WRC – Γύρος της Κορσικής

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η Κορσική είναι η γενέτειρα ενός αυτοκράτορα που άφησε στην ιστορία τόσες σελίδες με ανεξίτηλα τα ίχνη του όσες και εκείνες που ενέπνευσε ο παλιός μας γνώριμος, ο Ιούλιος Καίσαρας (…) Είναι επίσης και η πατρίδα της βεντέττας, της σιέστα, των πολιτικών δολοπλοκιών, των πικάντικων τυριών, των αγριογούρουνων, των καστάνων, των γευστικών κοτσυφιών που κοροϊδεύουν από τα κλαριά τους και των γερόντων που δεν έχουν πια ηλικία και κοιτάζουν τη ζωή να περνά.
Η Κορσική όμως είναι και κάτι περισσότερο από αυτά που αναφέραμε. Είναι ένας από τους προνομιούχους εκείνους τόπους του κόσμου που έχουν το δικό τους χαρακτήρα, μια δυνατή προσωπικότητα που ούτε ο χρόνος, ούτε οι κάτοικοι κατάφεραν ποτέ να αγγίξουν. Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου που δικαιώνει απόλυτα την επονομασία “Το νησί της ομορφιάς”.
Τί χρειάζεται όλος αυτός ο πρόλογος θα αναρωτηθείτε. Γιατί οι Κορσικανοί που περιγράφονται σαν ατομικιστές – συνδυάζοντας τον οίστρο με την αυτοκυριαρχία – ,νωθροί, φιλόξενοι, τίμιοι, πιστοί στη φιλία, δεμένοι με τη γη που τους γέννησε, ευάλωτοι και γενναίοι, είναι κι αυτοί, κάτι παραπάνω από όλα αυτά. Είναι ευέξαπτοι!

 

 

 

“Αστερίξ στην Κορσική”, των Ρενέ Γκοσινί, Αλμπέρ Ουντερζό, σελ 3

 

 

suba9

 

Κορσική λοιπόν. Εκεί μεταφέρεται το πεδίο μάχης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, 4 ημέρες μόλις μετά το τέλος του αγώνα στην Καταλονία. Στα απόκρημνα βουνά του νησιού αυτού, μέσα σε βραχώδη και κατάφυτα φαράγγια και πάνω σε δρόμους που ζωγραφίζουν με αμέτρητες στροφές το ανάγλυφο καθώς περνούν στην κόψη τεράστιων γκρεμών, διεξάγεται το δυσκολότερο ασφάλτινο ράλι, ο περίφημος “Γύρος της Κορσικής”. Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια “γύρος” ήταν κάποτε, τα χρόνια τα παλιά, όταν ο αγώνας – που ξεκίνησε από μια ιδέα που ρίχτηκε σε ένα τραπέζι φίλων – διέσχιζε όλο το νησί, είχε ειδικές διαδρομές που η μία και μόνο είχε μήκος όσο ο μισός φετινός αγώνας (πάνω από 130 χλμ) και ονομάστηκε το “ράλι των 10.000 στροφών”.
Αρκετά λιγότερες αυτές σήμερα, ούτε στο ελάχιστο όμως λιγότερο απαιτητικές, κρατούν κάτι από το χαρακτήρα και το μύθο ενός ράλι που θεωρείται η πιο “αντρική” ασφάλτινη δοκιμασία στο πρωτάθλημα. Οκτώβρη μήνα οι καιρικές συνθήκες στο νησί μπορεί να είναι πολύ ευμετάβλητες και η ομίχλη καραδοκεί στις ειδικές διαδρομές νωρίς το πρωί. Μια ακολουθία από αμέτρητες, απανωτές στροφές κάθε είδους, πάνω σε στενούς δρόμους με αναπηδήσεις και άσφαλτο με διαρκείς αλλαγές στο κράτημα, αλλού καινούρια και αλλού φθαρμένη και γλυστερή, διαμορφώνουν το χαρακτήρα του αγώνα που είναι ένας από τους “ιδρυτικούς” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από τη δεκαετία του ’70.

 

1982renault5turbotourdecorseragnotti

 

Δε δημιουργεί έκπληξη λοιπόν ότι σε ένα τέτοιο σκηνικό, και υπό την αφόρητη πίεση της πρωτειάς και της διάκρισης, το παρελθόν του αγώνα είναι συνυφασμένο και με ατυχήματα, πολλές φορές μοιραία, που διαμόρφωσαν την ιστορία του αλλά και την ιστορία του ίδιου του πρωταθλήματος.

Σε ένα από τα ανώδυνα, το 1997 οι Tommi Mäkinen/Seppo Harjanne γλύτωσαν τα χειρότερα όταν συνάντησαν στο δρόμο τους μια άτυχη αγελάδα και τελικά βρέθηκαν για χάρη της στο γκρεμό.

{youtube}GBt1zYAS4pQ{/youtube}

 

Το 2000 οι Colin McRae/Nicky Grist έπεσαν σε μια χαράδρα και ο σκωτσέζος οδηγός παρέμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο ford focus του στον πάτο του φαραγγιού για μία ώρα μέχρι να τον απεγκλωβίσουν.

Δραματικότερο ήταν το ατύχημα που είχαν οι Mäkinen/Mannisenmäki στον αγώνα του 2001. Το mitsubishi lancer τους χτύπησε σε βράχο και σύρθηκε με την οροφή πάνω στην άσφαλτο. Ο Makinen βγήκε αμέσως έξω αλλά ο συνοδηγός του παρέμεινε εγκλωβισμένος και τραυματίας στη σπονδυλική στήλη, μέσα στο αυτοκίνητο στο χείλος ενός τεράστιου γκρεμού. Το ατύχημα αυτό όπως φάνηκε επηρέασε και τη όλη πορεία του φινλανδού, αφού – και με την αλλαγή ομάδας την επόμενη χρονιά – μετά από το ατύχημα αυτό, ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

{youtube}qXj-T8AOYuk{/youtube}

Bettega, Toivonen, Cresto…

Ο Attilio Bettega, στο Γύρο του 1985 οδηγύσε μια Lancia 037 με τον αριθμό 4 στις πόρτες. Στην έξοδο που είχε στις 2 Μαίου έχασε τη ζωή του όταν κατέληξε πάνω σε δέντρο, με το συνοδηγό του να βγαίνει σώος.

bettega_tourdecorse_1985lanciaraqe0

Attilio Bettega στον τελευταίο του αγώνα, την Κορσική του 1985

Ακριβώς την ίδια μέρα, 2 Μαίου, ένα χρόνο μετά, μια Lancia S4 φορώντας επίσης το 4, είναι επικεφαλής στον αγώνα. Το πλήρωμα που την οδηγεί προηγείται και στο πρωτάθλημα. Όμως σε μια στροφή στην ειδική του Corte βγαίνει από το δρόμο και αμέσως τυλίγεται στις φλόγες. Από την έκρηξη που ακολουθεί δε μένει τίποτα.

Μέσα βρίσκονταν οι Henri Toivonen και Sergio Cresto.Το τέλος τους σήμανε σχεδόν ταυτόχρονα και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τα ράλι, καθώς οδήγησε σε δραματικές αλλαγές (βεβιασμένες ίσως υπό την πίεση των γεγονότων) των κανονισμών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Η κατάσταση είχε φτάσει στα άκρα, με αυτοκίνητα-δεινόσαυρους και θεατές που άνοιγαν δρόμο για να περάσουν οριακά αγωνιστικά των 500-600 ίππων ανάμεσά τους.

{youtube}DGIiarIrUCI{/youtube}

Ο Toivonen ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, οδηγός που συνδύαζε την ταχύτητα και την ανταγωνιστικότητα σε κάθε επιφάνεια και με απίστευτο κοντρόλ στο όριο, ακόμα και της Lancia S4, που ήταν το αποκορύφωμα στην τεχνολογία των παντοδύναμων και δύστροπων “τεράτων” της κατηγορίας group B

tourdecorse1986lanciaderp4
Toivonen – Cresto στο Γύρο του 1986, λίγο πριν όλα τελειώσουν..

(Γενικώς επιφυλάσσομαι για να γράψω μελλοντικά, σχετικά με την ιστορία των ράλι της εποχής αυτής).

 

2008

Επιστροφή στο παρόν. Κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες και αυτός της δικής μας λέγεται Sebastien Loeb. Μαζί με το συνοδηγό του Daniel Elena γράφουν ιστορία και ρεκόρ που μελλοντικά θα φαντάζουν ακατάρριπτα. Το μεγαλύτερο από αυτά θα είναι το πέμπτο (και συνεχόμενο) παγκόσμιο πρωτάθλημα που τους περιμένει στο τέλος της χρονιάς, με το οποίο θα ξεπεράσουν τους θρυλικούς φινλανδούς Juha Kankounen και Tommi Mäkinen που έχουν ο καθένας από 4. Είναι οι γρηγορότεροι όλων σε όλα τα τεραίν και “απλά” στο τέλος της χρονιάς θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και πάλι πρωταθλητές.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη citroen που έχει καθαρό προβάδισμα έναντι της δεύτερης ford και με τη συνδρομή του έταιρου οδηγικού ζευγαριού της Sordo/Marti, αναμένεται να συνεχίσει το πάρτι της Καταλονίας και στην άσφαλτο της Κορσικής. Οι ισπανοί, σαν καλοί στρατιώτες, προσφέρουν τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα τους για τον τίτλο των κατασκευαστών και ταυτόχρονα είναι το μόνο πλήρωμα που με αξιώσεις μπορεί να απειλήσει το Loeb στην άσφαλτο.

Στη ford αντίθετα, μάλλον έχουν καταλάβει ότι οι φετινοί τίτλοι έχουν χαθεί και θα προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι πιθανότατα στους δύο ταλαυταίους χωμάτινους αγώνες σε Ιαπωνία και Ουαλία. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα εξαντλήσουν τις λίγες τους ελπίδες για τους δύο τίτλους με τον Duval και πάλι σε ρόλο δεύτερου οδηγού και σε έναν αγώνα που του ταιριάζει και του αρέσει περισσότερο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα αλλά και στον Hirvonen αν αυτό χρειαστεί, όπως έγινε στην Καταλονία όπου του χάρησε τους βαθμούς της τρίτης θέσης για το πρωτάθλημα οδηγών.

Η Subaru; Στον κόσμο της. Δυστυχώς εδώ και καιρό σε δικό της αγώνα πολύ πίσω από εκεί που θα την ήθελαν όλοι.

 

Στοίχημα

Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Όπως αναλύσαμε και στον αγώνα της Καταλονίας πάμε με το Sordo και ό,τι βγει. Στην έδρα του Loeb τα πράγματα γίνονται ακόμα πιό δύσκολα για τον Ισπανό, όμως η Κορσική είναι γιά όλους ένα δύσκολο ράλι. Λόγω απόδοσης (6,00-6,25) λοιπόν και με μικρότερο ποσό από την Καταλονία ποντάρω ξερά Sordo για νικητή, και κάθομαι να παρακολουθήσω έναν από τους αγαπημένους αγώνες του πρωταθλήματος!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *