3..2..1..GO!

70 δεξιά πατημένη μείνε, σε αριστερή μέτρια μούρη μέσα και 50 σε δεξιά φουρκέτα σε..

Ράλι. Προσπάθεια, συνεργασία, αγώνας, πάθος, ταχύτητα, ένταση, λάθος απογοήτευση αλλά και κατάρριψη ορίων, ευτυχία. Κάτι σαν τη ζωή ένα πράγμα..

Φίλοι του a-bet καλως ήλθατε στην καινούρια στήλη, που έχει να κάνει με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι, γνωστό σαν WRC (WORLD RALLY CHAMPIONSHIP). Από εδώ θα λέμε τα σχετικά με την πιό εξελιγμένη και επαγγελματική έκφραση των αγώνων ράλι σήμερα, πρώτα απ’όλα ενημερωτικά, όχι στενα και μόνο ειδησιογραφικά, αλλά κυρίως ως άποψη ενός θεατή των αγώνων ράλι, που ενθουσιάζεται με το βραχνό ήχο μιας εξάτμησης, που καρδιοχτυπά περιμένοντας να δει τί του φέρει στη στροφή το υποσχόμενο στρίγκλισμα του κινητήρα ενός αγωνιστικού, που θεωρεί υπογραφή θεικού περάσματος και όχι απλή βρωμιά τη σκόνη από το πέρασμα ενός αυτοκινήτου μέσα στην οποία πνίγεται!

Βέβαια όπως σχεδόν σε κάθε σπόρ – μηχανοκόνητο και μη – με εκατομύρια θεατές αλλά και ευρώ να το συνοδεύουν, έτσι κι εδώ ο πλήρης και ιλιγγιώδης ανταγωνισμός του πρωταθλήματος, λίγα περιθώρια αφήνει στα βασικά, στα πρωτόλεια στοιχεία του ράλι , ως έννοιας, να φανούν. Ωστόσο αυτή η διαπίστωση, που πορεί να προέρχεται από έναν ερασιτέχνη αγωνιζόμενο, κάποιο φανατικό θεατή, ή ακόμα και από εμπλεκόμενους σε κορυφαίο επίπεδο παλαιότερων εποχών, όσο και να δείχνει εκτός (σημερινής) εποχής, δεν μειώνει στο ελάχιστο το ότι το WRC είναι το θεαματικότερο πρωτάθλημα μηχανοκίνητων σπορ.

Το να παρακολουθείς τις προσπάθειες των καλλίτερων οδηγών και συνοδηγών στον κόσμο, που τα δίνουν όλα για να κατακτήσουν τους στόχους τους, οδηγώντας σε κάθε επιφάνεια, κάτω από αποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες όσο πιο γρήγορα μπορούν, είναι το αποτέλασμα μιας ολόκληρης αφανούς διαδικασίας που περιλαμβάνει χιλιάδες εργατοώρες δοκιμών, και προσπάθειας εξέλιξης μέσα στην οποία εμπλέκονται αποφασιστικά κορυφαίοι μηχανικοί, ικανοί να λύσουν και να ξανασυναρμολογήσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μέσα σε μερικά λεπτά.

Και για τον θεατή που κάνει σχέδια παρακολούθησης του ράλι Ακρόπολις μήνες πριν αυτό ξεκινήσει, που στέκεται στους -20 C για να δει το οριακό πέρασμα των αυτοκινήτων με το πλάι πάνω στους παγωμένους δρόμους της Σουηδίας, που κάθεται αποφασισμένος να δεχτεί χειμωνιάτικο ντους στην έξοδο του αγωνιστικού με 150 χλμ από το ποτάμι στην Αργεντινή, που κατασκηνώνει από την προηγούμενη μέρα για να δει μία και μόνο στροφή κρεμασμένος από ένα γκρεμό στα βουνα της Κορσικής, σίγουρα είναι ένα πέρασμα, μία στροφή που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο, το πραγματικό και το μυθικό, μακρυά αλλά και σε απόσταση μιας ανάσας από τον ήρωά του και το θηρίο που αυτός κουμαντάρει.

Από μια τέτοια σκοπιά θα βλέπουμε εδώ, στο φιλόξενο τόπο του a-bet τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και όχι μόνο, αφού όποτε υπάρχει χρόνος θα μπορούμε να επεκταθούμε σε διάφορα “αφιερώματα” σχετικά και μη με τα ράλι.

Επί παντός επιστητού δηλαδή και αφού a-bet σημαίνει και στοίχημα, εμείς δε θα μείνουμε άπραγοι. Μιας και ασχλούμαστε, θα επιδιώξουμε να βγάλουμε και κατιτίς από το WRC. Πάντα όμως έχοντας στο μυαλό ότι το WRC δεν αποτελεί ένα κλασσικό στοιχηματικό πεδίο, κυρίως επειδή το ρίσκο που αναλαμβάνουμε σε ένα τέτοιο γεγονός που διεξάγεται σε διάρκεια τριών ημερών, στην ανοιχτή φύση και τα στοιχεία της, με άπειρους αστάθμητους παράγοντες να εμπλέκονται κάθε δευτερόλεπτο, δεν είναι ποτέ αντίστοιχο αποδόσεων. Γι’αυτό πάνω απ’όλα θα κινούμαστε με τακτική επιλεκτικής λογικής σε αγώνες και είδη στοιχημάτων, κάτι που μπορεί να σημαίνει λίγες πραγματικές ευκαιρίες σε ένα χρόνο. Και τυγχάνει μία από αυτές να αποτελεί – κατά τη γνώμη μου – το ζευγάρι των δύο ασφάλτινων αγώνων που ακολουθούν, το ράλι Καταλονίας και το ράλι Κορσικής με το πρώτο να ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *