Σουηδία το ποντάρισμα – Euro 2012 – Στοίχημα

Zlatan - Hamren

Σε αυτό το παιχνίδι το οποίο περιμένω εδώ και σχεδόν μια βδομάδα και αμέσως μετά τις δηλώσεις του Erik Hamren πως η εθνική Σουηδίας κατεβαίνει στο Amsterdam για την νίκη. Ο Σουηδός συνηθίζει να λέει την αλήθεια και αυτό που πραγματικά πιστεύει.

Την ψυχολογία του άλλωστε την γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με σκανδιναβικό ποδόσφαιρο από την θητεία του στην Aalborg την οποία έκανε super ομάδα κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα το 2008 στη Δανία. Από εκεί και πέρα το πέρασμα του από την Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα την Rosenborg όπου έδωσε τα διαπιστευτήρια του για την δουλειά που μπορεί να κάνει σε έναν σύλλογο. Ανέβασε την Rosenborg από εκεί που σερνόταν κυριολεκτικά και πλέον της χάρισε εκτός από τρόπαια και μια απίστευτη νοοτροπία νικητή την οποία και κουβαλάει ακόμα η ομάδα. Έχτισε κυριολεκτικά μια ποδοσφαιρική μηχανή που κερδίζει ανεξαρτήτως κατάστασης και ανεξαρτήτου αντιπάλου παίζοντας σχεδόν πάντα το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Ζλαταν - Σουηδια

 

Πλέον το πνεύμα αυτό έχει περαστεί και στην εθνική ομάδα και ο πρώτος που το αντιλήφθηκε αυτό ήταν ο Zlatan ο οποίος και γύρισε στην εθνική μόνο και μόνο γιατί κατάλαβε πως "ο Erik είναι σαν και εμένα … ένας νικητής, επίσης μου έχει υποσχεθεί ένα μετάλλιο" όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου.

Video από την προπόνηση τη; ομάδας : http://webbtv.sydsvenskan.se/services/player/bcpid72082199001?bctid=631220569001


Κατά τα άλλα και στην ουσία της υπόθεσης που με ωθεί στο να ποντάρω στην έκπληξη σήμερα είναι μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία.

1. Ο Hamren είναι προπονητής της ουσίας και του αποτελέσματος. Κυνηγάει το αποτέλεσμα και ξέρει καλά να κλειδώνει παιχνίδια με μισό μηδέν που λέμε στην καθημερινότητα. Σήμερα ο ίδιος αλλά και το δημιούργημα του δίνουν ένα τέστ για το οποίο έχουν διαβάσει πολύ.

2. Είναι φρέσκος και ορεξάτος στον πάγκο της εθνικής και θέλει την διάκριση και στηρίζεται πολύ στην ανάλυση του αντιπάλου και χτυπάει στις αδυναμίες τους.

3. Έχει πιο φρέσκια ομάδα από τους Ολλανδούς μιας και η εθνική Σουηδίας είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική.

4. Οι Ολλανδοί κέρδισαν δύσκολα 0-1 κόντρα στη Μολδαβία πράγμα που δείχνει ότι δεν είναι σε top φόρμα.

5. Οι Σουηδοί έχουν κατεβεί στην Ολλανδία εδώ και μέρες και μάλιστα προπονήθηκαν στο Arena 2 μέρες πριν τον αγώνα και όχι την ήμερα πριν όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ομάδες. Αυτό λόγω του ότι ο Hamren πιστεύοντας πως οι παίκτες θα προσαρμοστούν και συνήθους το γήπεδο.

6. Η Σουηδία θα προσπαθήσει να κρατήσει την μπάλα καταστρέφοντας την κατοχή των Ολλανδών συγχρόνως, το οποίο και θα είναι από τα μυστικά της επιτυχίας του Hamren. Εάν απλά κυνηγάμε την μπάλα θα κουραστούμε και δεν θα αντέξουμε στο τέλος, κάτι το όποιο δεν θέλω να γίνει δηλώνει ο ίδιος.

7. Με μια κίνηση mat που προϋποθέτει νίκη σήμερα οι Σουηδοί πηγαίνουν για πρωτιά στον όμιλο κάτι το οποίο υπογραμμίζουν όλοι οι παίκτες.

8. Το κλίμα στην ομάδα πριν από το παιχνίδι είναι πολύ ζεστό, ευχάριστο και όπως δηλώνουν οι ίδιοι όλα τα λαμπάκια ανάβουν πράσινο.

9. Ο Hamren χτίζει ένα επιθετικό δίδυμο το οποίο μας υπόσχεται πολλά. Εννοώ το δίδυμο Toivonen και Zlatan. Με την ενισχύει της ανασταλτικής γραμμής με τους Wernbloom και Svensson οι οποίοι είναι πραγματικά πολεμιστές η Σουηδία δίνει άλλον αέρα στην επιθετική της γραμμή και πιέζει τους Ολλανδούς ψηλά, ευελπιστώντας στις αντεπιθέσεις να πετύχει γκολ. Άλλωστε ο Hamren το δήλωσε: "Οι ευκαιρίες θα μας δοθούν, εμείς όμως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι παίζοντας σε υψηλό επίπεδο να εκμεταλλευτούμε τους τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες θα δημιουργήσουμε με την απόδοση μας".

Κάπου εδώ κλείνοντας θα ήθελα να ολοκληρώσω λέγοντας πως κατά την άποψη μου μια ομάδα δείχνει να το θέλει πραγματικά το παιχνίδι αυτό και αυτή είναι η Σουηδία. Δεν ξεχνάμε όμως πως κοντράρουμε την δεύτερη  καλύτερη ομάδα στον κόσμο και που μετατρέπεται σε "ιπτάμενη ομάδα" όταν παίζει εντός έδρας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *