WRC 2009 – Ράλι Ισπανίας

 

tommi_2

 

Πέρασε ένας χρόνος από το πρώτο άρθρο στο a-bet.info για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και το αντίστοιχο περσινό αγώνα της Ισπανίας, ένας χρόνος μέσα στον οποίο το a-bet.info, μεγάλωσε, ομόρφυνε και σήμερα με πλουραλισμό και άποψη επί παντός, προσφέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με “ξερή” στοιχηματική ενημέρωση και – ακόμα χειρότερα – με την καθιερωμένη “προτασεολογία”, “ειδικών” και μη πάνω στο στοιχηματικό αντικειμένο κάθε είδους, κάτι που δυστυχώς συναντά κανείς όλο και πιο συχνά πλέον στο διαδύκτιο.

Μάσα σε όλα αυτά και η γνωριμία, ή καλύτερα, προσέγγιση με το μαγικό και άκρως θεαματικό κόσμο του WRC, όπου προσπαθήσαμε να συγκεράσουμε το τερπνόν της – έτσι κι αλλιώς – παρακολούθησης ως φίλαθλοι, με το ωφέλιμο της στοιχηματικής αξιοποίησης και μετάφρασης των παικτικών μας προτάσεων σε κέρδος χρηματικό. Σέ ένα αντιστοιχηματικό σπορ, όπου το απρόβλεπτο  είναι κανόνας και όχι εξαίρεση, αποτελεί ικανοποίηση να βλέπεις ότι το γενικό ταμείο είναι θετικό αλλά κυρίως – και για μένα αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία – ότι υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρον στο να ανακαλύψει ή να ασχοληθεί  περισσότερο ο αναγνώστης, με το πιο θεαματικο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο.

ford_3

Για το ράλι Καταλονίας που έχουμε μπροστά, λίγα θα πούμε.

Πλέον τα ψέμματα τελείωσαν και οι δύο μονομάχοι παίρνουν θέσεις για το συγκλονιστικό φινάλε.

Οι επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών, φινλανδοί Hirvonen/Lehtinen, με διαφορά 5 βαθμών, βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους, τόσο κοντά στον παγκόσμιο τίτλο.

Αλλά και τόσο μακρυά, καθώς έχουν απέναντί τους, τους 5άκις πρωταθλητές και νικητές στην Ισπανία τα 4 τελευταία χρόνια Loeb/Helena, οι οποίοι στην πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει ποτέ, θα έχουν συμμάχους μια στρατιά citroen (Sordo, Ogier, αλλά και P.Solberg) που ελπίζουν – αν υποθέσει κανείς ότι οι πρωταθλητές δε χάνουν τη νίκη στην Καταλονία – να βρεθούν μεταξύ αυτών και των φινλανδών αντιπάλων τους και έχουν έτσι τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους στο ράλι Ουαλίας.

Θα κερδίσουν όμως οι γάλλοι; Σε μια χρονιά που έχουν δείξει σημάδια κλονισμού της απαράμιλης σταθερότητάς τους, καθώς και το σήριαλ για το αν ο Loeb οδηγήσει σε αγώνα F1 ή GT2 ή στο Le mans ή motoGP θα προσέθετα για να το απογειώσω.. Αυτό που λέμε “πολλά καρπούζια στη μασχάλη” και που ίσως του κοστίσουν το φετινό τίτλο.

Επί της ουσίας πάντως, θα είναι Hirvonen εναντίον όλων και θα είναι παλικάρι ο φινλανδός αν πάρει τον φετινό τίτλο..

Ο αγώνας εν ολίγοις, είναι ίδιος με τον περσινό, σε ασφάλτινους δρόμους που, σε ορισμένες περιπτώσεις,  θυμίζουν  πίστα και με τις καθιερωμένες μπούκες να αποτελούν το κύριο γνώρισμά του.

 

Loeb5

 

Οι βαθμολογίες του WRC

 

 

Στοίχημα

 

Φαβορί ο Loeb σίγουρα. Αλλά σε αποδόσεις 1.20 δεν ποντάρουμε, οπότε σκεφτόμαστε αν θα κυνηγήσουμε τη νίκη του αδικημένου από τη citroen, Sordo, βασιζόμενοι στην απίθανη ίσως σκέψη του “προβληματισμένου” Loeb. Απόδοση επιπέδου 6,50.

Επίσης είναι προκλητικό το εως 41,00 στη νίκη του ικανότατου Ogier, που όπως μας έδειξε φέτος δεν είναι μακρυά από το να την πετύχει, ενώ η άσφαλτος είναι η αγαπημένη του επιφάνεια.

Τα παραπάνω στοιχήματα επαναλαμβάνω ότι προϋποθέτουν την εγκατάλειψη(;) ή έστω τον μη απόλυτα συγκεντρωμένο Loeb και είναι γιαυτό, ψηλού ρίσκου.

Εκεί που σίγουρα θα ποντάρουμε είναι στα head-to-head (expekt.com):

Jari-Matti Latvala – Sebastien Ogier : 2  (1.68)  κυρίως

Mikko Hirvonen – Sebastien Ogier  : 2  (3.20)

 

 

2007_Ford_Focus_

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *