Centric (Sportingbet.gr): Θα καταθέσει αίτηση για διαδικτυακό στοίχημα

 

Στοιχημα - Centric - Sportingbet.gr

 

Η Centric, αντιπρόσωπος της βρετανικής Sportingbet για την Ελλάδα, θα καταθέσει αίτηση για το διαδικτυακό στοίχημα που σχεδιάζει να απελευθερώσει η κυβέρνηση το 2011 και είναι αισιόδοξη ότι θα αδειδοτηθεί, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας στο Reuters.

Ο στοιχηματισμός στο διαδίκτυο είναι παράνομος στην Ελλάδα, ωστόσο, η βιομηχανία, που η κυβέρνηση υπολογίζει στα 3 δισ. ευρώ, καλά κρατεί στη χώρα, με δεκάδες παράνομα sites να προσφέρουν αθλητικό κυρίως στοίχημα μέσω μονάδων αδειοδοτημένων σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η Centric, ως εκπρόσωπος των δικαιωμάτων χρήσης της ελληνικής γλώσσας (της Sportingbet), οπωσδήποτε θα υποβάλει μια αίτηση και θα είναι μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Βασίλης Νειάδας, σε συνέντευξη την Τρίτη.

«Εάν δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί μία εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρία με Έλληνες μετόχους, η οποία δηλώνει στο ελληνικό κράτος 760 εκατομμύρια τζίρο και τα αντίστοιχα κέρδη, και υπόκειται σε όλους τους ελέγχους για τους μετόχους της, για το διοικητικό της συμβούλιο, για τα βιβλία της, και για τα πάντα, ποιος θα αδειοδοτηθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Νειάδας.

Στην προσπάθειά της να αντλήσει επιπλέον έσοδα και να εκπληρώσει τους στόχους του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ρυθμίσει την αγορά ιντερνετικού στοιχήματος εντός του 2011 και να άρει την απαγόρευση επί των τεχνικών ψυχαγωγικών και τυχερών παιχνιδιών, για την οποία πληρώνει πρόστιμο 11,5 εκατ. ευρώ ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Centric εισήλθε στον online αθλητικό στοιχηματισμό για την ελληνική γλώσσα το 2007. Αυτή τη στιγμή προσφέρει διαδικτυακό στοίχημα σε Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία και Ρουμανία, καθώς και πόκερ και καζίνο.

Βάσει του μνημονίου, το ελληνικό Δημόσιο αναμένει έσοδα 700 εκατ. ευρώ από νέες άδειες και δικαιώματα τυχερών παιχνιδιών για το 2011 και άλλα 600 εκατ. για το 2012.

Ο κ. Νειάδας, τέως διευθύνων σύμβουλος στον ΟΠΑΠ, δήλωσε ότι ο στόχος για φέτος είναι απολύτως εφικτός και ότι η ρύθμιση της αγοράς θα τονώσει τα έσοδα από τους φόρους, θα ενισχύσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της, να την ρυθμίσει σωστά, προς όφελος όλων», δήλωσε, ενώ δεσμεύθηκε ότι η εταιρία θα μεταφέρει τις δραστηριότητές στην Ελλάδα μόλις αδειοδοτηθεί.

Η Γαλλία, η Δανία και η Ιταλία έχουν ήδη χορηγήσει πολλές άδειες για online στοίχημα, επιβάλλοντας σχετικά χαμηλά παράβολα και τέλη. Ο Νειάδας είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματά τους.

«Δεν είναι ποτέ δυνατόν να στοχεύουμε στο να εισπράξουμε ένα δυνατό παράβολο τώρα, σαν κράτος, σαν κυβέρνηση μιλάω, και να αγνοούμε ότι, εάν έρθουν λίγοι να εγγραφούν στη χώρα μας, θα χάσουμε φορολογία από τους υπολοίπους», τόνισε, εκτιμώντας ότι τα έσοδα του Δημοσίου από την φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος θα μπορούσαν να φτάνουν τα 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Νειάδας υποστήριξε ότι πολλά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην εταιρία και ότι η Centric δεν θα αφήσει την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη.

«Έχουμε ένα πολύ αισιόδοξο πρόγραμμα για το 2011, στο οποίο θα κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όλων των σοβαρών funds του εξωτερικού σε Ευρώπη και Αμερική, για να επενδύσουνε σε μία πρωτοπόρα ιδιωτική εταιρία, η οποία αναπτύσσεται σε όλα τα Βαλκάνια», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η Centric θα μπορούσε να βγει στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, μόλις αδειοδοτηθεί.

Στο πρώτο εξάμηνο φέτος, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν 13,6% σε ετήσια βάση στα 3 εκατ. ευρώ, καθώς τα μέτρα λιτότητας και η ύφεση έπληξαν το διαθέσιμο εισόδημα των παικτών.

Ο κ. Νειάδας κτατέληξε ότι η εξαγορά νωρίτερα φέτος ποσοστού 20% στην εταιρία διανομής λογισμικού παιχνιδιών CD Media και 49% στην Usmar Management, που έχει τα δικαιώματα της σουηδικής Unibet στην ελληνική γλώσσα, θα αντισταθμίσουν μερικώς την πτώση αυτή για το υπόλοιπο του έτους.

 

 

Πηγή : imerisia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *