Ο 1ος τελικός!!!

Ο πρώτος τελικός του 50ου Copa Libertadores γίνεται στην Αργεντινή στην έδρα της ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ το Ciudad de la Plata. Και για τις δύο ομάδες φέτος πρώτος στόχος ήταν το τρόπαιο και κατάφεραν σχετικά εύκολα να φτάσουν στον τελικό, ούσες οι καλύτερες ομάδες στον θεσμό. Οι δύο μάδες συναντήθηκαν και στην φάση των ομίλων, όπου η καθεμιά κέρδισε με ευρεία νίκη στην έδρα της … Στην Βραζιλία 3-0 η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ, στην Αργεντινή 4-0 η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ. Το στυλ των δύο ομάδων εντελώς διαφορετικό με τους Αργεντίνους πιο αμυντικογενείς και φυσικά τους Βραζιλιάνους ιδιαίτερα επιθετικογενείς. Οι δύο αντίπαλοι έχουν κατακτήσει το Libertadores αλλά στο απώτερο παρελθόν. Με 3 κατακτήσεις η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ έχει 38 χρόνια να γευτεί το τρόπαιο, ενώ η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ με 2 κατακτήσεις και την τελευταία πριν 12 χρόνια.
Η νέα γρίπη και η ραγδαία εξάπλωσή της(2,800 κρούσματα με 60 θανάτους) ήταν ένα θέμα που απασχόλησε πολύ τους Βραζιλιάνους και τους έκανε να πάρουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Έτσι όχι μόνο έκλεισαν αποκλειστικά έναν ολόκληρο όροφο σε ξενοδοχείο στην περιοχή Recoleta, του Buenos Aires και θα παρουσιασθούν στο γήπεδο μια δυο ώρες πριν την έναρξη, αλλά έχουν και ναυλωμένη πτήση για να φύγουν αμέσως μετά την λήξη πό την Βραζιλία.
Ο Βερόν υπολογίζεται ιδιαίτερα από τους Βραζιλιάνους, παρόλο που η συμμετοχή του ήταν εξαιρετικά αμφίβολη όλη την βδομάδα εξαιτίας τραυματισμού. Ο Βερόν τελικά μπήκε στην αποστολή και μάλλον δεν χάνει αυτό το ματς, αφού ακολούθησε συντηρητική αγωγή και έκανε μόνο ασκήσεις αποκατάστασης για να είναι απόλυτα έτοιμος. Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ έπαιξε με ρεζέρβες στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με την ΡΙΒΕΡ και κατάφερε νίκη ψυχολογίας. Η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ αντιθέτως (κι αυτή με ρεζέρβες) έχασε στην Γκοιάνα … Ο στόπερ Τιάγκο Ελένο είναι εκτός για τους Βραζιλιάνους, ενώ και ο αμυντικός χαφ Φαμπίνιο(αρχηγός) είναι ακόμα ανέτοιμος λόγω τραυματισμού και θα κάτσει στον πάγκο.
ΕΚΤΊΜΗΣΗ: Δυνατή η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ και πολύ σταθερή φέτος. Σαφές πλεονέκτημα η έδρα της. Η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά αλλά η αχχίλλειος πτέρνα της η άμυνα δεν εμπνέει καθόλου σιγουριά και μάλιστα σε καυτές έδρες όπως το Ciudad. Αν προσθέσεις και τις μεσοαμυντικές απουσίες τότε με αρκετή ασφάλεια πιστεύω επιλέγεις τον άσο με καλό ποντάρισμα. Στον επαναλητπικό όμως τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά …
Νάστε καλά και καλό βόλι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *