WRC 2010 – Η Επιστροφή

 

Τελευταία, διότι σε λίγους μήνες αντικαθίστανται από άλλα, (από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, προδιαγραφών της σημερινής κατηγορίας s2000, με 1600cc turbo κινητήρες) προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πολιτική της προσέλκυσης νέων κατασκευαστών στο πρωτάθλημα. Αυτούς φυσικά που η ίδια η FIA έδιωξε με αξέχαστα διασκεδαστικές αποφάσεις και παλινωδίες που κατάντησαν το WRC πρωτάθλημα των δύο κατασκευαστών και των διόμισι οδηγών και κάνουν τους φίλους των ράλι να αναπολούν προκαταβολικά την “ένδοξη” εποχή των 2-λιτρων τετρακίνητων “τεράτων” με απεριόριστη ροπή,  που στρίβουν χωρίς θέαμα, περνούν και εξαφανίζονται πριν προλάβεις να πεις “τα ράλι στο λαό τους” άντε το πολύ “καταραμένη FIA κράτα τα δίλιτρα μοτέρ με ένα τουρμπο στα s2000 και αμόλατα στα βουνά!”. Και να ξέρετε ότι ο χρόνος για να τα πεις όλα αυτά, είναι πολύ λίγος για τα σημερινά αγωνιστικά, που θα αποσυρθούν από το προσκήνιο στο τέλος του 2010.

 

 

 

 

alt

 

 

Αρχίσαμε με γκρίνια λοιπόν;

 

Καμμία σχέση. Με αγάπη και προδέρμ ξεκινήσαμε, από ενδιαφέρον τα γράφουμε, άλλωστε πάνω από όλα ράλι είναι οι άνθρωποι, οι πρωταγωνιστές, και δόξα τον Βάτανεν φέτος έχουμε νέα πρόσωπα.

 

Αρχίζοντας τιμής ένεκεν από τον πλανητάρχη, νέο πρόεδρο της FIA, Jean Todd: Επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της  Peugeot στα 80’s, όταν οι γάλλοι έγραφαν ιστορία με το μυθικό πλέον 205 T16 του Group B, με διδακτορικό στη ferrari τα χρόνια της μεγάλης ακμής και των συνεχόμενων τίτλων. Πάνω του πολλοί βασίζουν το μέλλον των αγώνων ράλι και όχι άδικα, μιας και πιο κάτω είναι αδύνατο να βρεθεί το σπορ ύστερα από τη θητεία του απίθανου Max Mosley, πρώην προέδρου, και βιαστή του WRC.

 

Στα μπάκετ, το λαμπερό πρόσωπο του πρώην οδηγού της Ferrari στην F1, Kimi Raikkonen, θα βλέπουμε φέτος να ιδρώνει πίσω από το τιμόνι μιας citroen c4, έπειτα από την εντυπωσιακή μεταγγραφή του σταρ της F1 στον κόσμο των ράλι, έστω και για έναν (αρχικά) χρόνο. Είναι γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι αργούν, αλλά βρίσκουν τελικά την πραγματική τους κλίση! Όι θεατές θα υποδεχτούν σίγουρα με ενθουσιασμό, ένα πρόσωπο που προσθέτει λάμψη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

 

alt

Loeb/Elena

 

Στις θέσεις κορυφής, οι πρωταγωνιστές, διεκδικητές του πρωταθλήματος και μη,  παραμένουν οι ίδιοι:

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Sébastien Loeb/Daniel Elena, πλήρεις ρεκόρ και πρωταθλημάτων, πάνε για τον 7ο σερί τίτλο με τη citroen, με  ομόσταυλους τους Dani Sordo/Marc Marti να προσπαθούν ακόμα για την πρώτη τους νίκη σε αγώνα του WRC.

 

 

alt

Hirvonen/Lehtinen

 

Αντίπαλο δέος και φέτος, τα φινλανδικα πληρώματα της ford.

Οι Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen , παρά ένα βαθμό πρωταθλητές του 2009, στο ρόλο του σφετεριστή της γαλλικής κυριαρχίας, θα κάνουν και φέτος το καθήκον τους. Το ερωτηματικό (και) αυτή τη χρονιά είναι το έταιρο δίδυμο JariMatti Latvala/Miikka Anttila . Έπειτα από μία καταστροφική – σε σχέση με τις προσδοκίες – χρονιά, στην οποία έπαιξε με τη φωτιά σε κάθε αγώνα, ξεκινούν με χαμηλούς τόνους. Τόσο χαμηλούς που δεν ξέρουμε τί να περιμένουμε από αυτό και ίσως έτσι να είναι καλύτερα .

 

 

alt

Solberg/Mills

 

Ανεξάρτητη παραγωγή του πρωταθλήματος, όπως και πέρσι οι Peter Solberg/Phil Mills. Με αναβαθμισμένο όπλο, θα δώσουν τον αγώνα με το γνωστό τους πείσμα και στυλ, σε μια από τις τελευταίες – όπως δείχνουν τα πράγματα – χρονιές τους στο πρωτάθλημα. Το πλήρωμα, αντανακλώντας την αφασία στην οποία βρίσκεται το WRC τα τελευταία χρόνια, δε βρήκε ούτε και φέτος θέση σε εργοστασιακή ομάδα και οι δυό αυτοί νομάδες πλέον του σπορ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός..

 

Στις δεύτερες ομάδες των εργοστασίων, ξεχωρίζει ο ταλαντούχος κύριος Sebastien Ogier, που θα δείξει φέτος αν μπορεί να ελπίζει σε αυτόν η citroen, ως διάδοχο του συνονόματού του Loeb όταν ο πολυπρωταθλητής κρεμάσει τα γάντια του.

 

 

alt

 

 

Οι ομάδες και τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα:

 

Citroen Total World Rally Team

Sebastien Loeb / Daniel Elena

Dani Sordo / Marc Marti

 

BP Ford Abu Dhabi World Rally Team

Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen

Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila

 

Stobart M-Sport Ford Rally Team

Henning Solberg / Ilka Minor

Matthew Wilson / Scott Martin

 

Citroën Junior Team

Sébastien Ogier / Julien Ingrassia

Kimi Räikkönen / Kaj Lindström

 

Petter Solberg World Rally Team

Petter Solberg / Phil Mills

 

Munchi’s Ford World Rally Team

Federico Villagra / Jorge Perez Companc

 

Adapta World Rally Team

Mads Østberg / Jonas Andersson

 

Monster World Rally Team

Ken Block / Alessandro Gelsomino

 

 

alt

 

 

Είδηση της τελευταίας στιγμής, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγισης:

 

Το νέο σύστημα βαθμολόγησης

1οι :  25 βαθμοί

2οι :  18 βαθμοί

3οι :  15 βαθμοί

4οι :  12 βαθμοί

5οι :  10 βαθμοί

6οι :  8 βαθμοί

7οι :  6 βαθμοί

8οι :  4 βαθμοί

9οι :  2 βαθμοί

10οι : 1 βαθμός

 

 

alt

 

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2010, περιλαμβάνει 13 αγώνες, με το ράλι Ακρόπολις να είναι απόν για λόγους rotation. Όσοι πιστοί λοιπόν ας ετοιμάζονται για κοντινό ταξιδάκι στη Βουλγαρία (και όχι μόνο)

 

12-14 Φεβρουαρίου                Rally Σουηδίας

5-7 Μαρτίου                           Rally Mexico

1-3 Απριλίου                           Rally Ιορδανίας

16-18 Απριλίου                       Rally Τουρκίας

7-9 Μαΐου                               Rally Νέας Ζηλανδίας

28-30 Μαΐου                           Rally Πορτογαλίας

9-11 Ιουλίου                           Rally Βουλγαρίας

29-31 Ιουλίου                         Rally Φιλανδίας

20-22 Αυγούστου                   Rally Γερμανίας

10-12 Σεπτεμβρίου                 Rally Ιαπωνίας

30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου    Rally Γαλλίας

22-24 Οκτωβρίου                   Rally Ισπανίας

11-14 Νοεμβρίου                   Rally Μεγάλης Βρετανίας

 

 

Έφτασε η ώρα λοιπόν..

3..2..1..GO!!!

 

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *