WRC – Ράλι Ακρόπολις 2009

Λίγες ώρες μακρυά  από την εκκίνηση του 56ου Ράλι Ακρόπολις και εν μέσω προετοιμασιών και αναγνωρίσεων για  τον φετινό αγώνα (ποιος είπε ότι οι θεατές απλά παρακολουθούν;) ας δούμε λίγο τί θα δούμε στα ελληνικά χώματα..

 

petter_10

Το κέντρο του αγώνα είναι πλέον το Λουτράκι, και με την ευκαιρία, ο αγώνας επιστρέφει και στην Πελοπόννησο (τη 2η ημέρα) μετά από δεκαετίες, με τρεις καινούριες ειδικές, ενίοτε σκληρές και στενές, που δε θα συγχωρήσουν το  λάθος και ενδέχεται να δώσουν το προβάδισμα για το φετινό νικητή.

 

Την πρώτη ημέρα ο αγώνας “απλώνεται” ασυνήθιστα φτάνοντας ως την Ιτέα και με 4 από τις 5 ειδικές να γίνονται από μία φορά, τα πρώτα πληρώματα στο δρόμο θα έχουν σοβαρό μειονέκτημα, καθώς όλη την ημέρα ουσιαστικά θα “καθαρίζουν ” το δρόμο για τους πιο πίσω.

Τέλος, την τρίτη ημέρα, οι γνωστές ειδικές των Γερανείων, ιδιαίτερα σκληρές στο δεύτερο πέρασμά τους, δε μας επιτρέπουν να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα μέχρι τον τερματισμό και της τελευταίας ειδικής του αγώνα.

 

Αυτό είναι το φετινό Ακρόπολις. Ένας αγώνας που παραμένει σκληρός για πληρώματα και αυτοκίνητα, πολύ απαιτητικός λόγω ζέστης, που θα δικαιώσει στο τέλος αυτούς που θα τον προσεγγίσουν όπως του πρέπει.

 

loeb

Στη μάχη του πρωταθλήματος και παρόλη την απόλυτη σχεδόν κυριαρχία των Loeb/Helena μέχρι στιγμής. ο ελληνικός αγώνας ίσως να είναι το κομβικό σημείο του φετινού πρωταθλήματος. Οι γάλλοι αν φοβούνται έναν αγώνα σε ολόκληρη τη χρονιά μάλλον είναι αυτός, λόγω της απρόβλεπτης εξέλιξης που μπορεί να έχει το Ακρόπολις, αλλά κυρίως λόγω της εκπληκτικής παράδοσης που έχει η Ford με 6 νίκες τα 9 τελευταία χρόνια.

Και όχι μόνο. Εκτός του ότι στη Ford νιώθουν εδώ σα στο σπίτι τους, έρχονται και αποφασισμένοι να επενελάβουν το εξαιρετικό 1-2 της Σαρδηνίας, που τους έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να συνεχίσουν το κυνήγι των φετινών τίτλων. Οι Latvala / Anttila, έμειναν εντός δρόμου και με τη νίκη τους εκεί απέδειξαν σε όλους τί ακριβώς μπορούν να κάνουν, ενώ οι Hirvonen / Lehtinen ξέρουν ότι για να έχουν ελπίδες τίτλου πρέπει να πάρουν τη νίκη στο Ακρόπολις.

Οι πρωταθλητές Loeb/Helena, έχουν και το σημαντικό μειονέκτημα ότι όλη την πρώτη μέρα θα καθαρίζουν το δρόμο με το μεγάλο πλεονέκτημα να πηγαίνει στον Latvala που ξεκινά 6ος. Όλοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο φινλανδός θα ακολουθήσει στρατηγική Σαρδηνίας με επίθεση από την πρώτη ειδική για να εκμεταλευτέι αυτό το πλεονέκτημα και να “χτίσει” διαφορά για τις επόμενες δύο ημέρες . Αν υπήρχε στοίχημα για τον επικεφαλής της πρώτης ημέρας, πολλοί θα έπαιζαν τα ρέστα τους πάνω στον φινλανδό.

Τον αμφίρροπο χαρακτήρα του φετινού αγώνα εμισχύουν οι ικανότητες των Sordo/Marti με εξαιρετικές εμφανίσεις και βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Δε θα είναι έκπληξη αν τους δούμε στο βάθρο. Η συμμετοχή των Solberg/Mills, σε έναν αγώνα που τους αρέσει και με πολλούς θεατές στο πλευρό τους, μόνο σαν τυπική δε μπορεί να θεωρηθεί. Αν μείνουν μακρυά από προβλήματα, η εμπειρία τους μπορεί να φέρει μια θέση κοντά στο βάθρο ή και πάνω σε αυτό.

 

petter_2

 

Στοιχηματίζοντας

Όπως θα καταλάβατε είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας το Ακρόπολις, ακόμα περισσότερο φέτος που είναι αποφασιστικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και όλοι τον περιμένουν με ενδιαφέρον.

Με τη Ford να αισθάνεται ότι παίζει  εντός έδρας και τα περιθώρια να στενεύουν , θα παω με τους φινλανδούς οδηγούς της. Ο Latvala μας χάλασε λίγο τη συνταγή με τη νίκη του στην Ιταλία και η απόδοση νίκης του είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου. Αλλά δε μπορώ παρά να αφήσω στην άκρη το εξωφρενικό 1,28! για νίκη στον Loeb (απλά δεν υπάρχει αυτή η απόδοση σε Ακρόπολις), και να ποντάρω με όλες μου τις ευχές στη νίκη (επιτέλους) του Hirvonen στο ψηλό 4.50. Κάλυψη και κάτι παραπάνω στον Latvala sto 8.00. Μικρό στοίχημα για τον Peter Solberg στην τριάδα με 2.10 έχει βάση.  (οι αποδόσεις από το bet365).

 

Όλα συνηγορούν λοιπόν σε ένα αμφίρροπο ράλι Ακρόπολις.

Σίγουρα όσοι επιλέξουν να το δουν από κοντά θα το απολαύσουν. Ελπίζουμε  όλα να πάνε καλά και ευχόμαστε καλή παρακολούθηση!

 

Άμεση ενημέρωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του αγώνα

 

0508915_LOEB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *