Έμεινε μόνος ο Βασιλιάς?

Μετά την άνευ όρων παράδοση στο Παλαού Μπλαουγκράνα ο Σέρβος ήταν πάρα πολύ ήπιος στην κριτική που άσκησε στους παίκτες του. Και μάλιστα για μια ήττα με μια εικόνα  που δεν είχε καμία σχέση με τις εικόνες που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Σέρβου. Σαν απλός φίλαθλος και μόνο αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει για την σημερινή δύσκολη θέση που βρίσκεται…διότι οι πάντες στην ομάδα απο το προπονητικό τημ μέχρι τους παίκτες είναι οι ίδιοι που έχουν σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια.

Συνεπώς δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να μιλήσω για γενικότερη ανεπάρκεια της ομάδας. Μήπως η σημερινή εικόνα του Πρωταθλητή Ευρώπης χωρίς να έχει κάνει ακόμη νίκη στο Top  16 της Ευρώπης και κουβαλώντας στην πλάτη του 3 ήττες, έχει να κάνει με τον αρχικό προγραμματισμό της ομάδας? Αραγε τι παράγοντες μεσολάβησαν που πιθανών να μην είχαν υπολογιστεί απο τον Σέρβο "Στρατηγό"? Βεβαίως το μυαλό μου αρχικά θα πάει στις 2 μεγάλες απώλειες του, του Διαμαντίδη που μπορεί να μην ακολούθησε την Εθνική το καλοκαίρι αλλά υποβλήθηκε σε επέμβαση και νομίζω πως σε όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα χρονιάς "έβγαλε" ολη την κούραση και τραυματισμούς που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια που παίζει χειμώνα καλοκαίρι και του Λιθουανού Γιασικεβίτσιους που αμέσως μετά την ανανέωση του με το τριφύλλι, έκανε επέμβαση στο γόνατο του.

Αποτέλεσμα? Να είναι πάρα πολύ αργός απο τα συνηθισμένα επίπεδα του και να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Δεν θα επισέλθω σε ζητήματα ειδικών διότι δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι που απλά παρακολουθώ με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση επαναλαμβάνω σαν φίλαθλος. Μου έλειψε όμως το γεμάτο ένταση και ενέργεια μαζί με το ασταμάτητο τρέξιμο των παικτών της πράσινης ομάδας!!! Μου έλειψε το καθαρό μυαλό στην επίθεση και στην άμυνα και βεβαίως τα θανατηφόρα τρίποντα του, με τα οποία άνοιγε και το σκόρ αλλά και τους χώρους στις σφιχτές άμυνες για να βρίσκουν χώρο δράσης οι ψηλοί!!!

Σε λίγες ημέρες απομένει να δούμε ποια… ιστορία θα επαναληφθεί. Του 2006 που ξεκίνησε το Top 16 με 3 ήττες αλλά τελικά προκρίθηκε ή του 2008 που αποκλείστηκε στο Top 16 χάνοντας απο την Παρτιζάν? Οποια ιστορία όμως και εαν επαναληφθεί, εμένα θα μου μείνη αξέχαστο το πόσο πολύ υπολόγιζαν στην Βακελώνη τον Παναθηναικό ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται, που οταν με ενα σερί 6-0 οι πράσινοι κατέβασαν την διαφορά στους 12 πόντους… όλο το γήπεδο έβραζε απο τις αποδοκιμασίες σε κάθε επίθεση του ΠΑΟ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *