Προς την τελική ευθεία – Στοιχημα.

Ένας ρυθμός που ξεκίνησε με την εντυπωσιακή πρώτη νίκη κατά της Βολερένγκα στο γήπεδο της με 3-0 αλλά και η άμεσος επόμενη επιτυχία στο Τρούμσε κόντρα στην τοπική ομάδα με 4-2. Την ημέρα εκείνη είδαμε να παίζεται ένα φανταστικό παιχνίδι υπό τις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα όλοι πήραν το μνήμα για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση της Ρούσενμποργκ καθρεφτίζουν και την επιτυχία της. Καλύτερη επίθεση με 55 γκολ και καλύτερη άμυνα με 17 γκολ παθητικό. Η άμεσος επομένη Τρούμσε έχει παθητικό 31 γκολ. Η Ρούσενμποργκ ακόμα και την κακή της περίοδο την πέρασε ανώδυνα καθώς έφερε 3 ισοπαλίες στη σειρά με Λίν, Μόλντε και Σάντεφιουρ με 2 από τα παιχνίδια αυτά παίχτηκαν εκτος έδρας.


Ο θρόνος τους ανήκει και η νέα γενιά της ομάδας αφήνει πολλές υποσχέσεις να ξαναζήσει ο κόσμος του Τρόντχαϊμ ακόμα και ένδοξες Ευρωπαϊκές στιγμές του παρελθόντος. Συγχαρητήρια και από
εμάς.


Έσωσαν το πρωτάθλημα !


Τελικά το θέμα ήταν να σωθεί το πρωτάθλημα και όχι η Λίν.  Εκεί καταλήγουμε καθώς οι εμπλεκόμενες ομάδες στο θέμα της Λίν ήταν η Μόλντε με τη Όλεσουντ. Οι δυο αυτές ομάδες σήκωσαν τα μανίκια και επηρέασαν τοπικούς άρχοντες να πληρώσουν είτε εν μέσο επένδυσης είτε εν μέσο αγοράς, τα σπασμένα της Λίν. Μπορείτε να φανταστείτε και μόνη σας εάν άφηναν τη Λίν να πτώχευση ενώ το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βαθμοί θα τραβηχτούν από όλους όσους κέρδισαν τη Λίν, κίτρινες, κόκκινες κάρτες και τιμωρείς θα πρέπει να αναιρεθούν και πάει λέγοντας. Θα δημιουργιόταν μια χαοτική κατάσταση που δεν ωφελεί απολύτως κανέναν … και κυρίως τη Μόλντε με την Όλεσουντ. Η Μόλντε θα έχανε τη δεύτερη θέση μετά την ήττα από την Ρούσενμποργκ και η Στάμπεκ θα περνούσε δεύτερη ενώ η Όλεσουντ θα έπεφτε στην προτελευταία θέση. Εν συντομία έσωσαν τη Lyn μέχρι τέλος πρωταθλήματος από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρεθούν νέοι πόροι για την Αντεκολίγκαεν και να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας.

Υ.Γ: Τσάμπα λειτουργία έκανε ο παπάς της Βολερένγκα.

 


Το χρονικό μιας κατάρρευσης.


Μετά τον υποβιβασμό της τα πράγματα έχουν πάει από το κακό στο χειρότερο για την Χάμ Κάμ.  Ας τα πάρουμε τα πράγματα με χρονική σειρά.

2.11.2008 : Υποβιβασμός. Ήττα από τη Μόλντε και απευθείας υποβιβασμός καθώς η Όλεσουντ κέρδισε την Λίλεστρεμ.

12.12.2008 : Ο διευθυντής της ομάδας Τρούλς Χόκονσεν παραιτείται για να αναλάβει το ίδιο πόστο στη Βολερένγκα. Λίγο πριν την οικονομική κρίση.

16.12.2008: Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Λάρς Τιάρνος παραιτείται ενώ την ίδια εποχή οι παίκτες κάνουν παράπονα για τον προπονητή της ομάδας Ερλάντσεν.

18.02.2009: Ο διευθύνων σύμβουλος Έρικ Στένσρουντ παραιτείται μετά από 11 χρονια προσφοράς στον σύλλογο.

10.03.2009: Λα Μάνγκα(Ισπανία). Ο προπονητής Ερλάντσεν διαφωνεί έντονα στα μάτια των παικτών με τον βοηθό του Σκούγκχαϊμ που οδηγεί σε τσακωμό.

05.04.2009: Πρώτος γύρος και πρώτη ήττα με 3-2 εκτος έδρας από τη Κόνγκσβινγκερ.

15.04.2009: Μείωση των συμβολαίων σε όλους τους εργαζομενους συμπεριλαμβανομενου των παικτών με 10%. Μεγάλη δυσαρέσκεια επικράτησε την περίοδο.

16.05.2009: Η ομάδα χάνει εντός έδρας από τον αδελφικό σύλλογο Νίμπεργκσουντ με 3-1 και η ομάδα αποδοκιμάζεται έντονα από τους φιλάθλους.

08.06.2009: Η πρώτη κρούση για δανεισμό χρημάτων. Μια σειρά γεγονότων έχουν μειώσει κατακόρυφα τα έσοδα της ομάδας.

09.06.2009: Ήττα εντός έδρας από τη Χάουγκεσουντ. Οι παίκτες δηλώνουν ανοικτά πλέον ότι δεν επιθυμούν τον Ερλάντσεν σαν προπονητή.

11.06.2009: Ο Ερλάντσεν απολύεται και ο Σκούγκχαϊμ αναλαμβάνει σαν πρώτος προπονητής.

18.08.2009: Η ομάδα χάνει εντός έδρας από τη Σόνγκνταλ και ο Σκούγκχαϊμ πετάει λεύκη πετσέτα λέγοντας πως το τρένο της ανόδου χάθηκε.

31.08.2009: Τόν Πόλντερ (βέλγος ατζέντης) αρνείται να πληρώσει το χρέος του σαν μέλος της ομάδας που έχει επενδύσει στη Χάμ Κάμ.

10.09.2009: Ο σύλλογος βρίσκετε 90 ώρες μακριά από την καταστροφή. Χρειάζονται επείγοντος 4 εκατ. κορόνες σε 4 μέρες. Η λύση έρχεται από φιλάθλους και μικροεπιχειρηματίες της περιοχής.

27.09.2009: Πλέον η ομάδα βρίσκετε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού όμως με μια νίκη από τα παλιά καταφέρουν να κερδίσουν την υποψήφια για άνοδο Κόνγκσβινγκερ.


Στοιχηματικά τώρα να ξεχάσετε τις απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα. Πλέον παίζει ρόλο η θέληση, οι στόχοι και το κίνητρο.


Ο πρώτος αγώνας που θα μας απασχολήσει είναι αυτός του Μαρίενλιστ Στάντιον. Εκεί η Στρέμσγκουντσετ θα φιλοξενήσει τη Μπούντε Γκλίμτ. Εμενα Κατά την άποψη μου όλη η χρονια της Γκλίμτ παίζεται στο παιχνίδι αυτό. Η ομάδα έχει στη τσέπη της από τώρα το επόμενο παιχνίδι με τη Τρούμσε στο γήπεδο της καθ που σημαίνει πως θα ένα τρίποντο στο παιχνίδι αυτό θα την σώσει από την ταλαιπωρία των μπαράζ. 2 εδώ.


Η Τρούμσε δεν έχει πλέον κίνητρα για τη συνέχεια. Σε αντίθεση με τη Μπράν που κυνηγάει απεγνωσμένα την τρίτη  θέση στο πρωτάθλημα λόγω Ευρώπης. Να σας θυμίσω εδώ πως εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει τη Τρούμσε με κλειστά ματια τότε αυτό είναι ο πρώην προπονητής της και νυν της Μπράν, Στέιναρ Νίλσεν. Και η προϊστορία με το μέρος μας καθώς την τελευταία φορα που η Τρούμσε κέρδισε τη Μπράν εκτος έδρας στον πρώτο γύρο τότε έχασε στην έδρα της στον δεύτερο γύρο. 2 εδώ.

Η Μόλντε πρέπει να σηκώσει κεφάλι και δεν μπορεί να αναπαυτεί στο γεγονός ότι έχει δική της τη δεύτερη θέση. Εύκολα μπορεί να βρεθεί ακόμα και τέταρτη  για αυτό επιβάλλεται η νίκη απέναντι στην αδιάφορη Όντ . Που ναι μεν έκανε την έκπληξη αλλά έως εκεί παράπονο και δεν μπορεί αλλά και δεν την αφήνουν άλλες πιο ποιοτικές ομάδες. 2 και εδώ.

Κλείνοντας να εκφράσω τις ενστάσεις μου στις λάθος αποδόσεις στον αγώνα της Στάμπεκ με τη Φρέντρικσταντ. Ναι μεν η Στάμπεκ είναι το μεγάλο φαβορί αλλα οι bookmakers εμφανώς υποτιμούν την Φρέντρικσταντ και το κίνητρο να πάρει έστω και το Χ.

 

– Όλες οι υπολοιπες μου επιλογές θα αναρτηθούν στην κατηγορία STAKED PICKS.

– Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την κατηγορια Dropping Odds. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE τις κινήσεις των αποδόσεων του ανταλλακτηρίου αλλα και τα προτεινόμενα σημεία.

– Αλλα φυσικά και τα 2 γρηγορότερα Livescores του διαδικτύου.

– Πως είπατε? Δεν έχετε δορυφορική για να δείτε τα σημερινά παιχνίδια όλων των πρωταθλημάτων? Τότε επισκεφθείτε τις δυο μας κατηγοριες TV-Live 1 και TV-Live 2 καθώς εκεί βρίσκονται όλα τα FREE streaming.

Καλο weekend να έχετε και καλά κέρδη σε όλους.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *