Οι Νορβηγοι λαμβάνουν μετρα.

Η επιτροπή η οποία εγκρίνει την άδεια λειτουργίας μιας ομάδας στις ανώτερες κατηγορίες πλέον θα αποκτήσει και έναν νέο ρόλο.
Το point-system το οποίο θα εισαχθεί θα ξεκινάει από -54 βαθμούς και θα καταλήγει στους 240 βαθμούς. Η βαθμολογία αυτή θα καθρεφτίζει την οικονομική κατάσταση μιας ομάδας και σε ποια ζώνη κινδύνου βρίσκετε. Έτσι δημιουργούνται τρεις κατηγορίες.

: ομάδες με βαθμολογία κάτω των 65 που είναι συνήθως ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα με διάλυση.

: μέχρι και 130 βαθμούς οι οποίες είναι ομάδες με μια σχετικά καλή οικονομική κατάσταση οι οποίες όμως θα λειτουργούν υπό την επίβλεψη της επιτροπής. Και τέλος η κατηγορια με ομάδες οι οποίες έχουν πάνω από 130 βαθμούς και δεν χρειάζεται να παρακολουθούνται στενά από την επιτροπή. 
Μερικά από τα μέτρα που θα παρθούν για τις ομάδες της 1ης κατηγορίας θα είναι η απαγόρευση αγοράς νέων παικτών και ο περιορισμός ποσών που θα δαπανηθούν για ανανεώσεις συμβολαίων.

Μέχρι 1. Οκτωβρίου όλες οι ομάδες της 1ης και 2ης κατηγορίας θα κάνουν αίτηση για άδεια λειτουργίας. Όσες ομάδες παρουσιάζουν κόκκινους αριθμούς στα οικονομικά τους θα έχουν προθεσμία μέχρι 31. Δεκεμβρίου να καλυτερεύσουν το οικονομικό τους πλάνο με θετικό πρόσημο όμως το πλάνο αυτό πρέπει να πιστοποιηθεί δυο βδομάδες αργότερα από την ημέρα αίτησις.


 

Να σε αγοράσω να γλιτώσω!

Η υπαρξιακή μορφή της Λίν όπως τη γνωρίζουμε έως τώρα εξαρτάται από την οικονομική σωτηρία της με ένα υπόλοιπο των 7.000.000 ΝΟΚ (800.000 εύρω) μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και θα κάνουν αίτηση για νέα άδεια λειτουργίας.
Υπενθυμίζω πως το ποσό αυτό βρισκόταν στα 17.000.000 ΝΟΚ την προηγούμενη βδομάδα. Τώρα το ότι η κατάρρευση της Λίν θα είχε τέτοιο αντίκτυπο σε άλλες ομάδες δεν μας είχε περάσει από το μυαλό.

Η Όλεσουντ λοιπόν είναι μια από τις ομάδες που κινδυνεύει με υποβιβασμό σε περίπτωση διάλυσης της Λίν. Ο υποβιβασμός αυτός θα της κοστίσει 20.000.000 κορόνες όπως και έχει υπολογισθεί. Όμως η σωτηρία της Λίν κοστίζει πολλά λιγότερα. Ο τρόπος με τον οποίο η Όλεσουντ μπορεί διπλωματικά να βοηθήσει αλλά και να βοηθηθεί είναι να αγοράσει ποσοστά από τους 6 παίκτες τους οποίους η Λίν έχει βγάλει προς πώληση. Με βάση το ότι η Λίν γλιτώνει την διάλυσή και απλά θα πέσει στη 2η  κατηγορία, η Όλεσουντ κρατάει τους έξι βαθμούς που έχει από τα μεταξύ τους παιχνίδια και επενδύει σε νέους και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές τους οποίους μπορεί αργότερα να εντάξει στη δική της ομάδα. Εδώ να τονίσω πως έχει γίνει γνωστό από την ομοσπονδία πως σε περίπτωση διάλυσης της Λίν όλοι οι βαθμοί από τα παιγμένα παιχνίδια της ομάδας αφαιρούνται.


 

A la σουηδικά … ο Νορβηγός.

Μεγάλο σάλο προκλήθηκε στη Σουηδία με πρωταγωνιστή τον πρώην ομοσπονδιακό Όγκε Χάραϊντε. Οι ομάδες της κορυφής κατηγορούν τον Νορβηγό προπονητή ότι κρίνει το πρωτάθλημα με την κίνηση του να κρατήσει στον πάγκο πολλούς από τους καλύτερους παίκτες της Έργκριτε κόντρα στην ΑΙΚ. Πριν το παιχνίδι ο βοηθός του, Γιάνε Κάρλσον δήλωσε πως δυο από τα αστέρια της ομάδας, Μάρκους Άλμπακ και Πάβελ Ζάβαντιλ κρατήθηκαν στον πάγκο για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Όπως καταλαβαίνετε ο Νορβηγός έδωσε το πλεονέκτημα στην αντίπαλο ομάδα πριν το παιχνίδι καν παιχτεί. στοιχηματικά η νίκη της ΑΙΚ μεταφράστηκε σε 1,40 απόδοση. Στην Έργκριτε έχουν απομείνει άλλα τρία παιχνίδια που θα κρίνουν την μοίρα της στην Αλσβένσκαν. Οι δικές μου πληροφορίες πάντως από ανθρώπους της πιάτσας λένε πως ο Χάραϊντε σκέφτεται από τώρα την παραίτηση. Προσοχή σε όλους όσους ποντάρουν Σουηδία καθώς πολλά συμβαίνουν σκόπιμα και το μαχαίρι είναι δίκοπο.


 

Στοιχηματικά.

Συνεχίζω να είμαι απαισιόδοξος για την πορεία της Φρέντρικσταντ. Εάν θελήσει ο Νούρλι (προπονητής) να κάνει το ένα από τα τρία βήματα που του απέμειναν προς την σωτηρία τότε θα πρέπει να κερδίσει τη Λίλεστρεμ από την οποία και απολύθηκε έμμεσα πριν πάει στη Κόνγκσβινγκερ. Στα υπόλοιπα δυο παιχνίδια τον περιμένουν Στάμπεκ εκτος (που κυνηγάει την τρίτη  θέση για το Europa League) και Όντ Γκρενλαντ εντός. Η Λίλεστρεμ δεν θέλει να μπλέξει και μιας και έχει σχετικά εύκολα παιχνίδια με Λίν εκτός και Σάντεφιουρ εντός θα πάει να μην χάσει. Χ

Κάτι μου λέει πως ναι μεν η Μόλντε δεν μπόρεσε ποτέ να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ρούσενμποργκ φέτος ώμος θα θελήσει να της αποδείξει τουλάχιστον πως είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να την κερδίσει σπάζοντας έτσι το αήττητο της φέτος. Ας μην ξεχνάμε πως την Τεταρτη η Ρούσενμποργκ θα μπορούσε να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα κόντρα στη Τρούμσε όμως αυτό δεν συνέβει. Με ρίσκο πάμε στον 1.

Έντονη κινητικότητα στον 1 της Γκλίμτ παρατηρώ στους Ιντερνετικούς bookmakers. Η πτώση των ποσοστών μεταφράζετε σε μια πληροφορία που πραγματικά επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι καθώς η Βολερένγκα δεν πρέπει να χάσει στο παιχνίδι αυτό καθώς την περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Βίκινγκ εντός και Μπράν εκτος. Η Γκλίμτ ναι μεν παίζει καλούτσικα τελευταία όμως έχει στην τσέπη της τρεις βαθμούς με Τρούμσε τελευταία αγωνιστική και θα παλέψει κόντρα στη Στρέμσγκουντσετ εκτός. Χ (1)

Εύκολος άσσος είναι ο δευτεριάτικος της Μπράν με την Όντ. Η Όντ και παιχνίδι κυπέλλου είχε αλλά και δεν μπορεί να κυνηγήσει την τρίτη  θέση η οποία θα παίκτη ανάμεσα σε Μπράν και Στάμπεκ. Ο Στέιναρ Νίλσεν πήρε επάνω του την ευθύνη της ήττας από την Όλεσουντ και τώρα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα. 1

 

Φρέντρικσταντ – Λίλεστρεμ Χ
Μολντε – Ρούσενμποργκ 1
Μπούντε Γκλίμτ – Βολερένγκα Χ (1)
Μπράν – Όντ 1

Χαμ Καμ – Κόνγκσβινγκερ 1
Τρούμσνταλεν – Σόγκνταλ 2

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *