WRC – Ιαπωνία

Η πολεμική σημαία της Ιαπωνίας υψώνεται στον ουρανό. Οδηγοί, και συνοδηγοί φορούν τα κράνη, τις στολές-πανοπλίες τους και παίρνουν θέσεις μέσα στις πολεμικές μηχανές, έχοντας την υποστήριξη των πάντα ετοιμοπόλεμων πιστών τους μηχανικών. Οι κινητήρες ζωντανεύουν και περιμένουν το σύνθημα για να εκτοξεύσουν με ουρλιαχτά τους πρωταγωνιστές στο πεδίο της σύγκρουσης, ενώ οι εξατμήσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων ως άλλα βούκινα δίνουν το έναυσμα για τις μάχες που πρόκειται να ακολουθήσουν..

Έφτασε η ώρα για το ράλι της Ιαπωνίας

 

 

Ηρωική ατμόσφαιρα λοιπόν, με μια δόση έμπνευσης και λόγω εθνικής επετείου. Πολύ περισσότερο όμως λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που οδεύοντας προς το φινάλε του, κάνει την προτελευταία στάση στη χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου. Στην άλλη άκρη του κόσμου λοιπόν θα δοθεί η πιο μεγάλη μάχη του πρωταθλήματος (ίσως και μέχρι την επόμενη).

Είναι μια δύσκολη χώρα η Ιαπωνία για εμάς τους “δυτικούς”, με ανθρώπους που δε μπορούμε να καταλάβουμε πώς τρώνε ωμά τα ψάρια και πώς απεργούν δουλεύοντας, όμως πιο δύσκολη ακόμα προβλέπεται να είναι για τους συμμετέχοντες στο χωμάτινο αυτό ράλι που διεξάγεται στο νησί Χοκάιντο το βορειότερο από τα μεγάλα της νησιά.

 

mikko_3

 

Λίγο παράδοξο μια χώρα που διαθέτει μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, όπως και πολλές αγωνιστικές ομάδες επί σειρά ετών στο WRC, αλλά το ράλι της Ιαπωνίας είναι ένας από τους νεότερους αγώνες του θεσμού καθώς αυτή είναι μόλις η πέμπτη χρονιά διεξαγωγής του στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Και τις 4 προηγούμενες χρονιές μετρά 4 διαφορετικούς νικητές από ισάριθμες διαφορετικές ομάδες (!) κάτι που φανερώνει και το βαθμό δυσκολίας του. Ο φετινός αγώνας έχει μεταφερθεί σε διαφορετική περιοχή και με επίκεντρο την πόλη Saporro είναι εντελώς καινούριος και βέβαια ακόμα πιο απαιτητικός για πληρώματα και ομάδες.

 

 

wrc-2005-jap-tm-0144

 

 

Αν και δεν έχουν ενιαίο χαρακτήρα, οι ειδικές διαδρομές του διεξάγονται κατά βάση σε στενούς σχετικά δρόμους με πατημένα κομμάτια και ευθείες που καταλήγουν σε κλειστές στροφές χωρίς όμως περιθώρια για “μπούκες” και ξακρίσματα λόγω της πυκνής βλάστησης στις άκρες του δρόμου. Όλα αυτά πάνω σε μαλακό χώμα που μπορεί να προσφέρει δραματικές αλλαγές στην πρόσφυση κάθε στιγμή λόγω του απρόβλεπτου καιρου αλλά και της υγρασίας μέσα στα δάση. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι σε τόσο απρόβλεπτες συνθήκες πρόσφυσης σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα, το κάθε λάθος σημαίνει σχαδόν σίγουρη εγκατάλειψη, οπότε το βασικό χαρακτηριστικό που προκύπτει, είναι ότι το ράλι Ιαπωνίας είναι ένας αγώνας που δε συγχωρεί.

 

{youtube}NCbC7Ys3n4w{/youtube}

 

Δε συγχώρεσε π.χ. πέρυσι και τους δύο διεκδικητές του τίτλου, αφού οι Gronholm και Loeb εγκατέλειψαν από έξοδο, ενώ από τα highlights ήταν το γεγονός ότι τα αδέρφια Solberg είχαν τη στιγμή τους και σώθηκαν από εγκατάληψη στην ίδια στροφή και με ακριβώς ίδιο τρόπο. Θα ήταν εως και αστείο αν τα αυτοκίνητα δε γλύστραγαν ακυβέρνητα με το πλάι προς τη μύτη μιας σιδερένιας, έτοιμης να τους εμβολίσει μπαριέρας την οποία απέφυγαν σαν από θαύμα.

{youtube}Y20FH9VmwaM{/youtube}

 

 

Οι φετινοί τίτλοι

 

Ένα γύρο πριν την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος και οι αριθμοί λένε ότι οι Loeb/Helena χρειάζονται 6 βαθμούς για να κατακτήσουν το πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους, κάτι που, εφόσον συμβεί, τους φέρνει στην κορυφή των πληρωμάτων σε όλη την ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Το πολυαναμένόμενο αυτό ρεκόρ θα γίνει πραγματικότητα για τους γάλλους αν αυτοί κατακτήσουν απλά μια θέση στο βάθρο . Ευκολο θα έλεγε κανείς με μια πρώτη ματιά, άλλο τόσο δυσκολο όμως αντικειμενικά, όταν απομένουν δύο από τους δυσκολότερους χωμάτινους αγώνες της χρονιάς. Λογικά θα τα καταφέρουν και οι πιο πολλοί απλά περιμένουν να δουν που θα τελειώσει και μαθηματικά η υπόθεση, σε Ιαπωνία ή Ουαλία. Είναι γεγονός πάντως ότι πρόκειται για δύο αγώνες απρόβλεπτους για όλους, άρα και για τους Hirvonen/Lehtinen που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από το πλούσιο ταλέντο του φινλανδού οδηγού για να αλλάξει χέρια ο παγκόσμιος τίτλος και αυτό είναι δύο συνεχόμενα λάθη του Loeb, κάτι που σίγουρα ο Αλσατός δεν έχει συνηθίσει αλλά και δεν διατείθεται να κάνει εδώ που έφτασαν τα πράγματα.

 

0412007_sainz

 

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Η citroen έχει προβάδισμα έναντι της ford 23 βαθμούς και εαν την Κυριακή το απόγευμα είναι τουλάχιστο 18 μπροστά, τότε θα είναι πρωταθλήτρια πριν τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν. Το σενάριο αυτό θέλει να χαλάσει η ford που ανυπομονούσε για τους δύο τελευταίους χωμάτινους αγώνες αφού με την επαναφορά του Latvala στη θέση του δεύτερου εργοστασιακού οδηγού, ελπίζει να πέσει τουλάχιστον ηρωικά μαχόμενη, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα που έχει για να διεκδικήσει τον ομαδικό τίτλο.

wrc-2006-jap-xp-0026

 

Ως outsider εμφανίζεται η subaru, για την οποία το ράλι Ιαπωνίας είναι το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς, καθώς μπροστά στο κοινό της -αλλά και στα μεγάλα αφεντικά- επιζητά εναγωνίως τη διάκριση. Κάτι πολύ δύσκολο με βάση τα φετινά αποτελέσματα, ωστόσο θα μπορούσε σε έναν αγώνα με απρόοπτα να δει κάποιον εκ των Solberg (νικητής στον πρώτο αγώνα του 2004) ή Atkinson σε μια θέση στο βάθρο.

501664551

Στοίχημα

Μεγάλύτερη από κάθε άλλο αγώνα η δυσκολία της πρόβλεψης στο ράλι Ιαπωνίας. Καινούριος αγώνας, γεμάτος απρόοπτα, με τα κίνητρα του καθενός να οδηγήγούν σε ρίσκα που ενδέχεται να είναι υπερβολικά. Αντιστρόφως ανάλογο αυτών θα είναι το ποσό στοιχηματισμού.

Πιο πολύ για τη χαρά του αγώνα λοιπόν, στοιχηματίζω στο κίνητρο του Hirvonen και της ford και πάω με στον φινλανδό με απόδοση νίκης στο 2,4 και απλή κάλυψη στο Latvala με 5,5. Ίσως να έπαιζα και Reter Solberg για μια θέση στην πρώτη τριάδα με απόδοση περίπου 2.80. Επίσης στο head-to-head τον Henning Solberg απέναντι στον Duval με 1,55. (οι αποδόσεις είναι ενδεικτικές και μόνο από betoto, καθώς οι υπόλοιπες εταιρίες περιμένουν την τελευταία στιγμή να δώσουν τα διαθέσιμα στοιχήματα του αγώνα).

Ανεξάρτητα από στοιχήματα, ο αγώνας προβλέπεται να είναι από τους πιο αμφίρροπους και εντυπωσιακούς της χρονιάς. Αξίζει να τον παρακολουθήσετε..

 

 

wrc-2006-jap-xp-0059

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *