Στιγμές από το ράλι Ακρόπολις 2009

henning_on_the_rocks

Με άφθονη σκόνη αλλά και υπερθέαμα, με τους περισσότερους  θεατές των τελευταίων χρόνων στις ειδικές διαδρομές,  με την επιβεβαίωση της φήμης του πιο σκληρού και δύσκολου αγώνα του WRC, το ράλι Ακρόπολις είναι το σημείο καμπής του φετινού πρωταθλήματος, ο αγώνας που έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

dust

Ακόμα και αν δε θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του Π.Π.Ρ. του χρόνου (λόγω του απαραίτητου “rotation”), ελπίζουμε ο Θεός του Ακρόπολις να βάλει για μια ακόμα φορά το χεράκι του και να σβήσει τα λάθη σε επίπεδο διαφήμισης και τηλεοπτικής προβολής (ήταν το πιο hot ανέκδοτο τις ημέρες του αγώνα)  για να επιστρέψει το 2011 ο αγώνας μας στο πρόγραμμα του πιο εντυπωσιακού πρωταθλήματος μηχανοκίνητων σπορ στον κόσμο. Είναι μια αμφίδρομη ουσιαστικά ανάγκη, καθώς φάνηκε – ή μας φάνηκε – ότι και το ίδιο το πρωτάθλημα έχει ανάγκη από ένα Ακρόπολις.

 

 

Μέσα από το φακό μας..

———-

hirvonen

Οι νικητές Hirvοnen/Lehtinen προσέγγισαν τον αγώνα όπως ακριβώς έπρεπε : με υπομονή και χωρίς λάθη. Δεν χρειάστηκε ποτέ να φτάσουν στα όριά τους, καθώς η μεγάλη μάχη της δεύτερης ημέρας που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα, δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Οι αντίπαλοί τους διαδοχικά εξολοθρεύτηκαν από τις ελληνικές πέτρες, με συνέπεια το φινλανδικό δίδυμο να φτάσει στη μεγάλη νίκη που το βάζει για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα η ford επιβεβαίωσε τη φοβερή ρέντα που έχει όταν πατάει Ελλάδα.

 

———-

ogier

Περιμένοντας τον Ogier.. Δεν έμεινε ρουθούνι στη citroen και ευτυχώς που υπήρχαν οι “juniors” για να σώσουν τα προσχήματα. Και με τί εντυπωσιακό πράγματι τρόπο: την εξαιρετική 2η θέση των  Ogier / Ingrassia, που αθόρυβα και καθόλου εντυπωσιακά, (πιστοί οπαδοί της σχολής Loeb), μας έδειξαν ότι δίκαια θα διεκδικούν παγκόσμιους τίτλους στο μέλλον.

 

———-

latvala

Ιδανικοί αυτόχειρες την Παρασκευή καταστρέφοντας τη στρατηγική της ομάδας, αλλά την Κυριακή το απόγευμα στην 3η θέση του  βάθρου, σε έναν σχεδόν θρίαμβο της ford, οι Latvala/Antila συνέχισαν την προσφορά σκωτσέζικων ντους. Με στυλ που ξεχειλίζει από ταλέντο και παραπέμπει απευθείας σε Gronholm, αλλά ωριμότητα αντίστοιχη της ηλικίας του (και πώς να τον κατηγορήσεις γι’αυτό..) ο φινλανδός οδηγός έδειξε ότι αν κατακτήσει και το δεύτερο θα γίνει  πρωταθλητής. Είναι απλά θέμα χρόνου..ελπίζουμε..

 

———-

sordo

Daniel Sordo : ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς.

Φλόγες πολέμου στην ανάβαση των Sordo/Marti στο Κεφαλάρι. Πριν ανάψει όμως η μάχη το πρωινό του Σαββάτου,  ένας βράχος 500μ. πιο πάνω τερμάτισε τον αγώνα τους. Μαχαιριά στην καρδιά και μεγάλη πίκρα για τους ισπανούς που με πειστικότητα διεκδικούσαν την πρώτη τους νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου.

 

———-

henning_solberg

Στον ίδιο βράχο με τον Sordo, τέλειωσε και ο αγώνας για τον Henning Solberg λίγα λεπτά αργότερα, με το νορβηγό να βάζει τις φωνές στον ισπανό γιατί δεν τηλεφώνησε να τον ειδοποιήσει για τον βράχο στο εσωτερικό της μοιραίας στροφής! Μέσα στην ένταση και την απογοήτευση μάλλον δικαιολογείται..

{youtube}-9yOmnqJdFo&feature=fvsr{/youtube}

 

———-

novikov

Τα  πιο  εντυπωσιακά περάσματα έκανε κατα γενική ομολογία το citroen – μελισσα με οδηγό τον Evgeny Novikov. Έντυπωσιακό “ξεπέταγμα” για τον μικρό ρώσσο, στον αγώνα όπου έγινε άνδρας κερδίζοντας τις πρώτες του νίκες σε ειδικές διαδρομές στο WRC. Απόλυτο, εντυπωσιακό στυλ,  και πολύ ταχύτητα. Αυτή την αίσθηση άφησε, και κατέκτησε  με την πρώτη φανατικούς θεατές. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να διαχειριστεί το πλούσιο ταλέντο του..

 

———-

peter_solberg

Το πιο δημοφιλές πλήρωμα του αγώνα, οι Petter Solberg/Phil Mills, πάλεψαν όσο μπορούσαν, και ήταν έτοιμοι να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη από τον Hirvonen,αλλά η ανάρτηση της xsara δεν άντεξε και το όνειρο τελείωσε το απόγευμα του Σαββάτου. Πάντως στο service park στο Λουτράκι, είχαν μόνίμως τον περισσότερο κόσμο από όλους, με τους έλληνες φιλάθλους να αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν.

 

———-

loeb

Όχι, δεν τον ξεχάσαμε. Τον αφήσαμε τελευταίο για να κάνει εντύπωση! Όπως εντύπωση μας έκανε και η έξοδος που είχε το γαλλικό πλήρωμα των πολυπρωταθλητών Loeb/Helena – η χειρότερη της καριέρας τους, όπως χαρακτηρίστηκε – δείχνοντάς πρωτοφανή έφεση στα λάθη τη φετινή χρονιά. Γεγονός είναι ότι το ενδιαφέρον στα πρωταθλήματα πληρωμάτων και κατασκευαστών, μετά το Ακρόπολις ανέβηκε κατακόρυφα.

{youtube}0PkCXrV8jxM{/youtube}

 

 

Οι άνθρωποι του αγώνα

Ποιοι άλλοι από το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασουλα/Νίκου Ζακχαίου; Με  σταθερά υψηλή απόδοση σε όλο τον αγώνα, κατάκτησαν τη νίκη στην κατηγορία “Production” και την 8η θέση γενικής, αφήνοντας πίσω τους πληρώματα με πλήρη εμπλοκή και μεγάλη εμπειρία από αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μια αξιοθαύμαστη επίδοση που έκανε εντύπωση παγκοσμίως και που εαν αντίστοιχα  συνέβαινε σε άλλη χώρα (ή σε άλλο χωροχρόνο έτη φωτός μακρυά), θα τους άνοιγε το δρόμο για διεθνή καριέρα ή τουλάχιστον την προσπάθεια για κάτι τέτοιο..

{youtube}4k1MlZrduUQ{/youtube}

———–

Καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι..

ford_spectators

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *