WRC 2010 – Μεξικό

 Ένα ράλι που θα μας δώσει μια αξιόπιστη εικόνα για το τι θα δούμε στο υπόλοιπο πρωτάθλημα, καθώς ο αγώνας της Σουηδίας λόγω ειδικών συνθηκών δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Από μια πρώτη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι οι Hirvonen/Lehtinen δείχνουν όχι μόνο σε φόρμα, αλλά και πιο έμπειροι από ποτέ και αποφασισμένοι να πάρουν τον τίτλο από τους Loeb/Helena. Οι γάλλοι από τη μεριά τους, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο με το γνωστό ολοκληρωτικό τρόπο προσέγγισης: νίκη παντού και πάντα, πολύ δε περισσότερο τώρα που δε θέλουν με τίποτα να χάσουν την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας, όσο και αν ευνοούνται θεωρητικά από το πρόγραμμα των αγώνων στο 2ο μισό του πρωταθλήματος με τα μαζεμένα ασφάλτινα ράλι.

 

Στην κορυφή λοιπόν η κλασσική μονομαχία θα πάει μέχρι τέλους και ελπίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον όπως και πέρυσι. Πιο κάτω, σε επίπεδο δεύτερων πληρωμάτων υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον. Oι Latvala/Antila  έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση ford και Hirvonen, και η ομάδα  – μετά από μια αλλοπρόσαλλη από πλευράς στόχων περσινή χρονιά – τους δίνει το ρόλο που είχε ο Hirvonen στην Gronholm εποχή. Και για να μην πηγαίνουμε μακρυά, το ρόλο που είχαν οι Sordo/Marti μέχρι τώρα στη citroen: Οδηγοί ομάδας και πρώτου οδηγού.

 

alt

 

Οι ισπανοί όμως μετά την εξαιρετική εμφάνιση της Σουηδίας, αλλά και α υπονοούμενα των «αφεντικών» ότι ετοιμάζουν το φέρελπι Ogier για 2ο οδηγό το 2011, μάλλον βλέπουν τη θυσία τόσων χρόνων υπέρ ομάδος και Loeb να μην εκτιμώνται και τόσο. Προβλέπεται «ανταρτοποίηση»; Θα το δούμε, και αυτό ακριβώς είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτή τη στιγμή. Γιατί το ισπανικό πλήρωμα είναι έτοιμο από καιρό για την πρώτη του νίκη στο WRC, και σίγουρα θα την πετύχει φέτος. Τόσο νωρίς όμως; Σίγουρα έχουν την ταχύτητα να χτυπήσουν κορυφή, ακόμα και στο Μεξικό, έναν αγώνα που δείχνει να τους ταιριάζει.

Ξεχάσαμε τους Solberg/Mills, αλλά αυτοί πρέπει να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι είναι ακόμα ανταγωνιστικοί, κάτι που δεν κατάφεραν στη Σουηδία. Περιμένουμε όλοι όμως – και πολύ περισσότερο οι οπαδοί τους – ένα ξέσπασμα..

 

alt

 

Η πόλη Leon  είναι το κέντρο του αγώνα και οι ειδικές διαδρομές προσφέρουν ποικιλία με συνδυασμό flat out και αργών κομματιών. Κύριο χαρακτηριστικό όμως, είναι το μεγάλο υψόμετρο, με ειδικές που ανεβαίνουν μέχρι τα 2700 μέτρα με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοσηκινητήρων κατά 30% ! λόγω της αραιής ατμόσφαιρας που κάνει την αναπνοή των turbo δύσκολη. Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο και για λασπωμένους δρόμους και πολλά περάσματα από νερά (κάτι σαν Αργεντινή δηλαδή). Υπέροχα!

 

Στοίχημα:

Εχχμ, ναι! Ομολογώ ότι μετά τη Σουηδία, με τρώει το χέρι μου να ποντάρω ένα στοίχημα – χαρακίρι στη νίκη του Sordo και με απόδοση 12,00 Bet365 . Για τη χαρά του αγώνα και την προκλητική απόδοση ένα μικροποσό θα επενδυθεί.

Πολύ πιο αξιόπιστο είναι το 2,00 για τερματισμό Sordo στο βάθρο Expekt και ίσως αυτό αξίζει είναι το βασικό (όχι μεγάλο όμως) ποντάρισμα.


Kαλό στάνταρ δείχνει το head-to-head:

Kimi Raikkonen – Matthew Wilson : 2  @ 1,59 ExpektΗ σελίδα του αγώνα:   http://www.rallymexico.com/home.php

 

Οι ε.δ. live:  http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=MEX

 

alt

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *