Αυλαία … στο πρωτάθλημα Βραζιλίας

Στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια την τελευταία αγωνιστική, υπάρχουν θεωρητικά και μαθηματικά 4 μνηστήρες για το στέμμα. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο είναι η ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ παίζοντας στην έδρα της με την «αδιάφορη» και «βολεμένη» ΓΚΡΕΜΙΟ, κι έχοντας προβάδισμα 2 β. από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές, έχει πείσει τους πάντες και μέσα σ’ αυτούς και εμένα πλέον, ότι δεν το χάνει με τίποτα. Άλλες εταιρείες έχουν εξαφανίσει το παιχνίδι, ενώ άλλες που το αποδίδουν, το προσφέρουν και δικαίως κοντά στην μονάδα … Αν δεν υπήρχαν 3 ομάδες από κοντά, θα λέγαμε ότι υπήρχαν περιθώρια να σπάσει αυτό το «τσιμέντο». Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν απανωτά «θαύματα» και να γκελάρουν οι 3, με την ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ να σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή, με ισοπαλία ή ήττα … Οπότε άσος, αλλά για δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ περισσότερο … Από την άλλη πλευρά ΙΝΤΕΡ, ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ και ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Libertadores σίγουρα με ισοπαλία, ενώ μπορούν να το καταφέρουν ακόμη και με ήττα αν δεν καταφέρει να κερδίσει η ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ εκτός έδρας την ΣΑΝΤΟΣ(το πιο πιθανό).

Στο θεωρητικά απίστευτο σενάριο 4πλης ισοβαθμίας η ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ είναι η ομάδα που χάνει το εισιτήριο από τις 4. Οι σχετικά «εύκολοι» αντίπαλοι(προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο εύκολοι) που αντιμετωπίζουν εντός έδρας οι ΙΝΤΕΡ(με ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ) και ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ(με ΣΠΟΡΤ), τους δίνει την δυνατότητα να παίξουν τα ρέστα τους για τον τίτλο με όσες πιθανότητες τις αναλογούν … Το πιο δύσκολο παιχνίδι το δίνει η ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ εκτός με την ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ … Κι αυτό γιατί σήμερα η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ «απαγορεύται» να χάσει, για να μην πω επιβάλλεται να κερδίσει για να παραμείνει και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Πολλά θα εξαρτηθούν σ’ αυτό το παιχνίδι, από την εξέλιξη στα ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΓΚΡΕΜΙΟ και ΣΑΝΤΟΣ-ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ. Τα αποτελέσματα που μπορούν να καταστήσουν «αδιάφορη» την ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ, είναι νίκη της ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ και μη νίκη της ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ(τα πλέον αναμενόμενα), ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση αναμένεται «κόλαση» στο Engenhao.

Πάμε όμως στην ουρά, όπου και κει αναμένεται θρίλερ … Δύο τα ματς(ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ-ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ, ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ-ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ), τρεις οι ομάδες(ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ,ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ,ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ), μία θα πάρει την άγουσα για την 2η κατηγορία … Η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ με νίκη εξασφαλίζεται σίγουρα … Μπορεί να το καταφέρει και με ισοπαλία αν νικήσει η ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ, η οποία σε κάποια περίπτωση θα «βολέψει» και την ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ. Η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ δεν ευνοείται σε καμιά ισοβαθμία … Η ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ με νίκη εξασφαλίζεται, ενώ μπορεί να το καταφέρει και με ισοπαλία και ήττα, αν φέρει ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα και η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ. Η ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ σώζεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία … Μπορεί να το καταφέρει ακόμη και με ήττα, αρκεί να μην νικήσει η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ.

Tο σενάριο να χάσουν ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ και ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ και να κερδίσει η ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ εκτός την ΙΝΤΕΡ, ώστε να προκύψει 3πλη ισοβαθμία με σωτηρία της ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ, έχει κάποια λογική δεδομένης της πιθανής «αδιαφορίας» της ΙΝΤΕΡ σε περίπτωση νίκης της ΦΛΑ, αλλά μάλλον δεν πολυεξετάζεται(από άλλους όχι, από μένα ναι), αν και τίποτα δεν είναι απίστευτο στο ποδόσφαιρο …

Κλέινοντας τα «σενάρια» της τελευταίας αγωνιστικής της Βραζιλίας, θα αναφερθούμε στις θέσεις για το Copa Sudamericana που εκκρεμούν. ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ, ΒΙΤΟΡΙΑ, ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡ., ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ είναι οι ομάδες που την παλεύουν … Η ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ με νίκη η ισοπαλία τα καταφέρνει … Ακόμη και με ήττα αν η ΒΙΤΟΡΙΑ δεν κερδισει … Η ΒΙΤΟΡΙΑ με νίκη είναι σίγουρα στο επόμενο Sudamericana … Με ισοπαλία δεν θέλει νίκη της ΑΤΛΕΤΙΚΟ … Με ήττα να μην κερδίσει η ΦΛΟΥ και να χάσει η ΑΤΛΕΤΙΚΟ. Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ με νίκη είναι στο Sudamericana … Με ισοπαλία πρέπει να χάσει η ΒΙΤΟΡΙΑ. Η ΦΛΟΥ τέλος μόνο με νίκη δική της και ήττες των ΒΙΤΟΡΙΑ και ΑΤΛΕΤΙΚΟ παίρνει το εισιτήριο.

Αυτά … Τις επιλογές μου τις βλέπεται στον πίνακα των Staked Picks … Καλή επιτυχία …

Νάστε καλά

Peter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *