Tippeligaen 01.06.09

… και ξαφνικά όλοι κέρδισαν στο γήπεδο τους! Το φετινό εξελίσσεται σαν το πιο απρόβλεπτο από όλα τα προηγούμενα, που εγώ έχω ασχοληθεί τουλάχιστον. Οι διάφορες των ομάδων είναι τόσο μικρές που τα αποτελέσματα κρίνονται στο γκολ και μάλιστα παίζοντας πολύ αμυντικά. Ίσως να φταίει ο αριθμός των ομάδων και η περίοδος την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ίσως να λείπει η ποιότητα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρονια. Ίσως και το οικονομικό βάρος που οι ομάδες θα πρέπει να αντέξουν εάν επιθυμούν να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο. Ότι και να πει κάποιος θα έχει δίκαιο. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί … ναι αλλα δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό στοιχηματικα? Η δικη μου άποψη είναι πως όχι. Όχι με την λογική ότι πλέον οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός γεγονότος έγιναν περισσότεροι. Ποιος και τι μπορεί να ελέγξει την αγωνιστική συμπεριφορά ενός παίκτη όταν εκείνος έχει μάθει πως από του χρόνου οι αποδοχές του θα μειωθούν? Ο παίκτης είναι η αρχή της αλυσίδας … ακολουθούν προπονητές, παράγοντες, διαιτητές κτλ. Οποτε φίλοι μου το στοίχημα έχει πλέον δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό που πλέον το βάρος που δίναμε παλιά σε απουσίες και σε ελλείψεις να έχει ελαχιστοποιηθεί. Πλέον μετράει το κίνητρο του κάθε συλλόγου σε συνάθροιση με το αγωνιστικό πρόσωπο την συγκεκριμένη περίοδο και γενικά να πιάσουμε τον παλμό του πρωταθλήματος. Αυτός ο παλμός φέτος δεν υπάρχει …

Πάμε όμως να δούμε που θα επικεντρωθούμε αυτή την αγωνιστική. Σημαντικό να επισημάνω είναι πως οι ομάδες είχαν μεσο βδομαδες υποχρεώσεις παίζοντας αγώνες κυπέλλου.

Τα στατιστικά της Τιπελιγκαεν μέχρι στιγμής σε 87 παιγμένα παιχνίδια είναι :

  • 32 νίκες έδρας με ποσοστό 36,78%
  • 33 ισοπαλίες με ποσοστό 37,93%
  • 22 νίκες φιλοξενούμενων με ποσοστό 25,29%


Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα στην Αντεκολιγκαεν όπου και έχουμε σε 64 παιγμένα παιχνίδια:

  • 37 και 57,81% οι εντός έδρας
  • 13 και 20,31% οι ισοπαλίες
  • 14 και 21,88% οι εκτός έδρας νίκες.

Το τι βρισίδι στην κυριολεξία έφαγαν οι παίκτες της Μόλντε μετά το παιχνίδι με την Τρουμσε εντός έδρας δεν λέγεται. Ο Γιοβνεβρετ άστραψε και βρόντηξε και η μπάλα πήρε όλη την ομάδα. Ο λόγος ήταν η χαλαρότητα των παικτών του στα τελευταία λεπτά οπότε και η Μόλντε δέχτηκε την ισοφάριση. Όμως τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν καθώς η Μόλντε υποδέχεται την Odd. Μια Odd που δεν έχω καταλάβει ακόμα πως κερδίζει παιχνίδια και αποσπάει ισοπαλίες. Είναι παράδοξο πως τους κάθονται αποτελέσματα και τρόπο που παίζουν. Όμως στο παιχνίδια αυτό το βάρος πέφτει στην Μόλντε και το μονο σίγουρο είναι πως τα έχει το πάνω χέρι στο αγωνιστικό κομμάτι και την ανωτερότητα που μας έχει δείξει. 1 την Μόλντε αν και οι addsmakers έχουν κάνει καλή δουλειά.Για το αποτέλεσμα και μονο θα ανεβεί στο Σταβανγκερ η Βολερενγκα. Άλλωστε στο μυαλό του Μαρτιν Αντρεσεν είναι πλέον μονο οι νίκες με τον έναν η άλλον τρόπο. Ειδικά μετά το 4-4 με την μισητή Λιν όπου για άλλη μια φορα το φάντασμα που δεν θέλει την Βολερενγκα να κερδίζει τα ντερμπυ του Οσλο έκανε την εμφάνιση του. Ακολούθησε και το φτωχό και δύσκολο 1-0 με την Στρεμσγκουντσετ. Στην Βικινγκ τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα μετά το παιχνίδι με την Σταμπεκ και το επεισόδιο του προπονητή της Ουβε Ρεσλερ με τον Ινγκε Αντρε Ουλσεν της Σταμπεκ. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ενώ ο Ουλσεν ήταν πεσμένος μπροστά στον πάγκο της Βικινγκ ο Ουβε του τα έσουρε σε άπταιστα αγγλικά ξεστομίζοντας και το γνωστό ”fuck off”. Μετά το τέλος του αγώνα ήταν η σειρά του Olsen να πάρει το αίμα του πίσω και μάλιστα μπροστά από τις κάμερες αποκαλώντας τον Ουβε ”πίθηκο” με τα αίματα να ανάβουν για τα καλά. Τις επόμενες μέρες ο Ουβε έκανε την εμφάνιση του με μια banana στο χέρι και μια φωτογραφία ενός πιθήκου κρεμασμένη στην φορμα του. Έχει πέσει με λίγα λόγια το γέλιο της αρκούδας και το τσίρκο έκανε την εμφάνιση του χαρίζοντας μας απίστευτες στιγμές γέλιου. Στα του στοιχήματος τώρα. Προσωπικά με ελκύει το πείσμα του Μαρτιν να μην τα παρατάει και με βάση τα χάλια της Βικινγκ στα εντός έδρας φέτος η απόδοση του διπλού με προκαλεί.

Ναι … Lillestrøm is back. Κέρδισε 2 παιχνίδια και μάλιστα συνεχόμενα. Είναι τελικά αυτό το ξέσπασμα που περίμεναν τόσο καιρό στον σύλλογο? Απέσπασε τους 3 βαθμούς στην δύσκολη έδρα της Γκουντσετ αλλα και και εντός έδρας με την καλούτσικη Σαντεφιουρ φέτος. Ο Ρίισε junior (δεξί μπακ) έπαιξε λίγο στο τελευταίο παιχνίδι για να μπορέσει να αγωνιστεί με την εθνική καθώς θέλει να φύγει από την ομάδα το καλοκαίρι. Η Λιν δεν έχει εντυπωσιάσει τελευταία … και είναι και λογικό εδώ που τα λέμε με τα τόσα οικονομικά προβλήματα αλλα και το περιορισμένο roster που έχει. Εμείς θα πάμε με το δυνατό ρεύμα που πνέει στα πανιά της Λιλεστρεμ μετά τις 2 διαδοχικές νίκες και θα πάμε στο 2.

Δύσκολο πρόγραμμα περιμένει την Τρουμσε στο άμεσο μέλλον και η διοίκηση έχει προβληματιστεί αρκετά με το θέμα. 14.06 Σαντεφιουρ (εντός), 17.06 κύπελλο, 21.06 Στρεμσγκουντσετ (εκτος), 24.06 Βικινγκ (εντός), 28.06 Olesoynt (εντός), 5.07 Ροσενμποργκ (εκτος), 8.07 κύπελλο, 13.07 Βολερενγκα (εντός). Και όχι μονο αυτό αλλα έρχονται και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τις δυο βδομάδες (29 και 30η βδομάδα) που όλες οι υπόλοιπες ομάδες, όσες δεν παίζουν Ευρώπη τουλάχιστον, θα έχουν διακοπές. Το αναφέρω το γεγονός αυτός καθώς η Τρουμσε θα κάνει γκέλες την περίοδο αυτή. Δεν μπορεί και δεν έχει το υλικό να ακολουθήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ετοιμαστείτε για αντεπίθεση. Τώρα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σταμπεκ θα θελήσει σίγουρα να επαναλάβει την περυσινή επιτυχία. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την Σταμπεκ εκτός έδρας. Το X είναι το αποτέλεσμα που βολεύει και τις δυο ομάδες ανά και η Σταμπεκ έχει κάνει βήματα προς τα μπρός στην απόδοση της παρόλο το 2-2 με Βικινγκ εκτος και το 1-0 από την Ολεσουντ. X εδώ.

Επίσης άλλο ένα σημείο που θα εμπιστευτούμε από Τιπελιγκαεν είναι ο άσσος της Σαντεφιουρ. Ο λόγος είναι φυσικά ότι οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο σχεδόν και σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνω πως η έδρα παίζει καθοριστικό ρολο. 1 εδώ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *