«Έτσι στήνονται παιχνίδια στην Ελλάδα»

Στην Ελλάδα δεν έχετε μία ειδική γραμμή όπου θα μπορεί να καλέσει ένας αθλητής προκειμένου να καταγγείλει μια απόπειρα δωροδοκίας του ή να εμπιστευτεί πράγματα που ίσως γνωρίζει. Παράλληλα, ένας παίκτης θα πρέπει να είναι μορφωμένος και να καταλάβει πως αν πάρει έστω και ένα ευρώ από αυτούς που στήνουν, μετά θα τον ελέγχει. Η οικονομική κρίση επίσης είναι μια πόρτα που οδηγεί στη διαφθορά.” ήταν από τις πρώτες τοποθετήσεις του.

Αναφορικά με τις εμπειρίες του για το ελληνικό χώρο: “Έζησα με αυτούς τους ανθρώπους πολύ καιρό. Μιλούσαν συνέχεια για την Ελλάδα και την Τουρκία. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει μόνο τα χρήματα. “Είναι δύσκολο να στήσουμε παιχνίδια στην Αγγλία. Θα πάμε στην Τουρκία όπου είναι πολύ εύκολο. Δίπλα στην Ελλάδα η διαφθορά είναι μικρότερη, αλλά επίσης μπορούν να στηθούν αγώνες” μου έλεγαν χαρακτηριστικά

Για τους συνδέσμους των Κινέζων στην Ελλάδα είπε: “Έχουν και συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι δεν μπορούν να στήσουν μόνοι τους έναν αγώνα. Έχουν και τους ανθρώπους τους στις διάφορες χώρες“.

Σχετικά με την διαφθορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 είπε: “Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην Αθήνα και πλησίασαν ποδοσφαιριστές. Μου το επιβεβαίωσε μάλιστα αστέρας της Γκάνας (σ.σ Στίβεν Άπια). Στη συνέχεια πήγα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Γκάνας και δεν αντέδρασε καθόλου. Ήταν σαν να του έλεγα πως έξω κάνει ζέστη! Μου είπε απλά πως είναι πολύ σύνηθες αυτό“.

Τέλος, για το θέμα της Ελλάδας δήλωσε: “Είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να πρώτα να δημιουργηθεί μια ειδική γραμμή καταγγελίας, να μεριμνήσουν για τη μόρφωση των αθλητών και οι ομάδες να αποδεικνύουν πρώτα πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στα συμβόλαια των παικτών, να τους πληρώνουν στην ώρα τους“.

ΠΗΓΗ: Woop.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *