Οι πλουσιοι παππούδες της Βολερενγκα

Οι παππούδες με τα πολλά λεφτά λοιπόν λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Vålerenga Invest Fotball ASA. Η μετοχική αυτή εταιρία δημιουργήθηκε πριν πέντε χρονια. Ο ρόλος της εταιρίας αυτής είναι να διαπραγματεύεται συμβόλαια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα συμβόλαια με τους πολλούς σπόνσορες της ομάδας αλλά και τα έσοδα/έξοδα από αγοραπωλησίες παικτών. Ο στόχος της εταιρίας αυτής για το άμεσο μέλλον των 5 χρόνων είναι να πρωτοπορήσει στη Σκανδιναβία και μετέπειτα στην Ευρώπη. Μόνο πέρυσι οι αριθμοί χτύπησαν κόκκινο με 15 εκατ. Κορόνες μείον.


Πίσω από την επενδυτική εταιρία αυτή κρίνονται άνθρωποι όπως ο John Fredriksen ο οποιος έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο του ποδοσφαιρικοί τμήματος με 46,5 % εν μέσω της μιας από τις πολλές εταιρίες του, της Bryggegata AS. Άμεσος μετά ακολουθεί το δεξί χέρι του Fredriksen (Κυπριακή ιθαγένεια πλέον) σε όλες του τις επιχειρήσεις, ο Tor Olav Trøimen που έχει ένα ποσοστό του ύψους των 3,6 %.


Η ενδεκάδα των μεγάλων επενδυτών/επιχειρηματιών της Vålerenga έχει ως εξής εάν θα θέλαμε να την  παραθέσουμε σε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα 4-4-2 με βάση την δική τους προσφορά και ρόλο στην ομάδα.

John Fredriksen τέρμα (η σιγουριά κάτω από τα δοκάρια), Jon Η. Nordbekken και Stig Grimstad Andersen στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ Hans Petter Lundteppen, αριστερό μπακ Jon Pran. Στην μεσαία γραμμή είναι οι Tor Olav Trøim μαζί με τον Petter Bakken να οργανώνουν παιχνίδι και να παίρνουν ευθύνες, αριστερά τους ο Vegarg Liven, δεξιά ο Egil Stenshagen. Επιθετικά η ενδεκάδα δεν θα μπορούσε να μην έχει στην διάθεση της, ίσως το πιο επιθετικό δίδυμο του επιχειρησιακού κόσμου της Νορβηγίας. Mads Syversen και Tore Aksel Voldeberg.


Για πολλούς από τους προαναφερόμενους, η ενασχόληση στα οικονομικά της Vålerenga είναι απλά ένα χόμπι όμως όπως τονίζουν οι ίδιοι δεν σημαίνει πως θέλουν να χάνουν, καθώς οι λέξη ”ήττα” δεν υπάρχει στη δική τους ιδεολογία.Άσλακ … ο ήρωας!
_Aslak

Πριν εμβαθύνω τις σκέψεις αλλά και τις πληροφορίες μου για τα στοιχηματικα δρομενα θα ήθελα να

μοιραστώ μαζί σας ένα

περιστατικό που συναίβει στη 4η κατηγορία με πρωταγωνιστή τον Άσλακ Τόργκερσεν, τερματοφύλακα της Χινά. Η Χινά , 3η  στη κατηγορία πίσω από Βίκινγκ 2 και Χαουγκεσούντ 2 αγωνίστηκε εκτός έδρας κόντρα στην ενδέκατη  Αβάλντσνες (10 χλμ μακριά από το Χαουγκεσούντ).  Σε ένα κερδισμένο κόρνερ  από την φιλοξενούμενη ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Άσλακ παραδόθηκε στην αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού.  Όταν λοιπόν το στομάχι και μετέπειτα τα νεφρά πλημμύρισαν με άφθονο νερό και μιας και η εικόνα του αγώνα ήταν μονόπλευρη, ο Άσλακ αφέθηκε και εκφράστηκε ανάλογα κάνοντας “την ανάγκη¨ του πίσω από το τέρμα. Ο παίκτης τελικά γλίτωσε την τιμωρία, και από την αντίπαλη ομάδα δεχόμενος κάποιο γκολ ενώ ο ίδιος απολάμβανε την ανάγκη του αλλα και από τον διαιτητή του αγώνα που δήλωσε πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφήνει τον αγωνιστικό χώρο (έστω και για λίγα μέτρα) χωρίς την άδεια του.  Σε δηλώσεις ο πλέον διάσημος (έστω και για λίγες μέρες) Άσλακ ανέφερε πως ήταν αδύνατον να ζητήσει να πάει τουαλέτα τη δεδομένη στιγμή, και αφού πιεζόταν αρκετά μιας και είχε πιει πολύ νερό. Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε να ”πιαστεί με τα παντελόνια κάτω” (είναι νορβηγική έκφραση και είναι κάτι ανάλογο του ”πιάστηκε στα πράσα”) ενώ έλειπε κάτω από τα δοκάρια… ο Άσλακ δήλωσε με άνεση και χαμόγελο πως έβλεπε με την άκρη των ματιών του τι γινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως η πράξη αυτή αποτελεί εξαιρέσει και δεν θα επαναληφθεί.

 


Στοιχηματικά …

Τώρα στα του στοιχήματος κρατάμε μικρό καλάθι καθώς οι ομάδες της Τιπελίγκαεν γυρνάνε από διακοπή και μεταγραφές τις τελευταίας στιγμής.

Tom_NordlieΤο μάτι μου έπεσε αμέσως-αμέσως στο παιχνίδι της Μπούντε Γκλίμτ με την Στάρτ. Η Στάρτ κάνει μια καλούτσικη πορεία μέχρι στιγμής. Έχει εκπλήξει αλλά έχει απογοητεύσει κιόλας φέτος με το αγωνιστικό της πρόσωπο. Όμως στο μυαλό μου χτύπησε η απάντηση του Μίνι Γιάκομπσεν(πρώην παίκτης της Ρουσενμποργκ και πλέον σχολιαστής αγώνων στο TV2) σε ερώτηση που του απεύθυνα εάν πιστεύει πως η Γκλίμτ θα πέσει φέτος. Η απάντηση ήταν αρνητική και μάλιστα τόνισε πως η έδρα θα σώσει την ομάδα φέτος. Τον ακούμε και ακολουθούμε στον 1.

Ο Τόμ Νούρλι ήρθε και έφαγε σφαλιάρα με το καλημέρα … όπως και συμβαίνει συνήθως με βάση την στατιστική που λέει πως οι προσλήψεις νέων προπονητών αποδίδουν καρπούς στον τρίτο αγώνα. Εδώ όμως η σύγκρουση με τον Μάρτιν Αντρέσεν δεν θα είναι εύκολη και εμενα δεν μου γεμίζει το μάτι ούτε ο Νούρλι ούτε η Φρέντρικσταντ οπότε το X ταιριάζει στην περίσταση.

Η καλή φόρμα και φόρα της Σάρπσμποργκ δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο για αυτό και ο άσσος κόντρα στη φετινή ομάδα-έκπληξη Άλτα φαντάζει ένα καλό σημείο. Προσοχή όμως καθώς ο αγώνας αυτός εύκολα μπορεί να στραβώσει καθώς οι δυο ομάδες δεν κυνηγάνε κάτι. 2 και μετέπειτα X.

Αλλα παιχνίδια που μου αρέσουν είναι :

Μιοντάλεν – Λέβ Χάμ 1
Νοτόντεν – Κονγκσβινγκερ 1
Στάμπεκ – Ρούσενμποργκ 1
Λίν – Όλεσουντ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *