WRC 2010 – Ράλι Ουαλίας

 

Επανεμφάνιση, επαναφορά και ευκαιρία να ξαναδούμε παλιούς φίλους αλλά και να γνωρίσουμε νέους, που προστέθηκαν στην παρέα του  abet.info  όσον καιρό απουσιάζαμε. Με ταυτόχρονη προσπάθεια να βρούμε τρόπο και χρόνο για μεγαλύτερη εμπλοκή πλέον στα δρώμενα της πάντα φιλόξενης αυτής διαδικτυακης παρέας. 

alt

 

 

Και μαζί ένα τέλος.

Αυτό των αγωνιστικών αυτοκινήτων του WRC τα οποία μετά από 13 χρόνια παίρνουν το δρόμο τους για το χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως λένε τα κλισέ. Τα γρήγορότερα, εντός ειδικών διαδρομών, αυτοκίνητα στην ιστορία των αγώνων ράλι και συνάμα τα πιο αντιθεαματικά. Η ιστορία τους συνδέθηκε με την πιο ανταγωνιστική περίοδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εκεί στα τέλη των 90’s, αλλά και με την πιο μίζερη στη συνέχεια και λιγότερο θεαματική περίοδο που έχουν δει ποτέ οι θεατές των αγώνων, αυτή των τελευταίων ετών.

 

 

alt

 

Σειρά παίρνουν πιο compact, οικονομικές και ευέλικτες επιλογές, για τις οποίες, καλά να είμαστε, θα πούμε και θα δούμε από τη νέα χρονιά.

 

Τώρα είναι η ώρα του ράλι Ουαλίας

Το τελευταίο ράλι μιας χρονιάς που βρίσκει ήδη πρωταθλητές, citroen και.. καλά το μαντέψατε, Sebastien Loeb. Καμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν έστω και λίγο το θεσμό, καθώς ο Γάλλος, μαζί με το συνοδηγό του Daniel Helena, πήραν τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους, στο ράλι Γαλλίας.

7ος τίτλος για τον Loeb, (πρωτάκουστο αξιοθαύμαστο, μοναδικό), κάτι που πριν την εμφάνισή του, κανείς φίλος των ράλι δεν είχε ποτέ φανταστεί (αυτό βέβαια δεν είναι ακριβώς θετικό αλλά τέλος πάντων).

 

 

alt

 

Δικτατορία λοιπόν ή καλύτερα «ο Loeb και οι άλλοι» ο τίτλος και της φετινής ταινίας.

Όπου «άλλοι», ο νέος, ωραίος και μελλοντικός πρωταθλητής «Isnogood» («θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη») Sebastien Ogier, ο «γιατί μαμά» Daniel Sordo, ο ηρωικά μαχόμενος mad max Petter Solberg και οι αδικημένοι της μοίρας τους οδηγοί της ford, ο ναδειςτιφταίει Mikko Hirvonen και ο παλικαλά Jari Matti Latvala.

Και να μην ξεχνάμε τον φωτογενή πρωην πρωταθλητή της F1, Kimi Raikkonnen, ο οποίος βρήκε την χαμένη του ψυχή στα ράλι, παρότι δεν τερματίζει.

 

Απολύτως επιγραμματικά, και ελπίζω να επακολουθήσει ένα κατά κάποιον τρόπο review της χρονιάς, προκειμένου να λάβουν μορφή εντός της οθόνης και οι παραπάνω ήρωες της ιστορίας μας.

 

 

alt

 

 

Στην Ουαλία λοιπόν, το αριστερό χαφ, όπως κοιτάμε, της νήσου Βρεττανίας, λαμβάνει χώρα ένα από τα παλιότερα ράλι του κόσμου. Και αν είναι γνωστό ότι οι Εγγλέζοι μπορούν να φτιάξουν αγώνα σχετικά με οτιδήποτε (προκειμένου να στοιχηματίσουν σε αυτόν βεβαίως, βεβαίως), φανταστείτε τι ράλι μπορούν να διοργανώσουν. Αν όχι φέτος, που διασώθηκαν οικονομικά την τελευταία στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα, από το 1933 συγκεκριμένα. Και αν ακόμα δε σκίρτησε κάτι μέσα σας, σας πληροφορώ ότι πολλοί θεατές ανατριχιάζουν ακόμα στο άκουσμα των γραμμάτων RAC, την ονομασία του αγώνα εως το 1998, που με τη  συνέχειά του, το ράλι Ουαλίας είναι παραδοσιακά ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος. Το ντεκόρ συνθέτουν λασπωμένοι χωματόδρομοι εν μέσω δέντρων, κορμών και χαντακιών, μέσα σε ομίχλη, βροχή, ακόμα και χιόνι. Απλά όμως χωρίς σχόλιο όταν τα βλέπει κανείς .. από μέσα..

 

http://www.youtube.com/watch?v=GB5FXZt_1g8

http://www.youtube.com/watch?v=ui8YHqXYtCc

http://www.youtube.com/watch?v=MwtvlxFIWUU&feature=related

 

 

 

Στοίχημα

Τα πάντα μπορούν να γίνουν σε ένα τόσο απρόβλεπτο και δύσκολο ράλι. Συνεπώς, για τη χαρά του παιχνιδιού περισσότερο, ποντάρουμε σε νίκη του Petter Solberg  (5.50 – www.unibet.com) σε έναν αγώνα που είναι πολυνίκης καθώς και στον Latvala (10,50 www.bet365.com).

 

Στα headtohead ξεχωρίζει το

Henning Solberg – Matthew Wilson : 2  (1,90 – www.betoto.com)

 

 

H σελίδα του αγώνα : http://www.walesrallygb.com/

Αποτελέσματα ειδικών διαδρομών : http://www.wrc.com/results/2010/walesrallygb/stagetimes/

Split times από τις ε.δ. : http://www.wrc.com/results/2010/walesrallygb/splittimes/

 

 

Τα ξανα-λέμε

 

 

alt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *