Οι αιώνιοι

Νομίζω ότι όποιος ασχολείται με το χώρο του τένις θα γνωρίζει πολύ καλά τους δύο παίκτες. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ιστορία τους.

Ο 27χρονος Ελβετός, για χρόνια Νο 1 τενίστας στον κόσμο, έχασε πέρυσι αυτόν την 1η θέση από τον Ράφα, πέφτοντας έτσι στο Νο 2. Στον τελικό του Australian Open έχει συνεχή παρουσία από το 2004, εκτός από πέρυσι και το 2005. Και τις δύο αυτές χρονιές αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Από το Φεβρουάριο του 2004 και μετά βρίσκεται στο Νο 1 του κόσμου, για περισσότερα από 4 χρόνια, μέχρι να τον εκθρονίσει ο Ράφα. Mετρά 3 κατακτήσεις του συγκεκριμένου τουρνουά της Αυστραλίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αν κατακτήσει το τρόπαιο ο Ελβετός αύριο, τότε ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ελληνοαμερικάνου Πιτ Σάμπρας των 14 Grand Slam τίτλων. Οπωσδήποτε σημαντική μέρα για τον Federer. Βέβαια, το άλλο μαράζι του είναι ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Roland Garros. Κι αυτό πιστεύω ότι θα το παλέψει αλλά δεν είναι εύκολο με αντίπαλο τον Nadal.

O 22χρονος Ισπανός, απ’την πλευρά του, βρισκόταν από τα 19 του χρόνια, απ’ τον Ιούλιο του 2005, στην 2η θέση του κόσμου και πάντα έβλεπε την πλάτη του Ελβετού. Μέχρι πέρυσι, όταν τον Αύγουστο κατάφερε και βρέθηκε στην 1η θέση και δύσκολα θα ξανακατέβει. Στο Αυστραλιανό Όπεν βρίσκεται για πρώτη φορά στον τελικό. Πέρυσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά κι αυτός, ενώ πρόπερσι έμεινε στα προημιτελικά. Φαίνεται ότι δεν του ταιριάζει τόσο πολύ αυτό το στυλ γηπέδου και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να κερδίσει τον Federer, κατά κάποιο τρόπο στα δικά του νερά.

Kαι οι εταιρείες στοιχημάτων θεωρούν ως φαβορί τον Ελβετό. Η απόδοση θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω. Ποντάρω στην StanJames υπέρ του Ελβετού σε απόδοση 1,57.

MΕΤΑΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΑΠΟ ΤΟ EUROSPORT Η ΕΔΩ : http://www.justin.tv/srbijatvhd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *