Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια

Απεξάρτηση

 

Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα, που οδηγεί αρκετούς συνανθρώπους μας στα όρια της απόγνωσης. Τα δε εξειδικευμένα κέντρα απεξάρτησης από τον τζόγο στη χώρα μας είναι ελάχιστα. Για το λόγο αυτό λοιπόν η παρακάτω είδηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Το πρώτο κέντρο απεξάρτησης από τον τζόγο αλλά και το αλκοόλ θα αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του μήνα στη Λάρισα. Η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο ψυχιάτρους, οι οποίοι δημιούργησαν ήδη την εξειδικευμένη κλινική, με την ονομασία «Insight», η οποία απευθύνεται και στους άμεσα εξαρτημένους αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους στα οποία παρέχει σχετική βοήθεια.


Ιδιοκτήτες, ο νευρολόγος – ψυχίατρος – διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής «Αγία Φωτεινή»,  Αθ. Καλογερόπουλος και ο ψυχίατρος – ομαδικός ψυχοθεραπευτής CGP κ. Δημ. Ξόμαλης.


Σύμφωνα με τον κ. Ξόμαλη, το θεραπευτικό πρόγραμμα εστιάζει στη διαδικασία της ανάρρωσης (με παραδοσιακές αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές), που στην ουσία είναι η φάση κατά την οποία συντελείται η αλλαγή στον τρόπο ζωής των εξαρτημένων ατόμων και των συνεξαρτημένων μελών των οικογενειών τους.


Κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος, το οποίο διαρκεί 30 ή 60 μέρες παρέχεται ιατρική θεραπεία για την αποτοξίνωση, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμός, γιόγκα, διαχείριση θυμού, πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης για τις οικογένειες, υποστήριξη οικογενειών.


Η εισαγωγή στο θεραπευτικό πρόγραμμα του κέντρου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά από επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με το τμήμα εισαγωγών (τηλ. Επικοινωνίας 2410-942100-2) και τη διαγνωστική εκτίμησή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *