“κατά φωνή και ο… γάιδαρος”

Οι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν τον καλοκάγαθο και εργατικό γάιδαρο σύμβολο πολλών αρετών και ζώο ιερό. Οταν ένας γάιδαρος "γκάριζε" πριν αρχίσει μια μάχη… ολοι θεωρούσαν πως οι Θεοί προειδοποιούσαν για την επερχόμενη νίκη τους. Κάποτε ο Αθηναίος Φωκίων ετοιμαζόταν να επιτεθεί στους Μακεδόνες του Φιλίπου, αλλά δεν ήταν και τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης διότι οι στρατιώτες που είχε στο πλευρό του ήταν λίγοι. Αποφάσισε να αναβάλει την επίθεση του για μερικές ημέρες μέχρι να καταφθάσουν οι ενισχύσεις που του υποσχέθηκαν απο την Αθήνα. Πάνω όμως που ήταν έτοιμος να διατάξει υποχώρηση, άκουσε ξαφνικά την φωνή του γαιδάρου που είχαν στο στρατόπεδο τους. "Κατά φωνή και ο γάιδαρος" φώναξε ο Φωκίωνας διατάσσοντας άμεση επίθεση, με την οποία νίκησε του Μακεδόνες.

Και μια που ευρισκόμεθα εις τους μακρυνούς αιώνες ενός διαχρονικού πολιτισμού, αξίζει να μάθουμε πως στον Περικλή είναι αφιερωμένη η πρώτη έκθεση του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως που θα ξεκινήσει μέσα στην Άνοιξη. Μάλιστα ειδικά για την έκθεση αυτή θα ταξιδέψει για το Μουσείο μια μοναδικής τέχνης προτομή του Περικλέους που βρίσκεται στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Πάλι καλά που ο μεγάλος μας έρωτας η… Γερμανία θα μας αφήσει να δούμε τον Περικλή έστω και απο μακρυά μέσα στο πλέξι γκλάς στο οποίο θα εκτείθεται!!!

Τώρα το ποιοί εκτείθονται στην πραγματικότητα? Τραγική ιστορία για όλους μας!!! Και ποιό τραγικοί εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας σε όλα μας τα επίπεδα… Και ξαφνικά θυμήθηκαν στην Ελλάδα την Γερμανική κατοχή, με τις άγριες εκτελέσεις των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια… Τους οικονομικούς θησαυρούς που λεηλάτησαν οι κατακτητές, τον πολιτιστικό θησαυρό που καταέκλεψαν στα μέσα σχεδόν του 20ου αιώνα οι ψευτοφιλότεχνοι Γερμανοί μελανοχίτωνες. Και όλα αυτά κατά την άποψη μου? Για να αποκρούσουν δημόσια στην Ευρώπη την στημένη νεογερμανική επίθεση μέσα απο τον σύγχρονο Προκρούστη… τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να υποχωρήσουμε και να δεχτούμε την νέα οικονομική "κατοχή" που με εύστοχο τρόπο τα στημένα γκάλοπ της Ελλάδας περνάνε το μήνυμα πως οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν σε αυτή την επιλογή. Παιχνίδι στημένο για να γλυτώσει η ίδια η Γερμανία απο την καταστροφή και θυμηθείτε αυτό που θα διαβάσετε σήμερα. Έπονται μετά απο εμάς όλος ο υπόλοιπος Νότος της Ευρώπης… να ξαπλώσει στο κρεβάτι…

Με λυπεί το γεγονός πως όταν μπαίνανε στα ταμεία κάποιον κομμάτων τα μαύρα δισεκατομμύρια της SIEMENS… τότε κανείς δεν θυμόταν τις εκτελέσεις του Διστόμου και της Σιθωνίας. Τους ήταν αρκετή μια ψηφοθηρική εμφάνιση και μια κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των εκτελεσθέντων με ύφος συντετριμένο αλλά κοιτάζοντας διαρκώς τον… φακό!!!

Κύριοι ας μην έχουμε αυταπάτες και ας το προσεγγίσουμε το θέμα εξ απαλών ονύχων… με σύγχρονο  Αριστοφανικό τρόπο. Καμία οικονομική Ναζιστική αποζημείωση δεν πρόκειται να λάβουμε σαν πληγούμενη χώρα κατα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νεογερμανοί μας αποζημείωσαν με τον … Ρεχάγκελ εδω και 10 χρόνια. Λίγο είναι και αυτό?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *