Φιλέ Ολυμπιακέ έχω κάτι να σε ρωτήσω

Όταν το χρήμα φέρνει δύναμη η οποία ελέγχει καταστάσεις και φυσικά μια ολόκληρη αγορά, αυτή του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Έτσι και η ιστορία με τα αίσχη του κατά τα άλλα μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας, του Ολυμπιακού.

 

Το πρωτάθλημα είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει πρωτάθλημα, για να βγαίνει Champions League, να τσεπώνει τα εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά, τους σπόνσορες και φυσικά από τους σταθερούς πελάτες του. Σταθεροί πελάτες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μιας επιχείρησης. Με βάση την σταθερή και αυξανόμενη πελατεία μπορεί μια επιχείρηση να δρομολογήσει τα μελλοντικά της σχέδια και να πραγματοποιήσει το όραμα της. Άλλωστε πως αλλιώς, θα μπορέσει να γίνει το valuation της επιχείρησης εάν δεν υπάρχουν, μέλη, πελάτες, πιστό κοινό που θα ακολουθεί το brand name?

Είναι ξεκάθαρη στρατηγική απόφαση του μεγαλομετόχου της εταιρίας να κάνει τα πάντα για να σου ρίξει σκόνη στα μάτια και να σε κάνει να πιστέψεις πώς η εταιρία/ομάδα που αγαπάς από μικρό παιδί είναι οτι καλύτερο σου έχει συμβεί στη ζωή σου. Για να σε έχει δεμένο για πάντα …. στο λιμάνι.

Γιατί νομίζεις έσπευσε μετά απο μια τεράστια νίκη επί Γιουβέντους να σου θυμίσει πως σημασία έχει το ντέρμπι? Γιατί ξέρει καλά να ποτίζει το δηλητηριώδες σπόρο που έχει φυτέψει μέσα σου, θέλοντας να αποδείξει ότι η ομάδα/εταιρεία του είναι καλύτερη της αντίπαλης εταιρείας που προσπαθεί να σε ανταγωνιστεί με νύχια και δόντια. Γιατί το πρωτάθλημα μετράει … ΠΟΛΥ.

 

Γιατί δεν αντιδράς?

Εμένα αυτό που μου κάνει όμως μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι τα αίσχη του κάθε τηλεκατευθυνόμενου Σπάθα, αλλά ο βαθύς ύπνος των σκεπτόμενων φιλάθλων του Ολυμπιακού.  Πώς ανέχεσαι κάποιους τυχαίους επενδυτές που το παίζουν και καλά Ολυμπιακάρες να παίζουν με τα συναισθήματα σου βάζοντάς ταυτόχρονα χέρι στις οικονομίες τους. Πώς δεν αντιδράς στο ψεύτικο και χαμηλής ποιότητας προϊών που σου πουλάνε εδώ και χρόνια? Θες να είσαι ο καλύτερος με κάθε τρόπο?

 

Φιλέ Ολυμπιακέ έχω κάτι να σε ρωτήσω .. απάντησε μου λοιπόν

Συγνώμη αλλά όταν η Fiat σου πουλάει ένα μούφα αυτοκίνητο δεν πας και διαμαρτύρεσαι, δεν δυσανασχετείς, δεν εκφράζεσαι άσχημα στα social media για την εταιρία? Φυσικά και το κάνεις … με την ομάδας/εταιρία που ακολουθείς τόοοοσα χρόνια και έχεις επενδύσει χρήμα και χρόνο γιατί δεν το κάνεις φίλε Ολυμπιακέ?? Γιατί επιτρέπεις να σου πουλάνε ένα προϊών, ενα συναίσθημα ψεύτικο?

Σου αρέσει το ψευδαίσθηση ή το κάτι αληθινό? Να το πω αλλιώς … σου αρέσει η αληθινή αγάπη μιας γυναίκας ή η ψευδαίσθηση που σου πουλάει μια εκδιδόμενη;;

Φίλε Ολυμπιακέ, σε παρακαλώ απάντησε μου, όμως σκέψου πριν αναρωτηθείς για το τι θα απαντήσεις γιατί η στάση σου απέναντι στην ομάδα σου είναι και ο καθρέπτης της Ελληνικής κοινωνίας. Αν πραγματικά θες να γλιτώσεις, όσο το θέλω και εγώ, από την σκληρή και μίζερη καθημερινότητα που μας έφεραν οι αποφάσεις όσων διευθύνουν τότε μάθε να αντιστέκεσαι, να κοιτάς την αλήθεια στα μάτια και να αντιδράς έξυπνα. Μην επενδύεις στο ψέμα, την υποκρισία και την αλητεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *