Τι είδαμε, τι περιμένουμε

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των πρώτων αγώνων σε όλους τους ομίλους ας κάνουμε μια ανασκόπηση αυτών που έχουμε δει ως τώρα στα γήπεδα της Ν.Αφρικής. Πρώτη παρατήρηση: μας πετάχτηκαν τα μάτια έξω από το χάλι του ποδοσφαίρου που έχουμε δει ως τώρα. Με εξαίρεση τη Γερμανία, όλες οι υπόλοιπες (λεγόμενες) μεγάλες ομάδες απογοήτευσαν. Τι Αργεντινή, τι Αγγλία, τι Ισπανία, τι Βραζιλία; ΤΙΠΟΤΑ! Όταν το καλύτερο παιχνίδι (κατά τη γνώμη μου) είναι το Ονδούρα – Χιλή τότε τι άλλο να γράψεις;

Hellas Mundial Ελλάδα Μουντιάλ Νότια Αφρική

 

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να καταγράψω είναι ότι μέχρι τώρα το μουντιάλ είναι απογοήτευση. Ακόμη και οι νίκες που ήρθαν (επαναλαμβάνω, με εξαίρεση τη Γερμανία και ίσως την Ολλανδία – η Ουρουγουάη δεν μετράει γιατί ήταν δεύτερος αγώνας, όπως και οι χτεσινοί αγώνες της Αργεντινής και της Εθνικής μας), ήρθαν με τα χίλια ζόρια, είτε για τους Αργεντίνους είτε για τους Βραζιλιάνους είτε για τους υπόλοιπους νικητές της πρώτης εβδομάδας.

 

Όλοι περιμένουμε να φορτσάρουν οι (μέχρι τώρα) σβηστές μηχανές, ειδικά μεγάλων ομάδων. Επίσης, ομάδες που υπήρχε υποψία ότι θα κάνουν μια κάποια διαφορά στο μουντιάλ, όπως η Σερβία ή η Σλοβακία, απογοήτευσαν κι αυτές. Οι ομάδες της Ωκεανίας ανύπαρκτες έως λίγες, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν οι Ασιάτες (Κορεάτες και Ιάπωνες).

Μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας ελπίζουμε σε μια καλή εμφάνιση απέναντι στους Αργεντίνους κι ελπίζουμε σε νίκη των Νιγηριανούς κόντρα στους Κορεάτες μήπως και μας χαμογελάσει η τύχη. Ακόμη ελπίζουμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο από 'δω και πέρα. Μακάρι ομάδες όπως η Ουρουγουάη, η Γκάνα, η Ιαπωνία, που ξεκίνησαν καλά, να συνεχίσουν μ' αυτό το ρυθμό και να δούμε τα μεγάλα αστέρια των "μεγάλων" ομάδων να λάμπουν.

 

Υ.Γ. Η Γαλλία του Ντομενέκ απέδειξε χτες βράδυ πόσο χάλια στημένη ομάδα είναι! Μεγάλη νίκη για το Μεξικό, που εκτός απροόπτου θα είναι μία από τις ομάδες της επόμενης φάσης. Ντροπή για τους πρώην πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης.

 

 

 

FREE BONUS*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *