Πάμε γι’ άλλα

Τρία τουρνουά αντρών ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα. Στο μακρινό Johannesburg, στη Νότια Αφρική, γίνεται το τουρνουά South African Tennis Open των $500.000, σε σκληρή επιφάνεια. Top seeded παίκτης σ’αυτό το τουρνουά είναι ο Γάλλος Tsonga. Στη γειτονιά μας, στην Κροατία, γίνεται το τουρνουά των 450.000 ευρώ PBZ Zagreb Indoors. Εδώ top seeded παίκτης είναι ο Ρώσος Andreev. Τέλος, στο Vina del Mar της Χιλής διεξάγεται το τουρνουά Movistar Open με τρόπαιο τα $496.750 και top seeded player τον Χιλιανό Gonzalez.

Δύσκολες οι επιλογές καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ούτε καν τα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Θα ρισκάρω σε μια επιλογή που προέκυψε μετά από κουβέντα και προτάσεις φίλου αρκετά καλού γνώστη του αθλήματος. Το παιχνίδι που επέλεξα γίνεται στη Χιλή και ξεκινά αργά το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, οπότε έχουμε περιθώρια χρόνου. Ο Βραζιλιάνος Thomaz Bellucci, 21 χρονών, βρίσκεται στην 84η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα αντιμετωπίζει έναν παίκτη απ’ την αντίπαλη χώρα, την Αργεντινή. Βέβαια, καμιά σχέση στο τένις οι Αργεντίνοι παίκτες (Del Potro, Nalbandian, Canas) με τους Βραζιλιάνους, αλλά μια κόντρα και μια διαμάχη μεταξύ αυτών των δύο χωρών θα υπάρχει πάντα σε όλα τα επίπεδα.

Ο αντίπαλός του ονομάζεται Juan Pablo Brzezicki. Είναι περίπου 27 χρονών και βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά από τον Βραζιλιάνο, στην 194η θέση στον κόσμο. Αυτή η διαφορά δικαιολογεί και την μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο από τις εταιρείες στοιχημάτων. Η μεγάλη απόδοση του Αργεντίνου είναι αυτή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο μεταξύ των δύο παικτών δεν ξέρουμε αν ο Βραζιλιάνος θα καταφέρει να επικρατήσει κόντρα στον “χωμάτινο” Αργεντινό. Πάω λοιπόν με τον Brzezicki σε απόδοση πάνω από 2,80.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *