Στοιχημα και story …

Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, Αρτούρ Κοτένκο ο οποίος είναι οδοντοτεχνίτης και επίσης κατέχει Bachelor στα οικονομικά. Η πλειοψηφία των υπολοίπων παικτών όμως δεν έχουν κάτι παραπάνω από ένα απλό απολυτήριο λυκείου.
Ο Έγκιλ Έστενσταντ δηλώνει πως η διοίκηση της Viking δουλεύει εντατικά παροτρύνοντας τους παίκτες να αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση και την απαιτούμενη μόρφωση που θα τους ανοίξει πόρτες όταν κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Εμείς κάνουμε τα πάντα να τους προσφέρουμε μόρφωση εν μέσω των δημοσίων σχέσεων του συλλόγου και τις συνεργασίες που έχουμε , όμως είναι η δική τους θέληση που θα καθορίσει την πορεία τους. Ο Έστενσταντ κλείνει δηλώνοντας πως ελεύθερος χρόνος για σπουδές υπάρχει καθώς ο χρόνος των προπονήσεων και των παιχνιδιών είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ταιριάζει και με εκτός γηπέδου ασχολίες.Η κηδεία της Λίν!

Η εικοστή πέμπτη αγωνιστική της Τιπελίγκαεν μας προσφέρει ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη ντέρμπι. Το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας altείναι προ των πυλών και βρίσκει τις δυο ομάδες έτοιμες. Οι προετοιμασίες εντός και εκτός γηπέδου εντείνονται με διαφορά τεχνάσματα και πρωτότυπους τρόπους. Την οικονομική κατάσταση της Λίν την έχουμε περιγράψει πάμπολλες φορες. 17.000.000 κορόνες (2 εκατ. ευρω) είναι ο μαγικός αριθμός που θα σώσει την ιστορία και την υπόληψη ενός συλλόγου που αν μη τι άλλο είναι είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή του αλλού μεγάλου συλλόγου της πόλης, της Βολερένγκα. Τα λεφτά αυτά πρέπει να βρεθούν πριν της 30. Σεπτεμβρίου, διαφορετικά πέφτει λουκέτο μια και για πάντα.

Αυτή τη φορά και εν όψη του παιχνιδιού στο προσκήνιο έρχεται ο ιερέας Εϊνάρ Γκέλιους. Ο Εϊνάρ εκτός των καθηκόντων του προς τα θεία έχει αφιερώσει την καρδιά του στη Βολερένγκα. Σε ένα ραδιοφωνικό σποτάκι που κυκλοφορεί ο ίδιος πρωταγωνιστεί υπό την ιδιότητα του ιερέα κάνοντας κυριολεκτικά την κηδεία στη Λίν.

Έχουμε μαζευτεί εδώ σήμερα για τιμήσουμε έναν παλιό καλό αντίπαλο που έχει βρεθεί στο πλάι μας από το 1896. Πάντα ωραία ντυμένος, συγκεντρωμένος στους στόχους του, έναν πραγματικό καλό παιδί και υπάκουο στον πατέρα του…
Είναι λυπηρό που δεν θα σε ξαναδούμε και για αυτό ανάβουμε ένα κεράκι στη δική σου μνήμη.

Ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά προκαλώντας πολλές αντιδράσεις με τους οπαδούς της Λίν να χαρακτηρίζουν το χιούμορ του μακάβριο. Απαντώντας πως θάβουν την Λίν πριν πεθάνει θυμίζοντας στους συμπολίτες τους πως η Λίν δεν χάνει από τη Βολερένγκα κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ούτε αυτή τη φορά.


Ευχαριστώ γιατρέ μου !

altΥπάρχουν πολλοί τρόποι να ευχαριστήσει κάποιος τον γιατρό του. Κάτι τέτοιο όμως είναι αν μη τι άλλο μια νέα πρωτότυπη ιδέα. Ο Κρίστιαν Γκάουσετ λοιπόν εμφανίστηκε κόντρα στη Σταβάνγκερ με το ειδικό κάλυμμα του κεφαλιού που χρησιμοποιείτε στα νοσοκομεία. Ο Γκάουσετ έχει μείνει πολύ καιρό εκτός γηπέδων λόγω μηνίσκου και ήθελε να κάνει ένα ξεχωριστό come back.  Έτσι και έπραξε στην πράξη …

Όταν ένας Γερμανός γιατρός σου ζητάει κάτι τέτοιο δεν μπορείς να πεις όχι. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για έναν φανταστικό άνθρωπο και έναν πολύ σωστό επαγγελματία. Ο Γκάουσετ ενδέχεται να μείνει στον πάγκο κόντρα στη Χένεφος στο επόμενο παιχνίδι για προληπτικούς λόγους.


Στοιχηματικά.

Μεγάλη σημασία έχει αποκτήσει πλέον η κατάκτηση της 3ης θέσεις στη βαθμολογία. Η Ρούσενμποργκ έχει κατακτήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα με βάση τις σταθερές εμφανίσεις της. Η Μόλντε δεν λέει να αποχωριστεί τη δεύτερη θέση και δείχνει ικανή να κρατηθεί έως τέλους. Έτσι το βάρος πέφτει στην τρίτη προνομιούχο θέση που δίνει το δικαίωμα για τα προκριματικά του Europa League. Η δικιά μου άποψη είναι πως για τη θέση αυτή θα παλέψουν 2 ομάδες. Η Μπράν και η Στάμπεκ.

Στη Μπράν λοιπόν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην προνομιούχο αυτή θέση μετά την αποτυχημένη περυσινή χρονια. Με βάση το γεγονός ότι η Όντ έχει τον θεσμό του κύπελλο να μπορέσει να διακριθεί οι προαναφερόμενες ομάδες θα τα δώσουν όλα να πετύχουν τον στόχο τους.
Στη λογική αυτή θα στηριχθούμε στοιχηματικά αυτή την αγωνιστική. Ποντάροντας στην εκτός έδρας νίκη της Μπράν επί της αδύναμης Όλεσουντ που επίσης έχει τα μάτια της στραμμένα στο κύπελλο.

Το άμεσος επόμενο παιχνίδι είναι αυτό της Όντ με τη Στάμπεκ. Δύσκολο μεν αλλά όχι ακατόρθωτο. Η Στάμπεκ επιθυμεί να σώσει τη χρονια και το παιχνίδι αυτό είναι σταυροδρόμι. Η Όντ δείχνει να κάνει την κοιλιά της με δυο συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια ενώ η Στάμπεκ έχασε από μια ανώτερη ομάδα μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό της Στρέμσγκουντσετ με τη Φρέντρικσταντ του Τόμ Νούρλι. Είμαι της άποψης πως πολλοί τη αρέσουν στην παγίδα του συνδυασμού του ερχομού του Νούρλι και της επιτυχίας επί της Βολερένγκα και θα ποντάρουν 2. Εμένα δεν με αγγίζει καθόλου το γεγονός αυτό μιας και στο παιχνίδι αυτό θα κριθούν πολλά για τη σωτηρία των δυο προαναφερόμενων ομάδων. Ας μην ξεχνάμε πως φέτος η Φρέντρικσταντ έχει γυρίσει στην παλιά καλή συνήθεια του να μην κερδίζει εκτός έδρας. Χ καταρχήν και αμέσως μετά 1.

Θα κλείσω με το ντέρμπι του Όσλο και στην αναμέτρηση αυτή θα δούμε μια πεισματάρα Λίν που θα παλέψει με νύχια και με δόντια να κρατήσει την καλή παράδοση κόντρα στη μισητή Βολερένγκα. Στον αντίποδα μια υποτιθέμενη νίκη της Βολερένγκα θα δώσει μια τεράστια χαρά στον κόσμο της καθώς έχει την ευκαιρία να υπογράψει την ταφόπλακα της Λίν με ”μακάβρια” μαύρα γράμματα. Θα μείνω στο Χ όμως καθώς τα ντέρμπι είναι απρόβλεπτα.


Έχουμε και λέμε :

Όλεσουντ – Μπράν 2
Όντ – Στάμπεκ 2
Στρέμσγκουντσετ – Φρέντρικσταντ Χ (1)
Βολερένγκα – Λίν Χ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *