Νορβηγικα κολπα … 20-21/05/09

Να ξεκινήσω από το παιχνίδι του Λερκενταλ όπου η Ρουσενμποργκ ισοφάρισε με τον Ίβερσεν στο 90 όταν η Μόλντε είχε τον έλεγχο του αγώνα  … η μήπως θα ήταν σωστότερο να πω πως η Μόλντε ισοφαρίστηκε θυμίζοντας σας την νοοτροπία στην οποια αναφέρθηκα στο προηγούμενο άρθρο?!!

Ίδιο σκηνικό και στο Μπράν Στάντιον όπου η Σταρτ κι αυτή ισοφαρίζει στο 87 για να μας στερήσει το ταμείο. Στο Σταβανγκερ δε η Βικινγκ δεν πήρε καν μπρός και κόλλησε στο  φτωχό από θέαμα και γκολ 1-1. Εκεί όμως είχαμε τουλάχιστον αναγνωρίση των ευθυνων από πλευρά παικτών και προπονητή.

Η Λιλεστρεμ συνεχίζει το ξανά της αν και κατάφερε να ισοφαριστεί στο τέλος φέροντας άλλη μια ισοπαλία με 1-1 χωρίς να πείθει ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση . Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε, είδωμεν.

Αυτή η αγωνιστική όμως είχε και κάποια θετικά, αν όχι για εμάς αλλα για τις ίδιες τις ομάδες τις οποιες αφορά το θέμα.

  1. Πρώτα από όλα η Σταμπεκ επιτέλους ξέδωσε και έβαλε 4 γκολ, όμως οι πάντες παραμένουν ψύχραιμοι και δεν πετάνε στα σύννεφα. Όμως το γεγονός αυτό την καθιστά στόχο να την ακολουθήσουμε στην πορεία.
  2. Όπως επίσης και την Ολεσουντ που τόσο πολύ χρειαζόταν μια νικη για να απομακρύνουν την αρνητικότητα που έχει δημιουργηθεί από το πουθενά. Στο Ουλεβολ τελικά επικράτησε το αίσθημα ευθύνης ότι ”τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να τα κερδίζετε”, που κατά κάποιο τρόπο απαιτήθηκε από τον κόσμο. Είναι γνωστή η κοντρίτσα ομάδων γειτονικών πόλεων του Οσλο με την Ενγκα.
  3. Στο μονο παιχνίδι που δεν ίδρωσε το αυτή κανενός ήταν αυτό του Τρουμσε όπου η τοπική ΤΗΛ παραχώρησε ισοπαλία στην Μπουντε Γκλιμτ όπως και ήταν το αναμενόμενο.

Την αφήνουμε πίσω μας παίρνοντας τα μηνύματα που μας δόθηκαν με βάση τα αποτελέσματα αλλα και την κατάσταση των ομάδων και πάμε παρακάτω.

 

Αυτή την αγωνιστική έχουμε δύσκολους αγώνες για πρόβλεψη αλλα ταυτόχρονα και συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Στο Σαντεφιουρ η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ρουσενμποργκ μετά την συντριβή της από την Σταμπεκ εκτος έδρας. Ο Πάτρικ Γουοκερ (προπονητής) δηλώνει πως η ομάδα τους δεν έπαψε να είναι καλή και οργανωμένη μέσα σε μια μέρα και ότι έβγαλε σημαντικά συμπερασματα για το μέλλον. Η Ρουσενμποργκ θα έχει τελικά στην διάθεση της τον ταλαντούχο αμυντικό Ντεμιντοβ παρόλο τον τραυματισμό του κόντρα στην Μόλντε και ενδέχεται να κατέβει για να καθαρίσει το παιχνίδι, με τον έναν η άλλο τρόπο. Είναι σημαντικό να πάρουν το παιχνίδι αυτό καθώς στο επόμενο υποδέχονται μια πολύ διψασμένη για νίκες Βικινγκ. Το σημείο στον αγώνα αυτόν είναι το 2 και εάν κάποιος θέλει να καλύψει το σημείο τότε το 1-1 σκορ είναι η αμέσως επόμενη επιλογή.

Ευάλωτη έδρα έχει φέτος η Βικινγκ και η κατάσταση στην οποια βρίσκετε η ομάδα δεν είναι η απαιτούμενη για την χρονική περίοδο που βρισκόμαστε. Δεν δημιουργεί φέτος η Βικινγκ και τα γκολ μπαίνουν δύσκολα. Τα πράγματα όμως δεν είναι κατά πολύ καλύτερα για την πρωταθλήτρια Σταμπεκ που ακόμα ψάχνει την χημεία που θα την φέρει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο με πέρυσι. Τα πρώτα δείγματα έχουν δοθεί και είναι θετικά. Το πρόσφατο 4-1 υπόσχεται πολλά, όπως και οι παίκτες με τις δηλώσεις τους αν και όλοι τους είναι προσγειωμένοι. Το καλό σερί νικών της Viking στην έδρα της με την Σταμπεκ προσωπικά δεν μου λέει και πολλά από μονο του για αυτό και θα εμπιστευτώ την ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο και που παίζει καλύτερη μπάλα. 2 για την Σταμπεκ παρόλο που το 1-1 και εδώ είναι απαραίτητη κάλυψη.

Μια μινι αγωνιστική φορμα διανύει η Στρεμσγκουντσετ που καταφέρνει και αποσπάει καλά αποτέλεσμα τα οποία θα της φανούν χρήσιμα στο τέλος. Κόντρα σε αυτή την Λιλεστρεμ έχει την δυνατότητα να κατακτήσει άλλους 3 βαθμούς και λόγω δυνατής έδρας. Η Λιλεστρεμ φέτος ξεκίνησε παίζοντας πολύ καλά όμως στην πορεία δεν κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια για να αλλάξει όλη η ψυχολογία της ομάδας και να μπορέσει να ορθοποδήσει. Αυτό κυνηγάει ακόμα … παίκτες και προπονητής είναι θετικοί στο ενδεχόμενο πως η κακοδαιμονία αυτή θα σταματήσει κάποια στιγμή. Ποτέ όμως γιατί έχουμε φτάσει αισίως στην δέκατη  αγωνιστική. Δυνατός 1 για την γηπεδούχο και πιθανότερο σκορ το 2-0.

Άλλος ένας δυνατός άσσος κατά την άποψη μου είναι αυτός της Σταρτ στο Κριστιανσαντ. Θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε τα τέσσερα συνεχόμενα Χ που έχει πάρει η Οντ εκτός έδρας μέχρι τώρα και μάλιστα πολύ δύσκολες έδρες με δυνατούς αντιπάλους. Όμως επιμένω στον άσσο καθώς το αγωνιστικό πρόσωπο της Σταρτ μας υπόσχεται νίκη. Συν των άλλων η Σταρτ έχει δυο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της με βατούς αντιπάλους που θα την κρατήσουν εκεί ψιλά στην βαθμολογία. Πάμε στο 1και σαν σκορ και εμπιστευόμαστε τα στατιστικά που μας οδηγούν στο 2-1.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με Τιπελιγκαεν καθώς θα πάει το χέρι μου στο derby του Οσλο και εκεί δεν με παίρνει για πρόβλεψη.

{youtube}23jfGGPm2dY{/youtube}

Είναι το απόλυτο ντερμπι της πρωτεύουσας το οποιο στην επιφάνεια δυο πολύ διαφορετικές όψεις της ίδιας πόλης, δυο διαφορετικές νοοτροπίες, δυο διαφορετικούς τρόπους ζωής και δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες με δυσαναλόγους στόχους. Ποιοτικά η Βολερενγκα ήταν πάντα ανώτερη της Λιν … όμως δεν έχει καταφέρει ποτέ να την κερδίσει. Έχω εξαντλήσει και αναλύσει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια τις προηγούμενες χρονιές χωρίς να μπορέσω να βγάλω κάποιο κέρδος καθώς στο τέλος πάντα έμπαινε το συναίσθημα το οποίο δεν οδηγεί πουθενά στον τζόγο. Όμως φέτος ο Μαρτιν Άντρεσεν (παίκτης-προπονητής) εάν πραγματικά θέλει να φτιάξει το image του και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην ομάδα τότε είναι αναγκασμένος να κερδίσει. Εάν δεν τα καταφέρει τότε απλά θα είναι άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι με την Lyn να κερδίζει τις εντυπώσεις στο τέλος.

Y.Γ: Θα είναι μεγάλη ειρωνεία φέτος που δεν θα προτείνω σημείο η Βολερενγκα να κερδίσει.

Μια αναφορά θέλω να κάνω σε μερικά παιχνίδια από Αντεκολιγκαεν που ξεχωρίζω και είναι δυνατά σημεία. Τα χαμηλά ποσοστά είναι ένα πρόβλημα όμως για οποιον επιθυμεί να παίζει δυνατά και χαμηλά σημεία τότε καλο θα ήταν να συμπεριλάβει και αυτά.

Νιμπεργκσουντ 1
Σογκνταλ 1
Χενεφος 1
Χαμ Καμ 2

Καλά ταμεία σε όλους.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *