ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΡΗΤΡΑ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΠΑΠ-INTRALOT

Χωρίς τέλος είναι τα εκατοντάδες εκατομ. € που έχει λάβει με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας η Ιntralot από τον ΟΠΑΠ την τελευταία τριετία. Το συνολικό ποσό που έχει καταβάλει ο ΟΠΑΠ σε αυτήν την τελευταία τριετία δεν είναι γνωστό, αλλά φαίνεται να ξεπερνά τα 500 εκ. €…

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που η σύμβαση, που διαφημίστηκε το 2007 από τον ΟΠΑΠ και Intralot και προβλέπει αμοιβή για την εταιρεία του Κόκκαλη μόλις… 96,5 εκ. €, καλύπτεται από ρήτρες εμπιστευτικότητας ύψους 5 εκ. € σε κάποιες περιπτώσεις.
Στόχος φυσικά ήταν να αποφευχθούν οι όποιες διαρροές σε τρίτους.

 

 


Τώρα πως είναι δυνατόν, όταν επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και εποχής τύπου open.gov, όπου αναρτώνται όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου, οι αποφάσεις κλπ, η χρυσή αυτή σύμβαση να είναι κλειδωμένη στα συρτάρια των 2 εταιρειών, καθώς όποιος την αποκαλύψει θα κληθεί να πληρώσει στον άλλον 5 εκ. €, παραμένει ένα σύγχρονο θαύμα του ελληνικού κράτους και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ενδεικτικά, …
ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ επί 2007 υπέγραψε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intralot, βάσει του οποίου ο Οργανισμός έχει πληρώσει έως τώρα τουλάχιστον 500 εκ. στην Intralot.
Ο Χ.Χ., όταν διαδέχτηκε τον παραπάνω, είδε τη σύμβαση, τις πληρωμές που είχε κάνει ο ΟΠΑΠ και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και πανικοβλήθηκε. Φοβήθηκε σεμνή και ταπεινή εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη και για να σώσει τα προσχήματα, δημοσιοποίησε ορισμένα στοιχεία στις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2007…

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 07 ο ΟΠΑΠ ανέλαβε τη διοργάνωση 'ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ' καταβάλλοντας στην Intralot περίπου 65 εκ. € για το knowhow.
Αυτό που δεν πληροφορηθήκαμε είναι ότι η εταιρεία συνέχισε να εμπλέκεται στο 'Πάμε Στοίχημα' παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης στον ΟΠΑΠ, ο οποίος πληρώνει 40 εκ. ετησίως για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Συνεπώς από το 07 έως σήμερα η Intralot έχει λάβει άλλα 120 εκ….

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας του 07 εδώ.

του Γιώργου Πετρίδη

 

 

Πηγή : http://heavycharge.blogspot.com/2010/02/intralot.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *