WRC – Εισαγωγή στο Ράλι Ακρόπολις, 11-14 Ιουνίου 2009

Μέσα από την υπέρβαση ορίων – ανθρώπινων και μη – δίκαια θεωρούνται από όσους έχουν την τύχη να τους παρακολουθούν από κοντά, ως εκφραστές του κορυφαίου σε θέαμα και αμεσότητα μηχανοκίνητου σπορ. Και οι Έλληνες φίλοι του WRC, είναι από τους πιο προνομιούχους παγκοσμίως που ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς αγώνες του Πρωταθληματος είναι αυτός που διεξάγεται εδώ και σχεδόν 60 χρόνια στους χωματόδρομους της πατρίδας μας.

0175

 

Ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας (ράλι στην προκειμένη περίπτωση) που λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε χρόνο από το 1951 μέχρι σήμερα, αρκεί για να δώσει στο  Ακρόπολις το χαρακτηρισμό της πιο σημαντικής ετήσιας διοργάνωσης  που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα. Βεβαίως  ο καθένας έχει ακούσει να γίνεται λόγος γι αυτό, ακόμα και αν δεν έχει τύχει ποτέ να το παρακολουθήσει από κοντά.

Είναι λοιπόν φέτος μια θαυμάσια ευκαιρία και μέσω του a-bet.info να προτρέψουμε ακόμα και κάποιον από εσάς που δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ αγώνα ράλι, να κάνει το πρώτο βήμα, κάτι που εμείς από την πλευρά μας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Γιαυτό και σε αυτή τη σελίδα θα δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, όχι μόνο στο λάτρη της σκόνης έμπειρο επαγγελματία θεατή, αλλά (κυρίως) στον φέρελπι, φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο, ενδιαφερόμενο, υποφήφιο φίλαθλο των ράλι, του οποίου τα αυτιά μαγεύονται από το θελκτικό ήχο ενός κινητήρα που ως σύγχρονη Σειρήνα καλεί τον κάθε λογής υποψήφιο Οδυσσέα στο ταξίδι που ονομάζεται Ράλι Ακρόπολις.

CountryRoadRandolphCo

 

Για να διευκολυνθεί κάποιος που τώρα ξεκινά την εμπλοκή του ως θεατής με τα ράλι, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, αναφέροντας ότι κάθε ράλι στο σύνολο των χιλιομέτρων που το αποτελούν, περιλαμβάνει τις “απλές διαδρομές” και τις “Ειδικές Διαδρομές” (Ε.Δ.) ή Special Stage (S.S.)  . Οι δεύτερες είναι αυτές στις οποίες τα πληρώματα χρονομετρούνται και φυσικά αυτές που εμείς παρακολουθούμε. Μετά από έναν οριμένο αριθμό χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα περνούν από service σε έναν ενιαίο χώρο (Service Park – S.P).

 

Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που διέπουν ακόμα και την παρακολούθηση ενός ράλι, η οποία αν και είναι ελεύθερη απαιτεί την εφαρμογή τους για λόγους πρωτίστως ασφάλειας και βέβαια απροβλημάτιστης παρακολούθησης.

Με χαριτωμένο τρόπο παρουσιάζονται αυτοί συνοπτικά:  http://www.acropolisrally.gr/el/content/262

 

Γενικότερα  στο site του αγώνα http://www.acropolisrally.gr/ θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες καθώς είναι μάλλον το πιο πλήρες και κατατοπιστικό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

 

gravel-road-kevin-lawrence-leveque

 

Ειδικά για το ράλι Ακρόπολις ισχύουν και κάποιοι extra  κανόνες,διαμορφωμένοι ύστερα από χρόνια εμπειρίας παλιότερων και καταξιωμένων θεατών, αποφθέγματα συμπυκνωμένης γνώσης που μεταδίδονται από στόμα θεατή σε αυτί θεατή και αποτελούν την άτυπη αλλά πολύτιμη παρακαταθήκη της περίφημης σχολής των Acropolistas:

Η προστασία από το τρίπτυχο ήλιος – σκόνη – πέτρες, είναι ζωτικής σημασίας για να εξακολουθήσουμε να είμαστε και του χρόνου θεατές, συνεπώς καμία αμφίεση δεν κρίνεται υπερβολική εφόσον προστατεύει.

Τυπικό δείγμα ακροπολικής κολεξιόν είναι το εξής:

gia_a-bet

 

Ωστόσο, υπερβολές του παρακάτω τύπου, καλό θα ήταν να αποφεύγονται:

cowboy

 

Απαραίτητα εφόδια θεωρούνται επίσης το αντηλιακό, πολύ νερό, μια λίστα με τους συμμετέχοντες για να μη ρωτάτε συνέχεια αυτούς που θα έχουν, ποιος περνάει μετά.

Όταν φεύγουμε από την ειδική,  αφήνουμε πίσω μόνο τις πατημασιές μας. Τα σκουπιδάκια τα παίρνουμε πάντα μαζί μας

Κι επειδή η φύση ανοίγει την όρεξη να θυμάστε ότι ΠΟΤΕ δεν ανάβουμε φωτιές για ψήσιμο. Αυτό το κάνουν καταχείμωνο στην Αργεντινή, εδώ όμως ισοδυναμεί με έγκλημα..

 

100_032

 

 

Στοιχεία του φετινού αγώνα

Από φέτος το επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις θα είναι το Λουτράκι.

Εκεί θα και ο χώρος του Service Park, στο χώρο της σχολής Μηχανικού.

(Τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, η σειρά εκκίνησης είναι η σειρά τερματισμού της προηγούμενης. )

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .KMZ ( GOOGLE MAPS) :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/306

(Προσοχη: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η η Ειδική Διαδρομή νο3, «Ευαγγελίστρια», την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009)

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ:

1η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ε.Δ. 1 – ΧΑΡΒΑΤΙ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/309

Ε.Δ. 2 & 6 – ΘΗΒΑ 1 – 2 :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/310

Ε.Δ. 4 – ΒΩΞΙΤΕΣ : http://www.acropolisrally.gr/el/content/312

Ε.Δ. 5 – ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/313

 

2η ΗΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ε.Δ.7 & 10 – ΚΛΕΝΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/314

Ε.Δ. 8 & 11 – ΓΥΜΝΟ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/315

Ε.Δ. 9 & 12 – ΚΕΦΑΛΑΡΙ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/316

 

3η ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ε.Δ. 13 & 16 – ΛΟΥΤΡΑΚΙ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/317

Ε.Δ. 14 & 17 – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/318

Ε.Δ. 15 ΝΕΑ ΠΙΣΣΙΑ :  http://www.acropolisrally.gr/el/content/319

 

 


Θα ακολουθήσουν  πρότάσεις περακολούθησης και για τις τρεις ημέρες του αγώνα..  μείνετε συντονισμένοι  (κάντε μας homepage Smile )

 

winding-country-road

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *