Ημιτελικοί US Open

Αισίως φτάσαμε στα ημιτελικά του αμερικανικού όπεν, τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο ταμπλό. Οι 4 άντρες που θα διεκδικήσουν τις 2 θέσεις του τελικού είναι: ο 24χρονος Ισπανός Rafael Nadal (No 1), o 29χρονος Ελβετός Roger Federer (Νο 2), ο 23χρονος Σέρβος Novak Djokovic (Νο 3) και ο 28χρονος Ρώσος Mikhail Youzhny (Νο 14). Οι 2 ημιτελικοί είναι Nadal – Youzhny και Federer – Djokovic.

Caroline Wozniacki US Open

 

Σίγουρα ο Ισπανός Νο 1 θα είναι ο ένας του τελικού. Ο Ράφα δεν έχει χάσει σετ ακόμη στου τουρνουά και δε νομίζω να χάσει από τον Youzhny. Ο άλλος ημιτελικός θα είναι τιτανομαχία. Άψογος ο Ελβετός στο US Open αλλά και ο Σέρβος έχει κάνει ένα από τα καλύτερα τουρνουά ως τώρα. Αν έπρεπε να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη αυτή θα ήταν υπέρ του Federer. Αλλά σίγουρα θα δούμε ένα σούπερ παιχνίδι και νομίζω ότι το όβερ έχει αξία σ’ αυτόν τον ημιτελικό.

 

 

Αντίστοιχα στις γυναίκες οι 4 τεννίστριες των ημιτελικών είναι: η 20χρονη Δανή Caroline Wozniacki (No 2), η 26χρονη Ρωσίδα Vera Zvonareva (Νο 8), η 27χρονη Βελγίδα Kim Clijsters (Νο 3) και η 30χρονη Αμερικάνα Venus Williams (Νο 4). Τα ζευγάρια είναι: Wozniacki – Zvonareva και Clijsters – Williams. Βλέπουμε ότι και στους άντρες αλλά και στις γυναίκες έχει παραμείνει η αφρόκρεμα στους ημιτελικούς. Οι 3 πρώτοι τεννίστες του κόσμου βρίσκονται στα ημιτελικά, όπως και οι 3 πρώτες τεννίστριες, αφού η Serena Williams (Νο 1) δεν αγωνίστηκε σ’ αυτό το Grand Slam.

Ας ξεκινήσω κι εδώ με την εκτίμησή μου για τον τελικό γυναικών. Η 20χρονη Wozniacki λέω ότι θα είναι η μία κοπέλα του τελικού (με όση σιγουριά μπορεί να έχει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις). Η άλλη μάλλον θα είναι η Αμερικάνα. Έτσι πιστεύω. Βέβαια θέλω να είναι η Βελγίδα. Με τις αδερφές Williams δεν έχω καλές σχέσεις κι αποφεύγω να τις ποντάρω σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Βελγίδα μας δίνεται ως φαβορί. Δε νομίζω ότι πρέπει να το ρισκάρουμε. Θα προτιμούσα το όβερ σ’ ένα τέτοιο ματς. To over 21,5 games δίνεται στο 1,85 (μπορεί και λίγο ψηλότερα) και θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο.

Στον άλλο γυναικείο ημιτελικό θα έπαιζα το 2-0 υπέρ της Δανής. Η μικρή βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και δύσκολα χάνει σετ. Μέχρι τώρα δηλαδή δεν έχει χάσει κανένα, σε 5 παιχνίδια. Αλλά ούτε η Ρωσίδα έχει χάσει σετ ακόμη. Μπορεί να δυσκολεύτηκε σε κάποια από τα 5 ματς αλλά το αποτέλεσμα κατέγραψε 10 κερδισμένα σετ έναντι 0 χαμένων. Δυστυχώς το 2-0 υπέρ της Wozniacki είναι μόλις λίγο πάνω από το 1,80 και δεν πιστεύω ότι αξίζει κάτω από 2,00.

Οι προβλέψεις του a-bet.info για τους τελικούς είναι: ο τελικός των αντρών θεωρώ ότι θα είναι άλλη μια μάχη γιγάντων μεταξύ του Rafael Nadal και του Roger Federer. Ο τελικός των γυναικών πιστεύω ότι θα έχει την Venus Williams απέναντι από την Caroline Wozniacki. Όσο για τους ημιτελικούς προτείνω σκορ΄3-0 στον αγώνα του Nadal και σκορ 2-0 στον αγώνα της Wozniacki, καθώς και το όβερ στα άλλα δύο ματς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *