WRC – 2009 – Αρχή και φινάλε μαζί

 

Τέλη Γενάρη και ένα ακόμα πρωτάθλημα ξεκινά. Οι λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν ανάμεσα στο τέλος της προηγούμενης και τις αρχές της επόμενης αγωνιστικής σαιζόν, είναι ένα διάστημα σκληρής δουλειάς για τις ομάδες του WRC (όσες τέλος πάντων έχουν απομείνει), με συνεχείς δοκιμές και τεστ ετοιμότητας πληρωμάτων και μηχανικών για την απαιτητική χρονιά που ακολουθεί.

 

carscoop-legacy

 

Φέτος τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Όχι, οι οδηγοί δεν το έριξαν έξω πηγαίνοντας διακοπές στις Μπαχάμες, αλλά όσο να’ ναι όλα αυτά επισκιάστηκαν από την είδηση της αποχώρησης από το πρωτάθλημα των ομάδων της Subaru και της Suzuki, καθώς και τις αποφάσεις για μεγάλες αλλαγές των κανονισμών από το πρωτάθλημα του 2010.

 

Η εξέλιξη των ειδών

Για λόγους μείωσης του κόστους λοιπόν (το οποίο και η ίδια με αποφάσεις της φούσκωνε τα προηγούμενα χρόνια), η FIA αποφάσισε στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2009 την αντικατάσταση των αγωνιστικών WRC που βλέπουμε σήμερα. Τα νέα αυτοκίνητα των εργοστασιακών ομάδων, όπως δείχνουν τα πράγματα θα βασίζονται στα αγωνιστικά που τρέχουν ήδη στο IRC (Intercontinental Rally Challenge) και θα αποτελούν την κατηγορία S2000+.

Το IRC είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ως εναλλακτική (και οικονομικότερη) λύση απέναντι στο πανάκριβο WRC, για νέους οδηγούς και ομάδες, αλλά έχοντας ως μεγάλο ατού την υποστήριξη του Eurosport, προσέλκυσε και εργοστάσια (Fiat, Peugeot, Skoda).

http://www.ircseries.com/html/

Η νέα κατηγορία που θα γεννηθεί λοιπόν και θα αντικαταστήσει από του χρόνου τα WRC θα βασίζεται πιθανότατα σε αυτά τα συμπαθή τετρακίνητα με τις πιο απλές και φθηνές επιλογές σε μηχανικά μέρη, που όμως θα μεταμορφωθούν σε τερατάκια με την προσθήκη ενός υπερσυμπιεστή. Και αν σήμερα πηγαίνουν έτσι χωρίς τούρμπο..

{youtube}TqVpDimRXBI{/youtube}

.. φανταστείτε πώς θα φαίνονται σε ένα χρόνο από τώρα, στο πρωτάθλημα του 2010. Σίγουρα η χαμηλότερη δύναμη και τα πιο απλά και μηχανικά συστήματα μετάδοσης, θα τα κάνουν πιο αργά σε σχέση με τα WRC, αλλά στο μάτι αναμένονται υπέροχα με περισσότερο «γλύστρημα» και συνεπώς θέαμα, κάτι που ουσιαστικά μας λείπει πάρα πολύ στην WRC– εποχή. Οι ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του σπορ citroen και ford ήδη πρέπει να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, αν και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτούς που θα έρθουν. Fiat, Peugeot, Skoda, και πιθανώς VW όπως φαίνεται είναι τα νέα ονόματα που θα διεκδικήσουν την προσοχή μας. Η εξέλιξη των ειδών θα φέρει νέες ομάδες (αλλά και οδηγούς), με εξελιγμένα ήδη τα τελευταία χρόνια αυτοκίνητα, έτοιμα να αλλάξουν τα δεδομένα. Και όπως το 1987, με την κατάργηση των «θηρίων» του group B, νέες ομάδες και δυνάμεις εμφανίστηκαν, με τη Lancia να σαρώνει τα πάντα στα πρώτα χρόνια των νέων, τότε, κανονισμών, τώρα η κατάσταση δείχνει να ευνοεί και πάλι τους Ιταλούς της Fiat. Ίσως να είναι το τίμημα, προκειμένου το ιστορικό εργοστάσιο να ξαναμπεί στη αγωνιστική σκηνή. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Lancia (του ίδιου “groupο”), είναι ένα θρυλικό όνομα στην ιστορία των ράλι.

Λίγη υπομονή μέχρι τις οριστικές αποφάσεις που όταν ληφθούν θα μας δείξουν τη μορφή που θα έχει το κορυφαίο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια.

 

 

subacar

 

Τα κακά νέα

«Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Ιάπωνες.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.»

Πώς τα έφερε έτσι η μοίρα και μείναμε χωρίς Ιαπωνική ομάδα (από τις εργοστασιακές, τις επίσημες); Οικονομική κρίση, αλλαγές κανονισμών, άγχος, παχυσαρκία (εεχχμ!) και δεν ήθελε πολύ να ανακοινώσουν Subaru και Suzuki την αποχώρησή τους. Και αν η απώλεια της καναρινί ομάδας προκάλεσε μικρή εντύπωση, αφού δεν έδειξε παρά ελάχιστα ανταγωνιστική στους αγώνες του 2008, η απώλεια των «σουμπαίων» είναι πραγματικά μεγάλη, ίσως μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια για τους φίλους των ράλι. Αν και χωρίς νίκη τα 3 τελευταία χρόνια, η Subaru ήταν μια ομάδα που είχε πάντα ένθερμους υποστηρικτές μέσα στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου Χωρίς υπερβολή, η ομάδα των θεατών..

 

subaru-impreza2-copy

 

The blue team

Σε σύγκριση με τις άλλες πρωτοκλασάτες ομάδες του πρωταθλήματος η Subaru δεν ήταν η πιο πλούσια ομάδα, ίσως αυτός θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο λόγος που μπορούσες να ταυτιστείς με αυτή, να τους υποστηρίξεις. Η συμπάθεια προς τον πιο αδύνατο, ο οποίος όμως μπορούσε με πάθος και ταχύτητα εντός των ε.δ. να ανατρέπει τα δεδομένα και να διεκδικεί τίτλους. Από κοντά γινόταν αισθητή μια κάπως διαφορετική νοοτροπία που είχαν οι «μπλε» σε σχέση με τους υπόλοιπους – πιο ανοιχτοί στους θεατές, λιγότερο τυπικοί, αν και σε υψηλό επίπεδο οργανωμένοι.

Περισσότερο ακόμα ήταν που είχε ταυτιστεί το μπλε αυτοκίνητο με οδηγούς-θρύλους (Κάνκουνεν, Μάκινεν, Σάινθ, Έρικσον) που το είχαν κατά καιρούς πιλοτάρει, αλλά κυρίως με οδηγούς των θεατών, όπως ήταν ο Κόλιν Μακρέι και ο – στα πρώτα του βήματα μέντοράς του – Άρι Βάτανεν. Δύο θρύλοι που βρέθηκαν μαζί στην ίδια ομάδα ο ένας στην αρχή και ο άλλος στο τέλος της καριέρας του, που έχουν ταυτιστεί με την ασυμβίβαστη και πάντα οριακή, χωρίς σκοπιμότητα αγωνιστική οδήγηση. Ο σκωτσέζος με το πρωτάθλημα του 1995 έγινε ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής, και εκτόξευσε στα ύψη τη φήμη της ομάδας με την κυκλοφορία του διάσημου video game με το όνομά του. Ακολούθησαν οι παγκόσμιοι τίτλοι οδηγών για Μπερνς (2001) και Σόλμπεργκ (2003).

H Subaru κατέκτησε τον τίτλο των κατασκευαστών 1995,1996, 1997. Ήταν η χρυσή εποχή της, κατά την οποία απέκτησε φήμη δυσανάλογα μεγάλη για μία σχετικά μικρή αυτοκινητοβιομηχανία της ιαπωνίας, κάτι που διαμόρφωσε εν πολλοίς και τα συμβολικά της χαρακτηριστικά ως εταιρία. Για τους θεατές όμως, αυτό το μπλε συμβόλιζε πάντα μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση μέσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

impre

 

Μεταβατική χρονιά..

..είναι χωρίς αμφιβολία το 2009. Καταρχήν οι αγώνες μειώθηκαν σε 12 και οι πρωταγωνιστές, μετά τις αποχωρήσεις μοιραία λιγόστεψαν.

 

Το πρόγραμμα του WRC για το 2009:

 

calendar

 

Οι εργοστασιακές ομάδες και τα πλήρώματα για το 2009 είναι:

 

Citroen Total World Rally Team

Sebastien Loeb / Daniel Elena

Dani Sordo / Marc Marti

 

BP Ford Abu Dhabi World Rally Team

Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen

Jari-Matti Latvala / Miikka Antilla

 

Stobart VK M-Sport Ford Rally Team

Urmo Aava / Kuldar Sikk

Henning Solberg / Cato Menkerud

Matthew Wilson / Scott Martin

 

Citroen Junior Team

Chris Atkinson / Stephane Prevot

Sebastien Ogier / Julien Ingrassia

Conrad Rautenbach / Daniel Barritt

 

 

wrc_-_petter_solberg_subaru_wrt_20080402134647

 

 

Οι Sebastien Loeb/ Daniel Helena διατήρησαν και το 2008 τα κεκτημένα και είναι για 5η (και συνεχόμενη) φορά πρωταθλητές έχοντας σπάσει πλέον κάθε ρεκόρ. Κυριαρχούν σε κάθε επιφάνεια και βρίσκουν το μαγικό τρόπο να κάνουν την υπέρβαση ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν τους ευνοούν. Έτσι και φέτος τα περιθώρια για κάθε άλλο πλήρωμα φαντάζουν περιορισμένα. Ουσιαστικα, μόνο αν οι γάλλοι δώσουν δικαιώματα μπορεί να απειληθούν. Πρόκειται για φαινόμενο μοναδικό στην ιστορία των ράλι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζουν σε κάθε επιφάνεια και συνεχίζουν να δημιουργούν κίνητρα για ακόμα ψηλότερα.

 

Normal 0

Ωστόσο, όπως μας έδειξε και η περσινή χρονιά, μια εγκατάληψη μπορεί να αλλάξει άρδην τα πράγματα, πολύ περισσότερο σε ένα πρωτάθλημα 12 αγώνων αν μάλιστα σκεφτούμε ότι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, το πλήρωμα Mikko Hirvonen/ Lehtinen, πέρυσι είχαν εντυπωσιακό ποσοστό σε τερματισμούς, και γνωρίζουν ότι φέτος είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να γίνουν πρωταθλητές. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους όμως ίσως να βρίσκεται μέσα στην ομάδα και να λέγεται J.M.Latvala. Ο δεύτερος οδηγός της ford, σίγουρα πιο ώριμος φέτος και εκπληκτικά γρήγορος κατά περίπτωση, είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Προφανώς η όλη κατάσταση είναι καθαρά ζήτημα επιλογών για το αν θα αφεθεί ο ταλαντούχος νεαρός να δείξει την ταχύτητα του εντος ειδικών διαδρομών. Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι το αφεντικό της ομάδας Malchom Wilson είναι ειδικός στη διαχείρηση τέτοιων διλημμάτων. Από την άλλη, ο Dani Sordo, ως δεύτερος οδηγός της Citroen, θα έχει και πάλι το ρόλο να τερματίζει πάντα και όσο πιο ψηλά μπορεί, διεκδικώντας (;) νίκη στους μόλις δύο φετινούς ασφάλτινους αγώνες του πρωταθλήματος.

 

112_0705_11zpeter_solberg_subaru_impreza_rally_carsliding

 

 

 

Η αποχώρηση της Subaru μας στερεί δυστυχώς τη δυνατότητα να δούμε σε πλήρες πρόγραμμα αγώνων τον αγαπημένο πολλών Peter Solberg, ενώ ο Chris Atkinson, μετακόμησε στη μικρή ομάδα της Citroen.

 

Από εκεί και πέρα, την προσοχή μας θα τραβήξουν οι μελλοντικοί υποψήφιοι πρωταθλητές, Urmo Aava, Sebastien Ogier που αναμένεται να μας δείξουν φέτος δείγμα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς στο κοντινό μέλλον.

 

Μία νέα χρονιά ξεκινάει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μια χρονιά που θα φέρει στο τέλος της κάτι καινούριο αν και ακόμα αβέβαιο αλλά κυρίως με την αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερο από το υπάρχον. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε για τελευταία φορά το WRC όπως το μάθαμε τα τελευταία χρόνια.

 

Άλλωστε αύριο κανείς δεν ξέρει..

 

colin-mcrae-subaru-impreza-wrc

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *