Ράλι Καταλονίας

Επιστροφή στην Ευρώπη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επιστροφή και στην άσφαλτο, αν και για το τελευταίο έχουν αντίρρηση ορισμένοι υπερβολικοί οι οποίοι θεωρούν ότι αυτός είναι ουσιαστικά ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της σαιζόν. Βλέπετε το ράλι Γερμανίας με την “κάτι σαν άσφαλτο” επιφάνεια διεξαγωγής του και το Μόντε Κάρλο στην αρχή της χρονιάς με το συνοθύλευμα ασφάλτου-χιονιού και πάγου, δεν είναι και τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα ενός κλασσικού ασφάλτινου αγώνα. Αλλά το ράλι της Καταλονίας, ο 12ος από τους 15 αγώνες του πρωταθλήματος είναι θα λέγαμε ένα ασφάλτινο el classico.

 

 

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή ράλι του πρωταθλήματος είναι αυτό που διεξάγεται στη βορειοανατολική άκρη της Ισπανίας, την αυτόνομη επαρχία της Καταλονίας. Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του αγώνα από όλη την Ευρώπη κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές κάθε χρόνο, κάτι που έχει οδηγήσει τους διοργανωτές αρκετές φορές στο να ακυρώσουν κάποιες από αυτές για λόγους ασφαλείας. Ο αγώνας από τις αρχές του ’90 που πρωτομπήκε στο πρωτάθλημα, μέχρι πριν λίγα χρόνια, διεξαγόταν νότια της Βαρκελώνης, ενώ από το 2005 πήγε βόρεια της πρωτεύουσας της Καταλονίας.

citroen_mpouka

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παρέμειναν τα ίδια: Δρόμοι με καλή άσφαλτο, αρκετό πλάτος και ταχύτατες στροφές που συνθέτουν μια δοκιμασία ταχύτητας και ακρίβειας, με συνέπεια η πλειοψηφία των οδηγών να χαρακτηρίζει τον αγώνα ως ράλι-σιρκουί, καθώς σε αυτόν απαιτείται μια προσέγγιση πίστας από τα πληρώματα και τις ομάδες. Το κερασάκι στην τούρτα βεβαίως είναι οι “μπούκες”: Προκειμένου να κερδίσουν τα δέκατα που κάνουν τη διαφορά, οι οδηγοί “κόβουν” τις στροφές με συνέπεια τα δεύτερα περάσματα από τις ειδικές διαδρομές να κρύβουν πολλές εκπλήξεις για τα πληρώματα με το χώμα και τις πέτρες να έχουν βγει πάνω στο οδόστρωμα.

 

gardemeister_mpouka

Λίγη Ιστορία..

Κοιτάζοντας στο παρελθόν του αγώνα, μπορούμε να θυμηθούμε μάχες δευτερολέπτων και αγώνες που κρίθηκαν στο νήμα, καθώς οι διαφορές σε χρόνους μεταξύ των πρώτων είναι παραδοσιακά μικρές. Δύο χρονιές όμως έχουν μείνει περισσότερο έντονες στη μνήμη των θεατών..

1995 – Ο Μακρέι, ο Ρίτσαρντς και η κλέπτουσα οπώρας Toyota

To παγκόσμιο πρωτάθλημα πάει στην Καταλονία για τον προ-τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα του τότε, θρυλικά ονόματα: Κάνκουνεν 62 βαθμοί, Μακρέι 55 β., Οριόλ 51 β., Σάινθ 50 β.
Ο Κάνκουνεν πηγαίνει χωρίς αύριο και προηγείται κοντά 1 λεπτό αλλά βγαίνει με την Toyota του εκτός δρόμου και εγκαταλείπει. Έτσι, το τέλος του δεύτερου σκέλους βρίσκει πρώτο τον Κάρλος Σάινθ και δεύτερο τον Κόλιν Μακρέι, με Subaru και οι δύο και με διαφορά μόλις 7 δευτερολέπτων μεταξύ τους.

H Subaru όμως διεκδικεί και το πρωτάθλημα κατασκευαστών και το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας David Richards, για να αποφύγει αλληλοεξόντωση των δύο του οδηγών την τρίτη ημέρα, δίνει οδηγίες να τερματίσουν με την ίδια ακριβώς σειρά και τον αγώνα.
Αυτό ήταν.. Σα να έχεις σε ένα κλουβί ένα λιοντάρι και ένα πρόβατο και να απαγορεύεις στο λιοντάρι να φάει! Το λιοντάρι στην ιστορία μας ήταν ο Μακρέι και το πρόβατο ο παγκόσμιος τίτλος. Ο Κόλιν λειτουργώντας από ένστικτο και παλεύοντας δικαιωματικά για το πρωτάθλημα οδηγών, αγνοεί τις εντολές της ομάδας και κάνει φουλ επίθεση την τελευταία μέρα, περνόντας επικεφαλής.

 

{youtube}ayYz-i_Bsv0{/youtube}

 

H κατάσταση φτάνει στα όριά της όταν την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, δύο άνθρωποι της Subaru μπαινουν στη μέση του δρόμου για να καθυστερήσουν το Σκωτσέζο, ο οποίος όμως περνά ξυστά από δίπλα τους χωρίς να κόψει! Τελικά ο κλήρος πέφτει πάντα στον πιό νέο και ο Μακρέι αναγκάζεται να πάρει ποινή και να τερματίσει δεύτερος, πίσω από το Σάινθ και γεμάτος παράπονο στο τέλος λέει μπροστά στην κάμερα τον πόνο του. Ο “επαγγελματισμός” της ομάδας επιβλήθηκε πάνω στο ατόφιο ταλέντο του μεγάλου Σκοτσέζου κάτι που για έναν οδηγό με τόσο ενστικτώδη τρόπο οδήγησης – σα να γεννήθηκε γι’αυτό – φαινόταν αδιανόητο. Και το “χειρότερο” από όλα ήταν ότι ο Richards για την τακτική του δικαιώθηκε, καθώς η Subaru κέρδισε τη χρονιά εκείνη τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές..
(Η ιστορία μας τελειώνει έναν μήνα αργότερα, όταν ο Μακρέι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στα δάση της Αγγλίας, μπροστά σε εκατομμύρια συμπατριώτες του, παίρνει μια εμφατική νίκη έναντι του Σάινθ και κατακτά τον μοναδικό του Παγκόσμιο Τίτλο..)

 

 

Η Toyota

Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε με τη λήξη του..Στον τεχνικό έλεγχο διαπιστώθηκε η κατά πολλούς μεγαλύτερη και ιδιοφυέστερη απάτη στην ιστορία του αθλήματος. Ορισμένοι μηχανικοί της Toyota είχαν βρει τρόπο να παρακάμψουν τους κανονισμούς που περιόριζαν το στόμιο του τούρμπο στην εισαγωγή του αέρα στον κινητήρα. Με μια πατέντα που εφάρμοσαν πάνω στην αγωνιστική celica, όταν το τούρμπο “κούμπωνε”, άνοιγε τελείως το στόμιο της εισαγωγής αέρα. Όταν όμως αυτό έβγαινε για έλεγχο, η διάμετρος φαινόταν φυσιολογική! Η σχέση τους με τους κανονισμούς ήταν με αυτή που είχε ο Πάσσαρης με τη νομημότητα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η αποβολή της Toyota από το πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός της και από το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει δωθεί μέχρι σήμερα..
(Και αυτή η ιστορία έχει συνέχεια. Οι επικεφαλής της Toyota στην Ιαπωνία, υπακούοντας στους δικούς τους κώδικες τιμής, αποφάσισαν να μην κάνουν ένσταση για μείωση της ποινής τους – παρότι τους δίνονταν μυνήματα ότι θα την κέρδιζαν και η ποινή τους θα μειωνόταν – παρά προτίμησαν να κάνουν την προσπάθειά τους και να ξεπλύνουν τη ντροπή μέσα από τους αγώνες και πάλι μετά την επιστροφή τους. Επανήλθαν, και το 1999 κέρδισαν τον Παγκόσμιο Τίτλο των Κατασκευαστών, φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά, την τελευταία τους χρονιά πριν εγκαταλήψουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι προς χάρην της Formula 1..)

2002 – Πανιζί, ο ιππότης της ασφάλτου.

Το 2002 ο αγώνας έγινε Μάρτη μήνα και η Peugeot όπως αναμενόταν, έκανε έναν υγιεινό περίπατο στους δρόμους της Καταλονίας. Το πουλέν της ήταν το πλήρωμα των αδελφών Panizzi, Gilles και Hervé. Οδηγώντας κυρίως για την Peugeot, έμειναν στην ιστορία ως οι άσοι της ασφάλτου, με έναν οδηγό που κολλημένος σχεδόν πάνω στο τιμόνι και με νευρώδη χαρακτηριστικό τρόπο οδήγησης έκανε μαγικά πράγματα πάνω στο μαύρο τερέν. Οι Panizzi ήταν απολύτως εξειδικευμένο πλήρωμα και ποτέ δε διεκδίκησαν παγκόσμιο τίτλο, έμειναν όμως στη μνήμη των θεατών για πάντα στη διασημότερη ασφάλτινη στροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη γέφυρα της La Fullaca.

{youtube}Y3lycIaNMfc{/youtube}

 

Έχασαν λίγα δευτερόλεπτα για να δώσουν στους εκστασιασμένους θεατές μνήμες για μια ζωή. Merci Gilles.

 

 

2008 και στοίχημα

Μετά τη Νέα Ζηλανδία και το θρίαμβο της Citroen, ελάχιστοι είναι αυτοί που δε θεωρούν τη γαλλική ομάδα φαβορί για τον παγκόσμιο τίτλο. Απολύτως φισιολογικό, καθώς με το πρωτάθλημα να είναι στην τελική του ευθεία και με δύο συνεχόμενους ασφάλτινους αγώνες οι γάλλοι φαντάζουν το απόλυτο φαβορί.

Η Ford από την άλλη, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει όσες πιθανότητες της έχουν μείνει, προήγαγε τον εξαιρετικό στην άσφαλτο Duval σε οδηγό της πρώτης ομάδας στη θέση του “ζημιάρη” Latvala. Με αυτόν ελπίζει να κόψει τη φόρα της Citroen, και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για τον τίτλο των κατασκευαστών. Κακά τα ψέματα όμως, για να ελπίζει η Ford, πρέπει να κερδίσει, και για να κερδίσει πρέπει να ξεπεράσει δύο αστέρια της ασφάλτου: Loeb και Sordo..

Το γαλλικό πλήρωμα των Loeb-Helena, με διαρκή φόρμα,κερδίζει σε κάθε επιφάνεια και πολύ δύσκολα θα χάσει και τι φετινό τίτλο.

Από την άλλη το ενδιαφέρον μου κινεί, και στοιχηματικά, το δίδυμο Sordo-Marti. Είναι φανερά τα σημάδια που δείχνουν πως το ισπανικό πλήρωμα είναι έτοιμο να πετύχει την πρώτη του νίκη σε αγώνα του ΠΠΡ. Δείχνει εξαιρετική ωριμότητα και σταθερότητα σε όλους τους αγώνες ενώ έχει δείξει ότι έχει την ταχύτητα να ξεπεράσει και το γαλλικό δίδυμο εαν του δωθεί το ΟΚ από την ομάδα. Ίσως τα ωφέλη λοιπόν της Citroen να είναι περισσότερα με μια εντός έδρας νίκη του Sordo..

Καταλήγοντας, ήμουν αποφασισμένος να παίξω τα ρέστα μου πάνω στο Sordo για νίκη του σε έναν από τους δύο ασφάλτινους αγώνες που ακολουθούν. Όμως η απόδοση της νίκης του, την οποία βρήκα max 4.20 με φρενάρει, καθώς την περίμενα μεγαλύτερη βάσει των όσων είχα δε στο ράλι Γερμανίας. Ωστόσο θα υποστηρίξω την επιλογή μου, με μικρότερο όμως ποσό για νίκη του Sordo στην Καταλονία και με απλή κάλυψη τη νίκη του Duval σε προκλητικές αποδόσεις άνω του 20.

Ο αγώνας της Καταλονίας θα παιχτεί σα ζευγάρι με τον επόμενο της Κορσικής. Δηλαδή ζητάω τουλάχιστο μία νίκη του Sordo σε έναν από τους δύο αυτούς αγώνες

Ρισκάρουμε πάντα όταν παίζουμε κόντρα τον Loeb όμως θεωρώ ότι και να χάσουμε, αυτός είναι ο σωστός τρόπος παιχνιδιού και αυτό είναι που έχει σημασία.

Ανεξαρτήτως στοιχημάτων πάντως, παρακολουθούμε τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το υπερθέαμα που προσφέρουν οι καλλίτεροι οδηγοί στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *