα.
Οι 22 θα τα δώσουν όλα για την νίκη. Οι της Μόλντε γιατί όπως και οι ίδιοι λένε είναι ευκαιρία να σηκώσουν το κύπελλο καθώς πολύ δύσκολα θα ξανά κάνουν την ίδια πορεία του χρόνου. Οι της Όλεσουντ το θέλουν πόλη γιατί πρώτα από όλα είναι η πρώτη και για πολλούς η τελευταία φορα που παίζουν σε έναν τελικό κυπέλλου, αλλα φυσικά και λόγω του ότι εδώ που έφτασε η ομάδα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση μάλιστα κόντρα στην Μόλντε.

Ο Γιόβνεβρετ και η αρμάδα του φέτος θέλουν σαν τρελοί την νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στον μικρό αδερφό όπως και κατονομάζουν την Όλεσουντ. Όμως το φοβούνται το παιχνίδι και όπως λέει και ο Μάγκνε Χούσετ “…εμείς κερδίζουμε την Όλεσουντ 9 στις 10 φορες όμως το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι το 10ο”.

Η δικη μου άποψη είναι πως η αναμέτρηση αυτή είναι εντελώς ανοικτή και οι πρόβλεψη είναι δύσκολη. Η Μόλντε είναι το φαβορί πριν το παιχνίδι, όμως κατά την διάρκεια πολλά μπορεί να αλλάξουν … Το ποντάρισμα μου θα το βρείτε στην κατηγορια Staked Picks.

Καλά κέρδη σε όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *