Και το όνομα…αυτού;

 

Ο Ινδιάνος αυτός λοιπόν, ο οποίος είναι και απο την Ναβάρα, μια περιοχή ενα τσιγάρο δρόμο απο την Βασκονία, εχει το φρέσκο παρατσούκλι…ο διπλάκιας. Γιατί; Στα τελευταία 3 παιχνίδια που σφύριξε, Λίβερπουλ – Λυών (1-2) Μπεσίκτας – Βόλφσμπουργκ (0-3) και Κόστα Ρίκα Ουρουγουάη (0-1) τα ματς λήγανε όπως πολύ σωστά το καταλάβατε, διπλά!!! Τον Ινδιάνο αυτόν λοιπόν σήμερα τον ντύσανε στα “μαύρα” του δώσανε μια σφυρίχτρα και του είπανε… Σου αρέσουν οι τουλίπες και τα κανάλια; Τώρα σου αρέσουν δεν σου αρέσουν, θα σου αρέσει πολύ το “σεντόνι” γιατί όπως και να το κάνουμε…εχει και ενα πρεστίζ!!!

Τους βλέπεις και εκείνους τους δύο; Τον ξανθό ψηλό και looser και τον κοντό παχύ και αγχωμένο? Θα πας να τους βρείς και να τους πείς πως θα κάνεις το κοράκι για σήμερα το βράδυ στην μονομαχία τους. Υπενθύμησε δε στον αγχωμένο…γιατί μπορεί και να το έχει ξεχάσει πως, δεν παίζει με τον Αγιαξ…της Ηπείρου για να τον βολέψει και κανα χινάρι, αλλά φώναξε του δυνατά πως παίζει με κάποια ΑΖ Αλκμααρ. Και πες του ψηλού και άχαρου πως εαν δεν βρέξεις…πόδια σήμερα πια, ψαράκι δεν πιάνεις που να έχεις μπάρμπα απο την…ΟΥΕΦΑ. Μόνο αν είσαι Γάλλος εστω και έγχρωμος αλλά εχεις πολιτογραφηθεί σαν παίκτης του ποδοσφαίρου και του χαντ μπωλλ…τρως ξιφία αλα κρεμ στις μαγευτικές παραλίες του Κέηπ Ντάουν.

Αυτός λοιπόν ο Ινδιάνος…μου έχει μπεί στο… μάτι εδώ που τα λέμε για εναν και μοναδικό λόγο… Είναι απο την Ναβάρα και αυτό με τρελλαίνει… Μα δικαίως θα μου πείτε, “βρε Χριστιανέ μου…και τι σε νοιάζει εσένα απο που είναι ο Ινδιάνος…εμείς τον θέλουμε σήμερα το βράδυ να είναι αντικειμενικός με εμας και μετά ας πάει στο καλό”. Με νοιάζει και με παρά νοιάζει γιατί είναι απο την Ναβάρα!!! Πως θα το κάνουμε δηλαδή…Είναι απο μια πόλη που ουδέποτε υπήρξε στο παρόν και στο παρελθόν, φίλαπροσκύμενη στην ένδοξη Βασκονία…την αληθινά Ιστορική Χώρα εδώ και αιώνες…στην περιοχή…Πως θα γίνει δηλαδή…Διότι οι Βάσκοι της σήμερον ημέρας διδάσκουν στα Ιδρύματα τους την Αρχαιοελληνική μας παιδεία σε όλα της τα επίπεδα…γνωριζουν τον Ομηρο…τον Αισχύλο…την Βυζαντινή μας Τέχνη με τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά μας…τον Κολοκοτρώνη…διαβάζουν τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και έχουν να λένε για την προσφορά μας ακόμη και στην τραγωδία του Ισπανικού εμφυλίου τους.Πως να μην κάνω έτσι όταν προ λίγων ετών οι Βάσκοι

Ευρωβουλευτές κατέθεσαν πρόταση προς ψηφοφορία που έλεγε πως οτιδήποτε εχει να συζητηθεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο και αφορά τον Ελληνικό Πολιτισμό…η συζήτηση θα γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα με μεταφραστές και ακουστικά!!! Παρεπιπτόντως οι Ελληνες βουλευτές  όλων των κομμάτων… καταψήφισαν…;;; την Βασκική πρόταση…Εγώ λοιπόν αυτόν τον Ινδιάνο…δεν θα τον αφήσω ετσι…θα τον κοντράρω και μάλιστα πολύ σκληρά!!! Πως; θα σας πω αμέσως!!! Ε, οχι κύριε…δεν θα φέρεις και τέταρτο διπλό στην σειρά με τίποτα!!! Τέρμα και δεν ακούω και κανέναν!!! Με τίποτα το 2 δεν θα το φέρεις και θα το ποντάρω κιόλας στο 1Χ έστω και με 1.30!!! Θα σε παω κόντρα με την βοήθεια των μαθηματικών…σερί με τέταρτο διπλό? Καλά…αντε γειά που λέει και κάποιος θυμόσοφος…υπάλληλος!!!

Τα είπα και ηρέμησα λιγάκι…και θα αποφύγω να πάρω τηλ. και τον…γιατρό μου!!! Και απέφυγα και τον οίστρο μου που με οδηγούσε στην αναφώνηση Βασκικών…συνθημάτων υπέρ του ΕΤΑ!!! Εδώ θα σας αφήσω και εγώ σιγά σιγά για να αποφύγεται και εσείς τον γιατρό σας υπαιτιότητα μου…και θα τα ξαναπούμε…

(ενα μεγάλο ευχαριστώ και στον συμπαίκτη μου Zorian για το καλοσώρισμα μου στην ομάδα)

Diasim

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *